Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Véres küzdelem az igazságért: Müller Péter bűnügyi komédiája a Szegedi Egyetemi Színház előadásában

Szeged - Nem csupán humoros, elgondolkodtató is a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) által életre keltett Müller Péter-darab, a Szemenszedett igazság.
Megéri-e egy hozzánk közel álló ügyért hagyni, hogy minden széthulljon magunk körül? Ezt a kérdést boncolgatja a SZESZ őszi bemutatója, a Szemenszedett igazság, amelyet eddig négyszer láthatott a publikum a Pinceszínházban.

Varga Norbert rendezésében olyan történet bontakozik ki, amelyben a tragikus és a komikus jelenetek jól megférnek egymás mellett. Bár kevés a női szerep, nem hiányzik a produkcióból a szerelem és a szenvedély. Elég csak a bíró felesége, Sophie (Eller Éva) titkos románcára gondolni a rendőrkapitánnyal (Lipták László). Utóbbi sziporkázó teljesítménye nagyban hozzájárul az előadás sikeréhez.

A törvényekhez és az igazsághoz görcsösen ragaszkodó Hector Revalier bírót Kosztolányi József kelti életre. Játékából világosan kitűnik az az emberfeletti küzdelem, amely a züllött francia kisváros, Bresse megtisztítására és a gyilkossági ügy felderítésére irányul.

Számtalanszor megnevetteti a közönséget a Koch bírósági írnokot alakító Szerdahelyi Mátyás. A Joseph Vallet téglaégető szerepében feltűnő Tichy-Rács Ádám és az August de Frillet-t, valamint Anton Pint megelevenítő Imre Krisztián színészi játékát is ki lehet emelni.

A darab végére Revalier bíró számos szereplőt kivégeztet, mások – köztük a felesége – egyszerűen otthagyják a kötelességét bármi áron teljesíteni akaró férfit. A nézőben is felvetődhet a kérdés: tényleg ennyire fontos az igazság?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zár a 16. Őszi Kulturális Fesztivál

Szeged - Az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja közel 250 programmal várta az érdeklődőket 55… Tovább olvasom