Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Viharos szél, hófúvás várható a megyében - Kossava a hibás

Csongrád megye - Csongrád megye déli részén viharos széllökések is lehetnek. Ez a 10-15 centiméteres hóréteget megmozgatja, sőt hóbuckákat, hótorlaszokat emelhet.
Az idei téli szezonban ebben a régióban még nem tapasztalt időjárási jelenség következhet ránk, a hófúvás – közölte Tóth Tamás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Magaslégköri Obszervatóriumának meteorológusa csütörtök délután elmondta, hogy estétől a délkeleti szél egyre több helyen megerősödik, sőt Bács-Kiskun és Csongrád megye déli részein helyenként viharos széllökéseket is tapasztalhatunk. Ez a jellemző 10-15 centiméteres hóréteget megmozgatja, sőt hóbuckákat, hótorlaszokat emelhet.

viharos széllökéseket is tapasztalhatunk
Viharos széllökéseket is tapasztalhatunk.

Az erős, helyenként viharos szél a régiónkkal határos Vajdaságban is hófúvásokat eredményez, ugyanis a Kossava nevű helyi szél a Déli-Kárpátok nyugati előterében alakul ki egy szélcsatornában, és egészen Magyarország déli részéig süvít. Többnyire nem okoz károkat, de most 10-15 centiméteres hóréteg fedi a tájat, ráadásul nagyrészt fagypont alatt alakulhat a hőmérséklet, ennek következményeként a hó kevésbé tapad, így könnyebben felkaphatja a szél.

A közlekedésben elsősorban az 55-ös számú főútvonal és környéke lehet érintett, úgyhogy aki útnak indul, pénteken nagyon óvatosan közlekedjen ebben a térségben – figyelmeztetett Tóth Tamás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számlagyártósort számolt fel az ítélőtábla

260 millió forintos adócsalás ügyében hozott jogerős verdiktet csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla - az első- és másodrendű vádlott 5, illetve 4,6 év börtönt kapott. Tovább olvasom