Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Vihar a szippantás körül Dorozsmán

A dorozsmai Dobó Kálmán szerint azért bűzlik az udvaruk, mert a társasházukban helyet bérlő fodrászok nem szippantatják ki rendszeresen a szennyvizet. Az önkormányzati bérház kezelője, az IKV szerint a fodrászok mindent rendesen fizetnek. A figarók már a saját vécéjüket sem merik használni.
Dobó Kálmán szerint a fodrászok nem szippantatnak elég gyakran. Fotó: Gyenes Kálmán
– A ház egyik felében van a saját tulajdonú lakásunk, mellettünk ügyvédi iroda működik. A ház másik fele az önkormányzaté, abban bérli a helyét a fodrászszövetkezet – mutatta be dorozsmai társasházukat Dobó Kálmán. A nyugdíjas orvos bevezetett a portára, a szennyvízaknákhoz. Itt elmagyarázta, hogy az egyikbe az ő szennyvizük folyik, azt szippanttatják. A másik a fodrászoké, ezzel van gondja a lakóknak, ugyanis néhány éve szétfagyott a gödör, ezért a talajba szivárog a szennylé. A férfi szerint azért bűzlik az udvar, mert a fodrászok nem szippantatnak rendesen.

A fodrászok azt mondták, hogy már a gödörre kötött vécéjüket sem használják, az udvari pottyantósra járnak a szomszédok panaszai miatt. Az aknát havonta egyszer üríttetik 4500 forintért – ahogy az az IKV-val kötött bérleti szerződésükben áll.

– Az önkormányzati bérházban működő megyei fodrászszövetkezet minden költségnél kifizeti a maga részét, így a szippantásnál is – közölte Soós Ferenc. Az IKV Rt. kezelési igazgatója elmondta: Dobó Kálmán veje, Bálint József – aki szintén a házban lakik – a közösség nevében többször intézkedett már a társasház ügyében. Így például megrendelte a szippantókocsit, pedig nem is volt tele a gödör. Majd benyújtotta és kifizettette a 80 ezer forintos számlát az IKV-val. Hónapokkal ezelőtt megegyeztünk, hogy először bennünket értesít – magyarázta Soós Ferenc –, de nemrégiben megint először kocsit rendelt. Az újabb, 43 ezer forintos számlát már nem fizettük ki.

Természetesen megkérdeztük volna az ügyről az érintettet is, de Bálint Józsefet nem találtuk otthon. Dobó Kálmán szerint helyesen járt el a veje, amikor megrendelte a szippantókocsit.

Az igazgató hangsúlyozta: egyéni kezdeményezéseket nem finanszíroznak a továbbiakban. Soós szerint az aknába csak hajmosóvíz kerül, a többi talajvíz, ami nem lehet büdös. A probléma egyébként heteken belül megoldódik, mert az egész házat rákötik a városi csatornahálózatra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székesfehérvárra szállítják az alföldi tej egy részét

A tagjaitól átvett tej feldolgozására és exportra készül az Alföldi Tej Kft., amely november óta… Tovább olvasom