Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Veszik az iskolákat

Elkelt a Tisza Lajos és a Kossuth Zsuzsa szakközép, a két ingatlanért közel 700 millió forintot folyt be a szegedi önkormányzat kasszájába. A bérlakások eladásából több milliárd forintra számítanak.
Könnyen, az első fordulóban gazdára talált a Tisza Lajos és a Kossuth Zsuzsa szakközépiskola épülete, a József Attila sugárúti ingatlant 391, a Gutenberg utcait 280 millió forintért vették meg. Mindkét épület árverésén egy-egy ajánlattevő jelent meg, akik szinte a kikiáltási áron vásárolták meg a nagy értékű volt iskolákat. A Gutenberg utcai patinás ingatlan a KÉSZ Holding Zrt.-hez tartozó egyik cég, a Beton Box Építőipari Kft. tulajdonába került: Lovász Éva, a KÉSZ jogi képviselője vállalta a nyilvánosságot – már maga az árverés sem volt zárt körű –, elmondta, az építőipari cégcsoport saját magának szeretne benne irodaházat kialakítani.

Nyilvános árverések

Az IKV Zrt. az önkormányzati ingatlanok árverését az önkormányzat megbízásából, saját hatáskörben, mindenkor közjegyző jelenlétében végzi – nyilatkozta Németh István. Az ajánlatok zárt borítékban érkeznek, azokat az árverésen bontják fel. Ha formai szempontból megfelelnek a követelményeknek, a legmagasabb ajánlatról indul a licit. Az árveréseket az IKV nyilvánosan hirdeti meg, ám csak akkor nyitottak, ha ehhez a pályázók hozzájárulnak. Amennyiben a licitálók zárt árverést kérnek, akkor azt az IKV köteles elrendelni. Az ajánlattevők azt is kiköthetik, hogy az IKV nem közölheti kilétüket a sajtóval és más érdeklődővel.  
Nem járult viszont hozzá neve közzétételéhez a Tisza Lajos szakközép új tulajdonosa az árverést követően, így hivatalosan nem sikerült megtudnunk, ki vette meg a közel kéthektáros ingatlant. Más forrásból származó információk szerint az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó B&B Zrt. az új tulajdonos, amelynek érdekeltségi körébe tartozik többek között a Tisza Szálló, az újszegedi Tisza Hotel és az Eszperantó utcai irodaház is. Hívtuk a részvénytársaság vezetőjét, Balogh Andreát, ő azonban cáfolta, hogy édesapjával, Balogh Ferenccel együtt köze lenne az adásvételhez.

Németh István, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az önkormányzat megbízásából a két ingatlannal egyidőben újra eladásra kínálták az Árboc utcai volt népművészeti alkotóházat, valamint Honfoglalás utcai volt tápéi iskolaépületet, ám egyikre sem érkezett érvényes ajánlat. Ugyanakkor veszik és viszik a bérlők az önkormányzati lakásokat, amióta júliusban az utolsó tiltólistákat is megszüntette a közgyűlés. Az év eleje óta 750-en adtak be vételi kérelmet. Az önkormányzat több milliárd forint bevételre számít a lakások értékesítéséből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor Józsefre emlékeznek

Gregor József 67. születésnapján, ma 17 órakor avatják fel a Belvárosi temetőben a tavaly októberben… Tovább olvasom