Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Vevő a közönség a musicalre

Szeged - Megkezdték a Dóm téren a szabadtéri nézőterének felépítését – a fesztivál szervezői számára logisztikai kihívást jelent, hogy a nyáron cserélik a környező egyetemi épületek nyílászáróit. Az idei programból a két musicalre kíváncsiak a legtöbben.
Rendhagyó rendezvénnyel, lapunk 100. születésnapi szuperkoncertjével indult a szabadtéri idei évadja, ezért a Dóm téri infrastruktúra kiépítését is másképp ütemezték. A színpadot már korábban felépítették, a nézőteret azonban csak a koncert után kezdték felállítani. Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, nem várt helyzettel kellett szembesülniük: tavasszal derült ki, hogy a Dóm teret övező oktatási épületek nyílászáróinak cseréjére pályázatot nyert az egyetem. A beruházás júniusban indul – a munkát a következő tanév kezdetéig be is kell fejezni. Ez nemcsak azt jelenti, hogy az épületeket felállványozzák a nyáron, és a Rerrich Béla tér is munkaterületnek számít majd, hanem azt is: a zenekar, a kórus és a statisztéria öltözőjeként használt egyetemi helyiségeket sem tudja idén igénybe venni a szabadtéri.

Építik a szabadtéri nézőterét – június 24-én kezdődnek a My Fair Lady próbái a Dóm téren. Fotó: Veréb Simon
Építik a szabadtéri nézőterét – június 24-én kezdődnek a My Fair Lady próbái a Dóm téren.
Fotó: Veréb Simon

– Szegediként örülök, hogy jelentős pénzeket nyert a beruházásra az egyetem; ugyanakkor számunkra komoly logisztikai kihívást jelent a helyzet, amire gyors megoldást kell találnunk. A SZOTE-klubban, valamint sátrakban, konténerekben kell csoportos öltözőket kialakítanunk, ezeket ugyanis nem vihetjük túl messzire a színpadtól. Ez előre nem tervezett kiadásokkal jár – hangsúlyozta Bátyai Edina.
A fesztiváligazgató szerint most időarányosan hasonlóan jól állnak a jegyértékesítéssel, mint a 96 százalékos rekordlátogatottsággal zárult 2008-as szezonban. Már 250 millió forintos jegybevételt értek el; az összes belépő 61 százalékát vitték el eddig, és jelentős a foglalások száma is.

Szuperprodukciók 80 millióért

Három nagyszabású saját bemutatóval készül idén a szabadtéri: a Hair, a My Fair Lady és a Carmen is szuperprodukciónak ígérkezik. Mindhárom költségvetése 80-80 millió forint. Kevesebbe kerül a negyedik premier, a Dózsa című táncgála. A legtöbben idén is a két musicalprodukció jegyeit keresik, ezek előadásait biztosan telt ház előtt játsszák majd. A korábbinál nagyobb az érdeklődés az opera iránt – a Carment az utóbbi időben musicalprodukcióival sikert arató Kerényi Miklós Gábor állítja színpadra.

Olvasóink írták

 • 4. gróf 2010. május 28. 17:16
  „3!
  Ha többen jelezzük, csak lesz aki figyel rá!

  http://www.mme.hu/”
 • 3. török 2010. május 28. 14:15
  „2. Szerinted? Ebben nem vagyok optimista, sajnos... :(”
 • 2. gróf 2010. május 28. 11:08
  „"a Dóm teret övező oktatási épületek nyílászáróinak cseréjére pályázatot nyert az egyetem. A beruházás júniusban indul"

  Figyel majd valaki a védett fecskék fészkére????????????”
 • 1. mucu 2010. május 28. 10:35
  „Hurrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ruhamustra a Cserepes sori piacon

A legolcsóbb és a legdrágább darabokat kerestük a Cserepes sori árusoknál. Felöltöztünk tetőtől talpig - ehhez elegendő lett volna összesen akár 2500 forint is. Tovább olvasom