Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Vérig sértették az ügyvédnőt

Szeged - Fehér festékkel firkálták össze egy szegedi ügyvédnő fekete Opel Astráját hétfőre virradó éjszaka. Az autóra többször is ráfestették: „kurva". Sziklay Adrienn szerint a jelenleg is zajló válóperes ügyének egyik fele a tettes. Reméli, hogy több támadás már nem éri sem őt, sem a perben érintetteket.
„Kurva" – ezt festették  Sziklay Adrienn szegedi ügyvédnő autójára hétfőre virradóra. A Kölcsey és a Fekete Sas utca sarkán parkoló kocsi ajtaját és motorháztetejét is összefirkálták, elcsúfították ismeretlenek. Az ügyvédnő előbb azt hitte, csak néhány fiatal szórakozott, de amikor elolvasta a feliratot, egyértelmű lett számára, hogy ez egy üzenet, ami neki szól.

– Egy nőt ennél jobban nem lehet megsérteni, férfi kollégám autójára mást írtak volna. Ez egyértelműen egy nekem szóló üzenet – mondta Sziklay Adrienn. Az ügyvéd azt is sejti, ki rongálhatta meg az autóját. Több mint két éve zajlik egy válóper, amiben a feleséget képviseli. Azt gyanítja, hogy a volt férj lehet a tettes, mivel más haragosa nincs.

– A 40 év körüli férfi szóban már többször megfenyegetett a bíróság folyosóján. Azt kiabálta, hogy mindnyájunkat, akik ebben az ügyben részt veszünk, és ezt a tanúkra is értette, „kicsinál". És hogy majd megbánjuk – emlékezett vissza az ügyvédnő.

Az Opel motorháztetejére és két oldalára is jutott a mocskolódó szövegből. Még tükörírással is próbálkoztak. Fotó:
Az Opel motorháztetejére és két oldalára is jutott a mocskolódó szövegből.
Még tükörírással is próbálkoztak. Fotó: Miskolczi Róbert

Sziklay Adrienn azért is gyanakszik a volt férjre, mert az általa képviselt nő autójának a benzintartályába valaki kristálycukrot töltött, az egyik, kozmetikusként dolgozó tanú üzletének a falát és bejáratát pedig feketére mázolták.

– A felek már elváltak, most tartunk a vagyonelosztásnál, illetve gyerektartást kellene fizetnie az apának. A három gyerek után eddig semmit nem fizetett, a végrehajtó a napokban ment ki hozzá az elmaradt pénzért. Talán ez bosszanthatta fel ennyire, nem tudom – találgatott.

Hétfő reggel fél hétkor Adriennék szomszédja levitte a kutyát sétálni, ő vette észre a megrongált fekete Opel Astrát. A rendőrség a helyszínen lefoglalta a térfigyelő kamerák felvételeit, valamint mintát vettek a fehér festékből. A nyomozás még tart. Férje rögtön lemosatta az autóról a festéket, ami lemarta az autó eredeti színét. A javítás több mint félmillió forintba is kerülhet.

Sziklay Adrienn jogosan háborodott fel. Fotó:
Sziklay Adrienn jogosan háborodott fel.
Fotó: Fotó: Miskolczi Róbert

– Remélem, nem lesz több fenyegetőzés. Azt nem hiszem, hogy a családom veszélyben lenne. Két gyermekem, egy nagykorú lányom és egy 12 éves fiam van. A kicsit jobban féltem – mondta, és azt is hozzátette: a bírósági folyosón már közölte a férfival, hogy a tárgyalások, a tartásdíj nem ellene szól, hanem a gyerekek érdekében történik minden.

Sziklay Adrienn csak ritkán vállal válóperes ügyeket, a gazdasági, munka- és egészségügyi jog a szakterülete. Húsz éve dolgozik ügyvédként, évente egyszer-kétszer vállal házasságot felbontó ügyeket: csak akkor, ha ismerősökről van szó, vagy ha valamilyen formában érintett az ügyben.

Nem az első eset

Sziklay Adrienn pályafutása alatt nem ez az első eset, hogy megrongálták az autóját a munkája miatt. Körülbelül 3 évvel ezelőtt egy hasonló válóperes ügyben szintén a feleséget képviselte. Akkor valaki késsel felvágta az autója kerekét. Erről nem szóltak senkinek. Most a férjével úgy gondolták, hogy a nyilvánossághoz fordulnak, mert nem hagyhatják, hogy később akár nekik, akár a kollégáinak tartania kelljen a hasonló támadásoktól.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. triatlonos 2009. március 06. 19:29
  „Tisztelt Karolina!
  Először nyomatékosan szeretném leszögezni, hogy elitélem az "alkalmi piktor" tevékenységét -legyen az a vélelmezett 40-es férfi, vagy bárki más! Ezután remélem nem tekint rosszindulatúnak! A történetből az jön le számomra, hogy Ön max. a huszas éveinek az elején jár, de annak ellenére osztja a hozzászólókat. Talán a fiatal korából következik, hogy Önben hiányzik a "beleélés" képessége. Nem tud az elkövető fejével gondolkozni, és az sem látszik világosan, hogy Önt maga a festéssel okozott kár hozta kia sodrából, vagy esetleg annak a tartalma. Kiváncsi lennék arra, hogyan reagált volna, ha az autóra azt festik, hogy Sz. A. a legjobb és legeredményesebb szegedi válóperes ügyvéd?”
 • 53. SP 2009. március 06. 18:03
  „52. hozzászólás karolina 2009.03.06. 15:40

  """""""""""""""""Alkusz cégünk van, képben vagyok a biztosítókkal és a biztosításokkal kapcsolatban"""""""""""""
  cikk:""""""""""""""Férje rögtön lemosatta az autóról a festéket, ami lemarta az autó eredeti színét.""""""""""

  Akkor summázzuk a dolgot:
  Kedves Karolina! Te elbaltáztad a Biztosítási szerződést, nemde?
  A Fater elbaltázta a kocsi eredeti festését, nemde?
  Kérdés: Ki intézte a DM felhajtást, reklámot, mert ez 1 kicsit balul sült el, nemde?”
 • 52. karolina 2009. március 06. 15:40
  „Nem sajnáltatom magam, de nem szeretem a negatív és rosszindulatú embereket.
  Ennyi a történet. És nagyon sok buta, bárgyú, rosszindulatú hozzászólás van itt. Ez nem tetszik.”
 • 51. SP 2009. március 06. 14:57
  „50. hozzászólás karolina 2009.03.06. 13:05
  Nem tudom ki az ""ellenfél"", és hogy valójában mi is az ügy, de hallottam már olyant, hogy a férjet a vagyonából is kiforgatták, gyerekeit is elvették, a költségeket is ráverték.
  Most a piti anyagi kár fel lett turbózva 500 000 Ft-ra!!!
  És az igazságérzetem ez a módszer piszkálja, de nagyon.
  Főleg, amikor a férj életének tönkretétele van folyamatban.
  Nem mondom, hogy jól tette. Az ingyenreklám bekövetkezett, a kár ez irányba megtérült.
  Hibás egyértelműen erkölcsileg.
  De, hogy bolha kárból elefánt lett kikerekítve és még ezen sajnáltatod is magad, nem éppen tetszik.”
 • 50. karolina 2009. március 06. 13:05
  „SZEMOKA, de az....
  triatlonos: nem a családi fészek melege látszik, hanem amit kiváltanak belőlem a rosszindulatú emberek.
  Mindenki nagyon okos ilyenkor, és olyan okosakat tud mondani, de nem tudom hogy ugyanez lenne e a véleménye, ha egy barom az ő tulajdonában tenne kárt. Ráadásul nem kicsit.
  Ja, és akkor van rágalmazás ha nevén nevezzük a gyereket (pl Kiss Pista, vagy Lakatos Rómeó). Miután nem lett megnevezve hogy kiről is van szó, ezután ez nem rágalmazás. Tessék nyugodtan utána nézni!
  És mégegyszer mondom: NEM fizet a casco. Egyik sem. Alkusz cégünk van, képben vagyok a biztosítókkal és a biztosításokkal kapcsolatban, úgyhogy ne tessenek okoskodni!!!!! NEM FIZET!!!!”
 • 49. Tommyst 2009. március 06. 08:43
  „Logaritmus, egyet értek veled, nem volt szép, az ügyvédek is emberek, ráadásul csak a munkájukat végzik...
  ennyi erővel már tényleg bárkit megfenyegethetnének, hogy ne végezze a kötelességét... szánalom”
 • 48. SZEMOKA 2009. március 05. 22:22
  „Ez nem a JOY-001? Megveszem kicsi pénzért!”
 • 47. kfer 2009. március 05. 21:10
  „Volt főnököm mondása jut eszembe: "...aki kurvának áll az ne csodálkozzon, hogy megb..."”
 • 46. triatlonos 2009. március 05. 20:10
  „Az tény, hogy nem szép dolog ilyen jelzőket festeni az autóra, de az elkövető személye még nem ismert. Az ügyvédnő gondol valakire, de gondolni annyi, mint nem tudni! Ő viszont tényként iratja le a munkatárssal, ez viszont rágalmazás. Itt a rendőrségnek, az ügyészségnek, az ügyvédeknek lesz szerepe, de a biró dönt. Már előre kiváncsi leszek az ellenérdekű fél ügyvédjére. Ami a cikk tartalmát illeti: a férj csak mosolyog az autó mellett. Gondolom, hogy mikor a festőhöz vitte, akkor mondta, hogy a nejemé, aki belekeveredett az autóreklámba. Adrien arcán erősen látszik, hogy megviselte ez a 20 év, talán pályát kéne változtatni -nyugisabbat kellene keresni. Karolina hozzászólásaiból viszont érződik a családi fészek melege, különösen akkor, amikor ilyen szavakat használ: droid, retardált,sekélyes állat!”
 • 45. No.6-Sy 2009. március 05. 16:09
  „Megáll az eszem, hogy milyen tahó, neveletlen emberek vannak...! Zajlik egy válóper, és az egyik fél a másik ügyvédjén tölti ki a haragját.
  Amellett, hogy az ügyvédet kár érte a kocsija miatt, azt gondolom, hogy neki erkölcsileg is kára keletkezett: a lekurvázás miatt szerintem nyugodtan tehet feljelentést, mert ez nagyon belefér a becsületsértésbe. (Kár, hogy nincs a Btk-ban olyan jóvátétel, hogy a mocskolódónak szappannal kimossák a száját, mert nagyon ráférne.)

  Az pedig nem érv, hogy egy ügyvédnek mindent el kell viselnie. Már miért kellene? Nem homokzsáknak képezték az iskolában.”
 • 44. h65535 2009. március 05. 15:40
  „Látott mát valaki szegény ügyvédet? Na én nem, de nem vagyok egyedül.
  Kedves Karolina! Nekem nem savanyú a szőlő, mert 10 millióért se lennék ügyvéd... Ehhez a szakmához nem kell gerinc, csak jó nagy segg. Elég sok segg van az országban, hogy ne álljak be ezeknek a sorába.
  Egyébként ha jó a szerződés, fizet a biztosító... de egy jó karosszériás megoldotta volna a festék leszedését...”
 • 43. Rika09 2009. március 05. 15:04
  „Amikor a frissen festett házakat legrefitizik, lefirkálják ott kire haragszanak, ott is kurvák laknak, tehetelen szar emberek csinálnak ilyet, elbújva a látatatlanság mögé. Úgyhogy ne prdikáljatok itt össze-vissza.”
 • 42. pille 2009. március 05. 10:14
  „Logaritmus! Természetesen, amiket leírtál ,azokkal egyet is értek. Én csak azt kérdőjeleztem meg, hogy miért kell ennek ekkora nyilvánosság.”
 • 41. SP 2009. március 05. 10:03
  „32. hozzászólás Norman_Bates 2009.03.05. 07:34
  Szerintem is az eredeti kár filléres nagyságrendű volt.
  Főleg, ha előtte valamilyen viasz alapú, vagy víztaszító tulajdonságú tisztítószert használtak, ami valójában szokásos is.

  A lágy, friss festék határozottan elkülönül, nem diffundál a régivel. Szerintem is pl nitrós vattával szépen le lehetett volna tisztítani. Szakembernek ez meg sem kottyant volna. Lehet, hogy 1 sima alkoholos ablaktisztító is elég lett volna.

  Nem kizárt, hogy a férj kromofággal " mosta" le a kocsit, ami durva anyag.

  Amúgy a károsultnak " kárelhárítási, kárenyhítési kötelezettsége" is van!
  Meg kell tennem mindent, hogy a károm minél kevesebb legyen. Megtette?
  Ha én lennék a biztosító én sem fizetnék.
  A leírt kár gyanúsan valótlannak tűnik.”
 • 40. newdog 2009. március 05. 09:50
  „18.! Kivételesen nem :-))))) Ő egy Dorothy :-DDD”
 • 39. Logaritmus 2009. március 05. 09:42
  „pille: ha a Mari néni házára ráfújnak egy tag-et a huligának, az szomorú, az rongálás, az bűncselekmény és letörném a karját aki más tulajdonával ilyet tesz, aztán kifizettetném vele az okozott kárt. De az, hogy egy ÜGYVÉD tulajdonában azért tegyenek kárt, mert a SZAKMÁJÁT GYAKOROLJA, mert képviseli a bíróságon, hatóságok előtt az egyik ügyfelét az példátlan, az aljas tett. Nem huligánkodásról van, hanem a bíróság előtt eljáró jogi képviselő megfélemlítéséről (legalábbis próbálkoznak ezt tenni, de nem sikerült). Ezt nem szabad hagyni, mert legközelebb a védőügyvédet zsarolják meg, utána az orvost hogy ne műtse meg a volt férjet hanem hagyja meghalni, stb. stb. stb. Nem játék ez.

  Karolina: a CASCO miért nem fizet?!”
 • 38. pille 2009. március 05. 09:04
  „Ugyan már! Hány ember autóját , házát,bejáratát lefestik mindenféle idióta szöveggel, s nem látom,hogy ekkora sajtónyilvánosságot kapnának!Röhej!”
 • 37. kekeczke 2009. március 05. 08:57
  „de amikor elolvasta a feliratot, egyértelmű lett számára, hogy ez egy üzenet, ami neki szól.

  mégiscsak ? ? ?”
 • 36. kakoszeged 2009. március 05. 08:54
  „jav: Karolina!”
 • 35. kakoszeged 2009. március 05. 08:53
  „Totál elítélem a rongálót, de karolina is ellenszenves. Karolin! Inkább ne szólj hozá többet, mert az ügyvédnő jóhírének ártasz vele!”
54 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leválik a hőszolgáltató rendszeréről egy szegedi panelház

Szeged - Leválik a Szegedi Hőszolgáltató Kft. rendszeréről egy szegedi, Sajka utcai négyemeletes panelház. A tervek szerint augusztustól saját gázkazánnal fűtenek majd, a meleg vizet napkollektorok biztosítják. Tovább olvasom