Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Veszélyes bűnözők a dóci rengetegben

Dóc - Veszélyes bűnözők „hatástalanításának" lehettünk szem- és fültanúi tegnap délelőtt a dóci erdőben. A rendészetis diákok és itt álbűnözőként megjelent rendőrök szimulációs játékán egy lövés is eldördült.
„Állj, ki vagy? Álljon meg, magyar rendőrség!" – kiáltotta tegnap kora délelőtt a dóci erdőben a 20 éves Vásári Dénes. A fiatal rendőrhallgató terepszínű ruhába öltözve egy kapucnis, fegyveres férfit szólított fel a megadásra, majd miután az továbbra sem tette le fegyverét, egy lövés is eldördült a fák között.

– Barátaim, békével jöttem – tárta szét erre karját mosolyogva Kozma András rendőr százados, a dóci rengeteg „veszélyes bűnözője". A Kisváros című egykori magyar tévésorozat fílingjét idéző
akció ugyanis egy előre megrendezett szituációs játék volt: a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola 24 végzőse gyakorlatozott a rengetegben.

Hamar kiderült, hogy a bűnözőkre még akkor is sokáig kell várni egy körülkerített erdőben, ha azok álcáját történetesen rendőrök öltik magukra. Jó negyed órába telt, amíg Kozma százados és Barna Sándor főhadnagy előmerészkedett rejtekéből. A cudar, szeles időben kicsit sem irigyeltük az árokban megbúvó rendőr- és határőrtanoncokat.

Vásári Dénes diák és Kozma András rendőr százados mint álbűnöző harca. Fotó: Segesvári Csaba
Vásári Dénes diák és Kozma András rendőr százados mint álbűnöző harca.
Fotó: Segesvári Csaba

Sánta Norbert szerint a füldugó a rendőr egyik legjobb barátja, legalábbis érkezésünkkor azt tudakolta tőlünk, hogy hoztunk-e magunkkal belőle. Nem a fülünkön besüvítő szél miatt lett volna praktikus az elővigyázatosság, hanem azért, mert a vaktöltény iszonyú nagyot szól. Erre jó példa, hogy a környéken álló házak udvarán az akció kezdetéig vígan kukorékoltak a kakasok, míg az első lövés után csendfogadalmat tettek.

Rendőr szimulációs gyakorlat

Kozma András hatástalanítása jó tíz percig tartott, miközben a százados néhányszor megpróbált kereket oldani Vásári Dénes karmai közül. Egyszer sikerült is néhány métert elsétálnia, ám a rendőrkezek ezután hamar földre vitték.

– Lehetett volna erélyesebb is a fellépés, de mégiscsak a tanáraik vagyunk – adott magyarázatot a százados a néhány méteres kiruccanásra.

Olvasóink írták

  • 1. maci52 2009. március 19. 19:57
    „A cigók elől meg elszaladunk.Ez aztán a bátorság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújította a főügyészség a volt sajtóházat

Szeged - Kiadónk egykori ügyfélszolgálata helyén az őrizetesek cellái sorakoznak, fotósaink volt sötétkamráiból raktár, a gombfocicsaták helyszínéből, a hajdani újságíró klubból tárgyaló lett. Tovább olvasom