Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Vihar az uniós pénzből épített hajó körül

Szeged - Személyes konfliktus miatt nem használhatja a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat az uniós pénzből megépített DKMT-hajót – állítja a vízimentők vezetője. A DKMT Kht. igazgatója ezt alaptalannak nevezte és visszautasította.
– Az egész egy nagy baromság! – kommentálta a Duna–Körös–Maros–Tisza (DKMT) Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatója, Csókási Eszter azokat az állításokat, amelyeket Seller András, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat vezetője nyilatkozott lapunknak.

Seller András azt mondta, hogy a közte és Csókási Eszter között néhány napja kirobbant személyes konfliktus miatt nem kapja meg használatra az általa vezetett szakszolgálat azt a hajót, amelyet részben uniós pályázaton nyert pénzből építtetett a DKMT.

– Csókási Eszter és Seller András haragudhat egymásra, megsértődhet egymásra, viszont a DKMT Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatója és a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat vezetője nem! – jelentette ki Seller. A szegedi vízimentők vezetője elmondta, hogy a Tisza Tiszaug és a magyar–szerb határ közötti szakaszán nem volt olyan nagyobb hajó, amelyet árvíz, vízi baleset vagy akár tűz esetén nagy hatékonysággal be lehetett volna vetni, amivel embert, állatot vagy értékeket lehetett volna gyorsan menteni. A legutóbbi tiszai árvíz után határozták el, hogy valamilyen forrásból vásárolnak vagy építtetnek megfelelő vízi járművet. Többek között a vízi rendőrségnél, a határrendészetnél és a Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál dolgozó ismerősei hívták fel a figyelmét a DKMT-re, így került kapcsolatba Csókási Eszterrel.

Seller András saját költségén hozatta a vízi járművet Szegedre. Fotó: Segesvári Csaba
Seller András saját költségén hozatta a vízi járművet Szegedre.
Fotó: Segesvári Csaba

– Az interneten bukkantam rá egy olyan pályázati lehetőségre, amelyet mintha egy ilyen hajó megépítésére írtak volna ki. A kht. azonnal mellénk állt, támogatta elképzelésünket. EU-s pályázat finanszírozta a 7 méter hosszú és mintegy 2 méter széles hajó elkészítését, amely a szomszédos országok együttműködését is előírta. A bajai Hajóker Bt. építette meg, az átvételnél mindketten ott voltunk, Csókási Eszter is és én is. A vízi jármű a DKMT tulajdonába került, viszont született egy megállapodás, amely szerint a hajót a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat térítésmentesen használhatja. A szerződést a helyszínen aláírtam, Csókási Eszter viszont nem, mert nem volt nála bélyegző. A papírokat elvitte magával – mondta az előzményekről Seller András.

Csókási: Sellernek nincs joga nyilatkozni

– Mivel semmilyen szerződés nem készült, így nem is téphettem el – reagált a fentiekre Csókási Eszter, aki még hozzátette: Seller Andrásnak nincs joga nyilatkozni, azaz nem beszélhetett volna sem a pályázatról, sem a hajóról, sem semmiről. Az ügyvezető szerint a hajó a DKMT-é, amit szükség esetén határon belül és kívül is igénybe vehetik azok a szervek, szervezetek, amelyek feladatkörükből adódóan használhatnak ilyen hajót.

A hajót a vízimentők vezetője saját költségén szállította Szegedre, a Belvedere palotánál, a határrendészet mólójánál kötötte ki, jelenleg is ott van. Néhány napja az EU-s pénzeket ellenőrző VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság Békéscsabai Területi Iroda képviselője Csókási Eszter és Seller András jelenlétében ellenőrizte volna, hogy a hajó a pályázati feltételeknek megfelelően készült-e el. Seller azonban munkahelyi elfoglaltsága miatt 20 percet késett, amikor megérkezett, már senkit nem talált a mólónál.

– A hajó a pályázati feltételeknek megfelelően készült el – nyilatkozta lapunknak Kalapáti Magdolna, a békéscsabai iroda vezetője, aki arról semmit nem tud, hogy konfliktus robbant ki a DKMT és a szegedi vízimentők vezetője között.

– Elkéstem, amit nagyon sajnálok. Akkor Csókási Eszter felelősségre vont, azóta nem is tudok vele beszélni, telefonhívásaimat nem fogadja, SMS-eimre nem válaszol. Munkatársától tudom, hogy a szerződést is eltépte – mondta Seller András.

Olvasóink írták

 • 9. tobikamama 2009. június 21. 13:19
  „Nehogy már Csokási mondja meg, hogy kinek van joga nyilatkozni talán az ő pénze van benne vagy nem kapot az únios pénzből kérjen Cuslágtól.”
 • 8. tobikamama 2009. június 21. 13:12
  „AZ IGAZSÁGHZ TARTOZIK, HOGY MINDIG AZ AZ EMBER AKAR OKOSKODNI AKI NEM ÉRTI, HOGY MILYEN FONTOS LEHET A HAJÓ. PERSZE Ö OTT NEM LÁTJA NEM LÁTHATJA, MENNYIRE SZÜKSÉGES MINAP A VIZBE UGROTT 4 FIATAL A VIZÍ MENTŐ FIGYELMEZTETÉSE ELLENÉRE MIRE HÍVTAM A VIZÍ RENDÖRSÉGET AZT FELELTÉK MA NINCSENEK SZOLGÁLATBA AKKOR TÖLÜK IS ELKELLENE VENNI A HAJOT MINEK HA NEM JÁRNAK VELE SZOLGÁLATBA VAN ITT PÉNZ CSAK MIRE ÁLDOZZÁK.PERSZE MEG IS LETT A HULLA PEDIG BENNE VAN ABBAN AZ IDÖBEN JELZETT FELTÉTELEZÉSBE, BÁR LÁTAM MÁR ILYEN ESETEKET.”
 • 7. bobca 2008. június 16. 19:47
  „Óvodások:)))))”
 • 6. Eszter_az _esztelen 2008. június 16. 18:47
  „Ennyire alkalmatlan embert,mint Esztike. Szerinte ha szükség lesz rá,akkor majd kérvényt ír neki Seller úr,és ő (nagyon kicsi ő) 15nap alatt elbírálja. Ha neki tetszik oda adja,ha nem, nem.”
 • 5. mai 2008. június 16. 08:55
  „A Csókási Eszter madarat elvihetné egy sas melegebb éghajlatra... Hogy-hogy nincs joga nyilatkoznia Sellernek? Sellernek hiszek minden tetkintetben.”
 • 4. jo bacsi 2008. június 16. 08:06
  „Ez a kezdete hogy majd nem kap tobb penzt az uniotol MO. Ez csak a kedet. nme eleg az orszag penzet hiuan pokhendisen sertodotten kolteni meg az unioeval is elkezdtek. Tipikus magyar. Hiusag vezerli az orszagot!”
 • 3. exluzer 2008. június 16. 06:27
  „Vizimentők!
  Esztikét vigyétek ki vizihulla kiszedéshez, majd kiderűl hogy ott is ekkora-e szája..
  Egyébbként miért kellett ez a társaság az Eu-s pályázathoz? Miért nem közvetlen Ti pályáztok?”
 • 2. kíváncsi 2008. június 16. 05:39
  „Arra lennék kíváncsi, egy közhasznú szervezet vezetője 2006-os értéken *4.500.000,- Ft-os fizetésért, hogyan viselkedhet egy sértődött kislányként? *Forrás: www.dkmt.hu/hu/index.php?bov=121881184049079, Közhasznú jelentés 2006. év 5. oldal”
 • 1. sevenof9 2008. június 16. 03:42
  „Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaság

  VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság Békéscsabai Területi Iroda

  es a sohovatal megyei euroregios kozhasznu kht kft nincs benne?

  erre mondjak,hogy ennyi iresfeju embernek valahol csak kell irodat nyitni-kozpenzen...

  vicces,hogy egy kozalkalmazottal smsben is lehet ertekezni. ide a teloszamat,majd megbombazzuk :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi gyilkosságok nyomában a rendőrök

Szeged - A rendszerváltás óta történt hat gyilkosság elkövetőit kellene elkapniuk a Csongrád megyei nyomozóknak három hónapon belül. Tovább olvasom