Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Vígjáték–bohózat–komédia: családi szórakozás Újszegeden

Szeged - ©vejk, a derék katona kalandjai, a Páratlan páros kettős életet élő taxisofőrje és a Bakterház Bendegúzának csalafintaságai is színre kerülnek idén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A vígjáték–bohózat–komédia hármasa valódi családi kikapcsolódást ígér. (X)
 Mindenki tud rajzolni

Vasárnap 11 órától várja az óvodásokat és kisiskolásokat Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa a REÖK-be, az ünnepi könyvhét programjára. A fiatal képzőművészek közös kötete a „Mindenki tud rajzolni" címet kapta. Kedves, szeretni való figurák – Cicu, a macska, Buborék, a labirintusszörny és Alba hercegnő – ösztönzik alkotásra a gyerekeket. A programra a belépés ingyenes.

Már próbálják a ©vejk, a derék elsőháborús katona című előadást a Szegedi Nemzeti Színház művészei. A szabadtéri játékokkal közösen színre vitt előadást július 25-én és 26-án láthatják a nézők az újszegedi ligetben. Jaroslav Haąek népszerű műve Bodolay Géza rendezésében elevenedik meg.

A darab kacagtató jelenetei, ©vejk ikonikus alakja és a mű ellenállhatatlan humora a kitűnő szórakozás záloga. A vígjáték címszerepét Sorbán Csaba alakítja, partnerei többek között Szilágyi Annamária, Jakab Tamás, Pataki Ferenc, Kárász Zénó, Szívós László, Rédei Roland és Báhner Péter lesznek.

Negyedik előadását hozza Újszegedre a Kecskeméti Katona József Színház idén. A visszatérő partner produkcióit imádja a közönség, nagy sikereket arattak korábban is a ligetben. Az sem kétséges, hogy a július 29-én és 30-án látható Ray Cooney-darab, a Páratlan páros is kacagtató jelenetekkel örvendezteti meg a nézőket.

A mű főhőse, John Smith kettős életet él: szigorú időbeosztás szerint látogatja két, egymásról persze mit sem tudó feleségét. Ebből persze fergeteges poénok születnek a közkedvelt darabban. A produkció rendezője és egyik főszereplője a kecskeméti színház igazgatója, Cseke Péter. Mellette Szerednyey Bélát, Danyi Juditot és Magyar Évát láthatjuk többek között.

Indul a bakterház – jelenet a székesfehérvári Vörösmarty Színház produkciójából.
Indul a bakterház – jelenet a székesfehérvári Vörösmarty Színház produkciójából.

A székesfehérvári Vörösmarty Színházból érkezik augusztus 8-án és 9-én az Indul a bakterház című komédia. A számtalan szállóigét kitermelő, legendás film irodalmi alapanyagát Bereményi Géza dolgozta át színházi előadássá. A magyar irodalom egyik leghíresebb suhanca, Bendegúz, a kamaszkori megaláztatásokat, a felnőttek basáskodását nem tűrve, különösen tiszta humorral és legénykedő ügyességgel védi meg becsületét – ezt pedig nem lehet megállni guruló nevetés nélkül.

A produkciót Bagó Bertalan, a színház művészeti vezetője rendezte, akinek nevéhez az elmúlt évek egyik legnagyobb Dóm téri sikere, a 2010-es Hair című musical fűződik. A baktert Gáspár Sándor alakítja (képünkön), a banyát Kubik Anna, és láthatjuk még színpadon Derzsi Jánost, Závodszky Noémit és Sághy Tamást is.  (X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterséges intelligencia: Eugene nem igazi áttörés

Először sikerült gépnek teljesítenie a mesterséges intelligenciát mérő Turing-tesztet – a hír… Tovább olvasom