Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Vers- és novellapályázatot írt ki az Esélyek Háza

Szeged - Az Esélyek Háza a május 22-én megrendezendő „Esélynap 2011" programjához kapcsolódva vers- és novellapályázatot hirdetett.
Olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyek felhívják a figyelmet a társadalmi, nemek közötti esélyegyenlőségre. Az alkotásokban a női és férfiszerepekkel, szerepkonfliktusokkal, -változásokkal kapcsolatos témákat kell megjeleníteni. A pályaműveket vers és novella kategóriában lehet benyújtani két korosztályban: középiskolás (14–18 éves) és ifjúsági (19–25 éves).

Az alkotásokat az előválogatást végző Csongrád Megyei Esélyek Házába kell benyújtani 2011. május 2-áig, ahonnan minden kategóriában és korosztályban a legjobb alkotás kerülhet tovább az országos értékelésre. A pályázatokat .doc kiterjesztésű (Word) fájlformátumban kizárólag elektronikusan a sisakvalentina@gmail.com címre lehet benyújtani maximum 10 ezer karakter terjedelemben (szóközökkel együtt). A pályázatokon fel kell tüntetni a pályázó pontos elérhetőségét, a kategória és a korosztály számát is.

Az első helyezett 50, a második 30, a harmadik 20 ezer forint értékű tárgyjutalmat kap. A megyei forduló legjobb alkotásait a szegedi „Esélynap 2011" fesztiválon, május 22-én színpadi előadásokon bemutatják.

Olvasóink írták

 • 1. bánki 2011. május 02. 11:28
  „Frankó !

  Mennyibe kerül ez nekem ?
  Az első három pályázónak ki kellene adni ezt a szerény összeget és az alkalmazott főállású munkatársakat megfelezni ! 2012-ben a pályázható összeg meg tízszerezhető lenne. pl. egy alkalmazott nettó 110 000 Ft bére havonta kb 500 000 Ft költség !

  Descartes : ,,cogitó, ergo sum"
  ,,gondolkodom, tehát vagyok"

  ,,B" magyarázat = púder !

  "Célcsoportok:

  * Fogyatékkal élők
  * Gyermekek
  * Hátrányos helyzetű kistérségben élők
  * Idősek
  * Nők
  * Romák

  Szolgáltatásaink:

  Egyéni tanácsadásInformációszolgáltatásSzakmai műhely szervezéseEsélyegyenlőségi Fórum működtetéseEgyüttműködés a célcsoportok érdekképviseleti szerveivelEsélyegyenlőség kommunikálása, megjelenítése a nyilvánosság fórumainTájékoztatás nyújtása az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtti fellépés lehetőségérrőlPanaszfelvételi lehetőség biztosítása a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosa hatáskörébe tartozó ügykörben, jegyzőkönyv felvételével"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szív 3 dimenzióban - 4-5 évvel tovább élünk, mint két évtizede

Új távlatokat nyit a gyógyításban, a kutatásban és az oktatásban a Szegedi Tudományegyetem II. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központjában idén januárban elhelyezett 3 dimenziós ultrahangkészülék. Tovább olvasom