Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Veszélyben vannak a járdaszigetet kerülő biciklisek

Szeged - Járdaszigethez visz a kerékpáros átvezetés a szegedi Csongrádi sugárút és a Brüsszeli körút sarkán – jelezte olvasónk. A kerekezők veszélybe kerülnek, amikor kikerülik a járdaszigetet, abból lefaragni azonban az oszlopok miatt nem lehet.
„Életveszélyes kereszteződésre" hívta fel a figyelmet lapunknak írt e-mailjében Lipták-Pikó Judit. A Csongrádi sugárút és a Brüsszeli körút kereszteződésében, az SZTE Rajz-Művészettörténet Tanszék épülete sarkán a járdasziget akadályt okoz a kerékpáros forgalomban. A Csongrádi sugárúton a Szent István tér felől érkező kerékpárosok sávját elfoglalja a járdasziget, ezért azt balról ki kell kerülni, veszélyesen közel kerülve a forgalomhoz.

Veszélyes szituáció Csongrádi sgt-Brüsszel krt kereszteződésen

– A megoldás véleményem szerint az lenne, ha a járdaszigetből a kerékpárutat képzeletben meghosszabbítva „levágnának" annyit, ami elegendő lenne ahhoz, hogy a kerékpárosok biztonságosan elférjenek. Ha eddig még nem történt baleset, az csakis a trolibuszvezetők figyelmének köszönhető, de előbb-utóbb biztosan tragédia fog történni – vélekedett Lipták-Pikó Judit. Úgy láttuk, a trolivezetők inkább lelassítanak, amikor bringást látnak, nehogy összeütközzenek vele.

Valószínűleg a sofőrök éberségének köszönhető, hogy még nem történt baleset. Fotó: Karnok Csaba
Valószínűleg a sofőrök éberségének köszönhető, hogy még nem történt baleset. Fotó: Karnok Csaba

– A kerékpáros átvezetés szabályozása a jelenlegi kopott burkolatjelek miatt valóban nem egyértelmű. A gyalogos sziget „levágása" azonban nem lenne jó megoldás, mivel akkor a rajta lévő oszlopok veszélyesen közel kerülnének a forgalmi sáv széléhez. A kereszteződésben a kerékpáros átvezetés módosítása érdekében helyszíni egyeztetést fogunk tartani a csatlakozó kerékpárút kezelőjével és a közlekedési hatósággal közösen – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Az egyeztetésen született „elvi megoldásról" tájékoztatást adnak majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkaszálta az Alkotmánybíróság a szegedi tankönyvkiadót

Nem érték a tankönyvkiadói és -forgalmazói tevékenység az Alkotmánybíróság szerint, így a piac államosítása nem sértette a nagy vesztes Mozaik Kiadó érdekeit. Tovább olvasom