Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Vihar a kistérségi csatornázás körül

- Adják vissza az embereknek azt a pénzt, amit a vízi közmű beruházásra fizettek be, de az önkormányzatok nem használtak fel - mondta sajtótájékoztatóján ma Németh Laczkó, a Jobbik üllési önkormányzati képviselője.
Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó – ahogy megírtuk – még 2011-ben nyert 80 százalékos támogatást szennyvízcsatorna kiépítésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Ezt a támogatást később 94 százalékra emelték meg, az összköltség 5 milliárd 600 millió forint volt. Németh Laczkó szerint a pályázati kiírás nem teszi lehetővé, hogy az önkormányzatok az utómunkálatokat a lakosok által befizetett összegből fedezzék. Az ingatlantulajdonosok személyenként átlagosan 160-200 ezer forintot fizettek ki.

– A szennyvízberuházás még nem zárult le. Voltak olyan belterületi és ehhez kapcsolódó külterületi szakaszok, amelyek a pályázatból nem voltak támogatottak. Ezek megépítésének még mindig zajlik a tervezése. Ráadásul a kivitelezőnek fel nem róható úthibákat is az önkormányzatoknak kell kifizetnie – mondta Fodor Imre forráskúti polgármester.

Ezekre a munkálatokra különítették el a még fel nem használt összeget, ami a Forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás számláján van. – Ingatlanonként 35 ezer forintot már most visszautalunk a befizetőknek, mert erre az összegre biztos nem lesz szükségünk. A beruházás 2017-es teljes befejezése után a fel nem használt pénzt és kamatait visszautaljuk a lakosoknak – mondta Fodor Imre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszámolták: 900 ezer forintos számlát is postázott az IKV a Jókai utcába

Elszámolták: 900 ezer forintos számlát is postázott az IKV a Jókai utcába
Szívinfarktus-közeli állapotba került a Jókai utca 7. szám alatti társasház több lakója, akiknek az IKV most számlázott ki több évre visszamenőleg fűtéselszámolást. Tovább olvasom