Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Vigyázzunk értékeinkre!

Az elmúlt napokban több olyan feljelentés érkezett a rendőrségre, amely nagyobb körültekintéssel megelőzhető lett volna.
A zsebtolvajok egyik kedvelt területe a tömegközlekedési eszközök zsúfolt beltere, ahol észrevétlenül a gyanútlan utasok közelébe férkőzhetnek. Ezzel a módszerrel sikerült ellopni az alkalmi tolvajnak egy szegedi lakos irattartóját az egyik helyi trolibuszon.

Június utolsó napjaiban pénztárcáját kereste hiába egy szegedi férfi, aki a villamosról leszállva vette észre, hogy pénzén kívül TAJ kártyája és lakcímkártyája is odalett. Nemcsak a helyközi, hanem a távolsági buszjáratokon is „munkálkodnak" a tolvajok: Egy sándorfalvi férfinak mobiltelefonját emelték el az egyik Makó-Szeged járaton, egy másik esetben pedig a sértett hiába rohant vissza az autóbuszhoz, amelynek az ülésen felejtette mobilját, annak hűlt helyét találta.

Kiemelt figyelmet érdemes fordítani a kerékpárok kosarába tett értékekre is, mert egy óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy a lesben álló tolvaj elemelje azokat. Ez történt Szegeden a Bakay Nándor utcában, ahol egy helybéli nő tett feljelentést kézitáskájának eltűnése miatt.

A vásárok is kitűnő helyszínül szolgálnak a „szarkák" ténykedéseinek: a Cserepes sori piacon a földre letett nylon szatyorból emelték el a megszeppent szegedi férfi irattartó táskáját.

Lakásba, üdülőbe besurranva vittek el laptopot, pénztárcát, valamint garázsok ajtaját felfeszítve jutottak hozzá jogosulatlanul a tulajdonosok értékeihez az elkövetők több különböző szegedi ingatlannál. Ezek az esetek jól példázzák, hogy óvjuk értékeinket, ne adjunk alkalmat, lehetőséget a tolvajok ténykedéseinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztorik Szegedről és a szabadtériről

Nyáresti beszélgetésekre várják a nézőket. Tovább olvasom