Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Vidám újévi Parti-Túra a szimfonikusokkal

Vidám újévi Parti-Túra a szimfonikusokkal
Szeged - Újévi Parti-Túra címmel szombaton 19 órától rendezik meg a nagyszínházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar évindító gálakoncertjét.
Lukácsházi Győző, az együttes igazgatója, az est műsorvezető-házigazdája elmondta: régi hagyományt szeretnének feleleveníteni a partihangulatú világ körüli zenés utazással. Meglepetésprogrammal készülnek, nem az újévi koncerteken megszokott bécsi muzsikákat játsszák majd, inkább új oldaláról ismerheti meg a zenekart a közönség.
 
Lukácsházi Győző, a zenekar igazgatója és Somogyvári Tímea Zita. Fotók: Frank Yvette
Lukácsházi Győző, a zenekar igazgatója és Somogyvári Tímea Zita. Fotók: Frank Yvette

Hasonlóan a Londoni Szimfonikus Zenekarhoz vagy a New York-i Filharmonikusokhoz, olyan programmal lép színpadra az együttes, amely kacagtató zenei poénjaival, professzionális előadóival világ körüli utazásra csábítja a zenebarátokat. A különleges műsorban találkozhatnak Chaplinnel, a némafilmek sztárjával, Edith Piaffal és Frank Sinatrával. Az örvénylő zenefolyamban megjelennek Beethoven, Mozart és Johann Strauss dallamai is, még ha nem is pont úgy, ahogyan azt megszokhatta tőlük a közönség.

A zenekar kíséretében énekes és hangszeres sztárok is színpadra lépnek. László Boldizsár és Somogyvári Tímea Zita a könnyedebb műfajban képviseltetik magukat, fellép Varga Zoltán és Kontra Zoltán is, Gyüdi Sándor  színigazgató, a zenekar művészeti vezetője pedig a vezénylés mellett matadorokat megszégyenítő bátorsággal veti magát gitárja húrjai közé. Az est karmestere és zenei vezetője Balogh Sándor, aki hasonló vidám zenei összeállításokkal a Berlini Filharmonikusok élén már megfordult New York, Lisszabon és Berlin koncerttermeiben is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ekkora béremelés csak az államnál lehet

Ekkora béremelés csak az államnál lehet
Miközben a versenyszférában 22 százalékkal nőttek a bérek, addig az állami cégvezetők közül többen 50-150 százalékos fizetésemelésnek örülhettek - a szektorra jellemző 7 százalékkal szemben. Tovább olvasom