Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Verés miatt szökhetett meg a 17 éves fiú

Szeged-Makó - Aggódik 17 éves fiáért Várkonyi Enikő: Baróthi Balázs január negyedikén szökött meg egy makói lakásotthonból. Az édesanya azt mondja, fia azért nem mer hazamenni, mert akkor visszaviszik az állami intézménybe.
– Itthon töltötték a karácsonyt, nem volt semmi baj. Január 3-án vittük vissza Attilát és Balázst a makói Ráday utcai lakásotthonba. Másnap Balázs és Attila is megszökött, Attilát 5-én elfogták, Balázst a rendőrség az egész országban keresi. Féltjük, attól tartunk, baja esik – mondta lapunknak Várkonyi Enikő.

A nő elmesélte, 15 és 17 éves fiai azért kerültek ideiglenes állami gondozásba, mert 3 évvel ezelőtt nehéz helyzetbe került, az akkori családgondozó úgy látta, ez a legjobb megoldás a fiataloknak. Baróthi Balázs és Attila fényképe még mindig szerepel az Eltűnt emberekért Facebook-csoportban, igaz, Attilához már kiírták, hogy megkerült.
 
Várkonyi Enikő a gyerekek fényképével. Attila meglett, de Balázsról még nincs hír. Fotó: Segesvári Csaba
Várkonyi Enikő a gyerekek fényképével. Attila meglett, de Balázsról még nincs hír. Fotó: Segesvári Csaba

– Balázs és Attila az elmúlt 3 évben több százszor szökött meg az intézetből. Attilát karácsony előtt több hétig kerestük, nem tud vigyázni magára, folyamatos felügyelete szükséges – folytatta Várkonyi Enikő. A nő azt állítja, fiai azért szöknek, mert a lakásotthonban élő utógondozott 21–24 éves fiatalok rendszeresen bántják őket.

– Évek óta kérjük a gyámhivatalt, hogy engedjék haza őket, de ez még nem történt meg. Tudom, hogy nem egy palotában élünk, de nekik sokkal jobb lenne velünk, mint az otthonban. Hiába modern és jól felszerelt az a hely, a fiúk megszöknek, legtöbbször haza is jöttek. Mivel én jogkövető vagyok, ha megkerül a fiú, mindig értesítem a rendőröket. Ilyenkor az az eljárás, hogy a gyerekeknek vissza kell menniük az otthonba. Talán ezért sem került eddig elő Balázs – panaszolta Várkonyi Enikő. A nő szeretné, ha hazaengednék a gyerekeket, megjegyezte, Balázs fia 4-es tanuló, kertész szeretne lenni.
 
Balázst még mindig keresik.
Balázst még mindig keresik.

Várkonyi Enikő egy fényképet is adott, ami karácsonykor készült a fiúkról. Az édesanya bízik benne, hogy a fia jelentkezik, és megígérte, most nem szól a rendőröknek.

Kerestük a gyerekeknek ideiglenes szállást és ellátást biztosító állami intézményt. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Hódmezővásárhelyi Tankerülete a hivatali eljárásrendre hivatkozva türelmet kér.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadulni szeretnének a lakók az albérlőktől - képgalériával

Szabadulni szeretnének a lakók  az albérlőktől - képgalériával
Szeretnének megszabadulni a Gyík utca 23/b lakói az egyik ötödik emeleti lakásban élő két albérlőtől. Tovább olvasom