Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Vidáman mosolyog a szőregi hóemberpár

Szőreg - ,,Hóval, faggyal nem törődik, / tűri némán, szótlanul, / De mikor a tavaszt érzi, / mint a patak, könnye hull" - hangzik az ismert gyermekmondóka.
A hóembereknek bizony ez a sorsuk. A gyerekek lelkesen megépítik őket, amikor leesik a hó, majd az első tavaszi napon rögtön elolvadnak. Ez az ő sorsuk, minden évben, újra és újra.

Mihelyst rákanyarodunk Szőregen a Szerb utcára, szinte azonnal szembetűnik az út bal oldalán magasodó mosolygós hóemberpár. Mindketten két-két hatalmas szalmabálából készültek, amelyeket hófehér lepellel borítottak be. Így ők biztosan nem látják kárát a napsütésnek.
 
 Hatalmas, szalmából készült hóemberek Szőregen. Fotó: Karnok Csaba
Hatalmas, szalmából készült hóemberek Szőregen. Fotó: Karnok Csaba

Minden úgy néz ki rajtuk, mint hóból készült társaikon. Szemük, szájuk fekete, orruk piros, gombjaik kör alakúak. A férfi fején egy piros lavór, az asszonyén piros kendő virít.

Már messziről ki lehet szúrni őket, akár gyalog, akár autóval, akár kerékpárral vagy a 60-as busszal közeledünk. Háttérben a szerb templom tornya, előtérben a napsütésben sem olvadó hóemberpár. Szép látvány, érdemes megnézni élőben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezres csekket kapott, mert elütötték a rendszámát

Tízezres csekket kapott, mert elütötték a rendszámát
Tízezer forintra büntette a budapesti, lipótvárosi önkormányzat a dorozsmai Tóth-Kalocsai Katalint úgy, hogy az asszony soha nem járt a fővárosban. Tovább olvasom