Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Veszélytelen a béketelepi beruházás

A szegedi Béketelepen azt híresztelik, hogy a városrészben veszélyeshulladék-égetőt építenek. Utánajártunk: nem így van.
A kerítés mögött a Szlepaszt leendő telephelye. Fotó: Segesvári Csaba
– Levelet kaptak az önkormányzattól a béketelepiek. Tájékoztatják őket, hogy egy cég veszélyeshulladék-feldolgozót épít a régi Móra Tsz területén – hívta szerkesztőségünket Szabó Mártonné elkeseredetten. Sokba kerül a fellebbezés, különben a polgármesteri hivatalhoz fordulnának. Már elkezdődött a tereprendezés, a környékbeliek félnek, hogy valami veszélyes dolog készül, és attól is, hogy büdös lesz.

Nem mi voltunk az elsők a városházán, Lauer István, a körzet képviselője már tájékozódott: – Láttam a tervrajzokat. A területet a szomszédos Szeplast-cégcsoport vette meg – mondta el a városatya. Bővül a Szeplast külterületi üzeme, új csarnok épül, és az előírásoknak megfelelően veszélyeshulladék-tároló is készül hozzá. Megkapták az elvi építési engedélyt, erről kötelező az építési irodának tájékoztatni a környék lakóit, ezért postázták a leveleket.

– Raktárt bővítünk, mert eddig az udvaron tároltuk a késztermékeinket. Kizárólag új nyílászárókat és műanyag alapanyagokat állítunk elő – tájékoztatott a cégcsoport tulajdonosa, Csíkos Attila. – Veszélyes hulladék feldolgozásával, megsemmisítésével eddig sem foglalkoztunk, és ezután sem áll szándékunkban. Az új, úgynevezett kármentesítő gyűjtőhely nagyjából hat négyzetméteres, a gépeinkhez szükséges kenőanyag összegyűjtéséhez fontos. Ez minden vállalkozásnál hatósági előírás. Onnan utána elszállíttatjuk egy speciális megsemmisítő céghez. Vagyis raktárépítésre és üzemcsarnok-bővítésre vásároltuk meg a régi baromfitelep telkét. Ez azt jelenti, hogy sem a régi, sem pedig ezen az új telken környezetre ártalmas tevékenység nem valósul meg. Tehát semmiféle bűz sem keletkezik – erősítette meg a tulajdonos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tulajdonosok tudta nélkül árulják az ingatlant

Áron alul, mindössze hatmillió forintért kínáltak egy zsombói kétszintes házat a megyei hirdetőújság… Tovább olvasom