Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Vérvétel csak a belvárosi rendelőben

Szeged - Meghatározatlan ideig összevonják Szeged két legnagyobb vérvételi helyét.
Csütörtöktől csak az I. számú, vagyis a Tisza Lajos körút 97. szám alatti rendelőintézet laborja várja a pácienseket. A Vasas Szent Péter utcai, úgynevezett II. számú vérvételi helyre ideiglenesen lakat kerül, mert a szakdolgozók között olyan sok a beteg, részben influenzaszerű kórképpel, hogy nincs elég ember arra, hogy ellássák a jelentkezőket – tudtuk meg az SZTE klinikai központhoz tartozó rendelőintézeti telephely igazgatójától. Zsibrita Ágnes elmondta: a hét hátralévő napjain, illetve várhatóan a jövő hét elején csak a belvárosi rendelő laborjában fogadják a felnőtt járó betegeket.

Olvasóink írták

 • 18. ketrin72 2011. február 18. 17:57
  „15
  én is tudnék mesélni.........
  csak a legfájóbb ha gyermekeddel történik, és az orvos csak néz mint egy majom”
 • 17. varadipal 2011. február 18. 14:06
  „3., Pimpa 42. Ne jelentkezz logisztikai vezetőnek. Nem neked való, mert ott még gonolkodni kell. Te még a térképet is fejjel lefelé tartod, úgy tájékozódsz.
  Azt próbáltam írni, hogy egy ekkora város nem engedheti meg magának, hogy laborviszgálat céljára egy helyen lehessen vért venni.Nem problémát kell keresni, hanem megoldást.”
 • 16. buhamama 2011. február 18. 08:38
  „Na most lesz igazán sok a várakozás és a zsúfoltság, ügyes aki ezt meg szervezte.”
 • 15. Figyelő 2011. február 18. 08:27
  „Nagy duma, egy fajta magyarázat a szegedi egészségügyi ellátás lebontására, a mi egyébként is nagy fika!
  Egy barátomnak vese problémája volt, a szegedi urológiai klinikán "megvizsgálták", csináltak UH vizsgálatot és egészségesnek találták!
  A problémái azonban fokozódtak, elment Kecskemétre, igaz nem klinikára!
  Ott is végeztek UH vizsgálatot, labor vizsgálatot és ott az ambulancián megtalálták a betegségét, haza sem engedték, kettő nap múlva megműtötték, eltávolítottak egy daganatot a veséjéből. Hála Istennek, a szövettan alapján jóindulatú az eltávolított daganat.
  Visszament a szegedi "szakklinikára", megkereste az az orvost aki Szegeden azt mondta neki, hogy nincs semmi baja, megmutatta neki a kecskeméti zárójelentést, a szegedi klinikai adjunktusa megvonta a válát és nem állt szóba vele.”
 • 14. csendesen 2011. február 18. 07:06
  „Az első dolog amit furcsállok ebben a panaszáradatban az a tény, hogy az utóbbi időben nem hallottam olyan háziorvosi rendelőről ahol hetente legalább egy nap nem lenne a saját betegeknek vérvétel.
  A másik viszont az a gond amiről mindenki tud, de ilyenkor kötelezően elfelejt, hosszú évtizedek óta létszámhiány van. Ez tetszik-nem tetszik így van és így is marad addig amíg nem rendezik a béreket. Ha ehhez társul még valamilyen tömeges fertőzés, senki nem tudja kivédeni.”
 • 13. klj_54 2011. február 17. 13:34
  „62 / 550 797 Gyógypalota ahol lehet magánúton labort intézni (többek között).
  Ez ott kettőezer Forintba kerül, 06.30-08.00 között.
  Utána viszik a laborba a dolgokat, tehát ezért a korlát.”
 • 12. CID 2011. február 17. 12:38
  „<moderálva>: nem mintha szeretném ha egy rezidens, esetleg egy fogorvos vegyen tőlem vért ( inkább a rutinos ápolónő ) de azért fogd már vissza magad, nem azt javasolták, hogy csapadékvíz elvezető árkot kelljen tisztítaniuk, hanem egészségügyi tevékenységet kellene folytatniuk, s nem Ugandában, hanem Szegeden. Nem hiszem, hogy a szerződésetekben benne van, hogy milyen helyrajzi számon kell dolgoznotok. Ha a Széchenyi téren rosszul lesz valaki, nem segítesz rajta, mert nem oda szól a szerződésed ? Egy két ember mekkora öntelt TESCO.................”
 • 11. muci 2011. február 17. 10:39
  „macusnéni!
  Köszi az infót...”
 • 10. macusnéni 2011. február 17. 10:37
  „Van tényleg,hogy házhoz jönnek,még hírdették is magukat.Én is kihivtam régebben a 84 éves anyámhoz.Nagyon türelmes volt és délután mehettem az eredményért.De a Nagyállomásnál lévő maszek orvosi rendelőben is voltam már vérvételen.Ott amikorra szól az időpont ,akkor bekerül az ember.Nem kellett fél nap ott dekkolni,pláne most az infulenzás időszakban.Amibe kerül azt az ember másra is elkölti felesleges dolgokra,ez pedig annyit megér,hogy nem idegeskedik,s nem sed össze semmit.”
 • 9. muci 2011. február 17. 09:28
  „Hát, ezek után még inkább hajlok arra, hogy 1000 forintot fizessek egy vérvételért egy magánrendelőben. Akkor legalább időpontot kapok, nem kell kb 100 köhögő, tüsszögő és ideges, - egyébként joggal - panaszkodó ember között órákat várnom étlen-szomjan. És az ilyen "magán" vérvétel eredménye is elég hamar megvan. Hallottam olyan szolgáltatásról is, hogy házhoz jönnek, akár kisgyerekhez is. Ha erről tud valaki többet (cím, telefonszám), kérem írja meg. Köszönöm!”
 • 8. sved 2011. február 17. 07:40
  „Saturnus!
  Mi az, hogy atvezenyelni?????? Nem sorozott allomanyu bakakrol van szo, hanem diplomas emberekröl, akiknek a mostani helyen munkaszerzödese van. Hala Istennek ez nem ugy megy, hogy a prolik futtyentenek egyet, hogy ne kelljen sorbaallni, az orvos meg mehet a varos masik vegebe dolgozni.”
 • 7. fapaci 2011. február 17. 00:43
  „pécsen is így kezdődött, ma már fizetni kell érte.”
 • 6. rozator 2011. február 16. 19:59
  „Egyre jobban hiányzik a 300ft-os vizitdíj! (http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/355737)”
 • 5. CID 2011. február 16. 19:58
  „varadipal : attól mentsen meg téged a te istened, hogy rezidens csapolja meg a vénádat :)

  Ez mondjuk érdekes szitu lesz. Mindkét hely dugig tele volt. Protekció nélkül, minimum egy óra volt a várakozás.”
 • 4. saturnus 2011. február 16. 17:25
  „Igen a véradó állomásról átlehet vezényelni orvosokat nővéreket.”
 • 3. Pimpa42 2011. február 16. 15:57
  „A rendőr (és egyéb) véradást a váradó állomás illetve a Vöröskereszt intézi, nem sok köze van a dologhoz.
  Ahogyan az is legalább csúsztatás, hogy a klinikákon dolgozó rezidenseknek bármi köze lenne a dologhoz. Itt a két nagy rendelőintézetben történő (laborvizsgálatra történő) vérvételekről van szó.
  Attól még a klinikákon számos helyen vesznek vért szakellátáshoz ambuláns betegektől.
  (A fekvőbetegektől meg pláne, hiszen azt minden osztályon megteszik naponta sok százszor.)

  Már megint a csúsztatás, vagdalkozás. Tájékozódás, gondolkodás helyett.”
 • 2. varadipal 2011. február 16. 15:50
  „Nem igazgató kell egy telephelyre, hanem intézkedni tudó szakember vezető. Van a Klinikán elég rezidens, át kell csoportosítani őket, ne a semmit hajtsák, mikor 1000 ember áll sorban egy vérvételre várva. Tegnap még a rendőrvéradásról harsogott a sajtó, tehát van elég szakember.”
 • 1. varadipal 2011. február 16. 15:46
  „Polgármester úr lépjen kérem, mert ez a város szégyene lesz. Ilyen támadási felületet nem hagynék az Ön helyében.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az uniós támogatás?

Bírósági eljárásra hivatkozva nem írta alá a szegedi piac felújítására nyert pályázat támogatási szerződését az NFÜ – tegnapig. Tovább olvasom