Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Versenyben három magyar szoprán

Szeged - A múlt héten New Yorkban megtartott meghallgatásokkal befejeződött az idei Armel Operaverseny és Fesztivál első fordulója.
A Davenport Studiosban a zsűri elnöke, Cyril Diederich, az Opéra de Marseille zeneigazgatója vezetésével választották ki azt harminc énekest, aki továbbjutott a májusi szegedi középdöntőbe.

Az első fordulóban Budapesten, Párizsban, Los Angelesben és végül New Yorkban helyi művészeti bizottságok közreműködésével szervezték meg a meghallgatásokat. Cyril Diederich és kollégái a 30 továbbjutó versenyző közé három magyar énekest választottak: Miksch Adriennt, Szakács Ildikót és Szalay Ágnest – mindhárman szopránok. Míg a tavalyi középdöntőben fölényben voltak az oroszok, idén legnagyobb számban amerikaiak képviseltetik magukat.

A május 29-i szegedi középdöntőben a versenyprodukciók rendezői és a partneroperaházak képviselői előtt mutatkoznak be az énekesek – ekkor választják ki közülük a döntő öt versenyprodukciójának főszereplőit.

Az Armel-operafesztivál iránti amerikai érdeklődés erősödésének egyik oka, hogy idén először vesz részt a viadalon a Center for Contemporary Opera (CCO). A New York-i székhelyű CCO a modern operajátszás legelismertebb képviselője az Egyesült Államokban, és Michael Dellaira A titkos ügynök című darabjával csatlakozott a fesztiválhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő- és töltéstisztítás

A Greenpeace szegedi csoportja pénteken 8 órától 17 óráig szemétszedést szervez a körtöltés sándorfalvi kereszteződési pontjától a 47-es útig terjedő szakaszán. Tovább olvasom