Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Verseny a Q jelű helyekért

Először hirdette meg idén januárban az Országos Idegenforgalmi Bizottság (OIB) a Magyar Turizmus Minőségi Díj programot. Az előzetes visszajelzések szerint Csongrád megyéből is többen érdeklődnek.
A minőség iránti elkötelezettséget szeretné erősíteni újonnan alapított díjával az OIB. A díjra ebben az évben szállodák és éttermek pályázhatnak. A zsűri titokban ellenőrzi a vendéglátóhelyeket.
– Az éttermek esetében több mint 400, a szállodákat illetően több mint 500 pontos kritériumrendszert állítottunk fel – mondta Wolff Péter, az OIB elnöke.

– A szakemberek a pályázó éttermeket és szállodákat május és szeptember között keresik fel, s nem csupán az adott étterem hangulatát, megjelenését vizsgálják, hanem górcső alá veszik a kiszolgálás minőségét, a személyzet magatartását és felkészültségét, valamint azt is, hogy az étlap tükrözi-e az igényeket. Miután a szakértők elfogyasztották az ételt, felfedik kilétüket, s az üzletvezetővel megtekintik a háttérmunkát, a higiéniai körülményeket. Tájékozódnak például a vendégek visszajelzéseiről, a dolgozók elkötelezettségéről, a szállítókkal való kapcsolatról. Mindezt a pályázók egy nyilatkozatban elfogadják és vállalják.

Jelentkezés

A versenyre a jelentkezéseket február 28-ig várja az Országos Idegenforgalmi Bizottság, postacím: 1012 Budapest, Vérmező út 4. A kész pályázati anyag leadásának határideje május 31. Bővebb információ a www.oib.gov.hu honlapon található. 
A minőségi díj, amelyet egy nagy Q betű fémjelez, az angol quality szó rövidítéseként külföldön már elfogadott és elismert védjegy, amely részint a szakma, részint a vendégek elismerése. Szegeden egyébként eddig kevesen hallottak a frissen meghirdetett pályázatról. A Matuzsálem étterem tulajdonosa, Bende András azt mondta, a díjjal kapcsolatos felhívás részleteit még nem ismeri, de bármilyen minőségi megmérettetésnek szívesen alávetik magukat. A pályázattal kapcsolatban több szállodában és étteremben érdeklődtünk, a Royal nem kíván indulni a versenyben. Szabó Mihály, a szegedi Novotel igazgatója azt mondta: a menedzsment úgy döntött, az Accor Pannónia szállodalánc indul a versenyen.

A díjat elnyerő szállodák és éttermek az elismerést a 2007-es utazáskiállításon vehetik át, megjelennek az OIB honlapján, kiadványaiban és prospektusaiban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági bál, beteg gyerekekért

A szegedi Független Civil Fórum négy év szakértői munka után szövetségeivel elindul az őszi… Tovább olvasom