Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Világbajnok a katasztrófavédők sporttisztje

Szeged - Három éremmel tért haza a horvátországi Splitből Laczkó Balázs, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem sporttisztje. Rengeteg edzés és egy országos edzőtábor előzte meg a világversenyt.
A Szegedi Küzdősport Klubból négyen képviselték hazánkat az augusztus 14. és 18. között Splitben megrendezett grapplingvilágkupán, majd a grappling MMA és pankráció-világbajnokságon. Rengeteg éremmel tértek haza.

Gyorsfotó. Az éremhalmozó Laczkó Balázs (balról) a szintén eredményes honfitársával, Sárközi Róberttel a spliti küzdőteremben. Fotó: DM/DV
Gyorsfotó. Az éremhalmozó Laczkó Balázs (balról) a szintén eredményes honfitársával, Sárközi Róberttel a spliti küzdőteremben. Fotó: DM/DV

Grappling és MMA

A grappling elnevezés a dulakodik szóból származik. Olyan birkózás-, cselgáncs- és egyéb földharctechnikákból álló küzdősport, amelyben a versenyző az ellenfél eldobása, vagy egyéb módon történt földre vitele után földharcban, a szőnyegen, speciális fogásokkal, elsősorban fojtások, kar- és lábkulcsok, ízületi feszítések révén a harc feladására kényszeríti a másikat. Az MMA széles skáláját engedélyezi a harcművészeteknek, ezáltal vegyítve a tradicionális, illetve az újabb keletű küzdősportokat. Itt engedélyezettek az ütések, rúgások, a földre vitelek és a földharctechnikák is.

– Titkon reméltem a sikert, mindenki úgy ment ki, hogy győzni akar. Egy kivételével mindannyian rutinos versenyzők vagyunk, rendszeresen járunk versenyekre – mondta Laczkó Balázs, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sporttisztje. Laczkó mindhárom színű éremből hozott haza: a világkupán felnőtt kategóriában harmadik lett, a világbajnokságon no-gi kategóriában első, az MMA-ban második helyezett lett. – A felkészülés öt hetet vett igénybe, amelyben felváltva voltak kondicionáló, futó- és technikai edzések – mondta Laczkó Balázs. Heti két-három futóedzés, három thai box és két MMA-tréning áll a siker hátterében.

– Úgy időzítettük a munkát, hogy ebben az időszakban részt vegyünk a Szegeden megrendezett negyedik küzdősport-edzőtáborban, amelyre az ország jelentősebb MMA- és grapplingcsapatai is eljöttek – fogalmazott a sporttiszt, aki munkája során megyei és országos versenyek szervezésében vesz részt. Hangsúlyozta, fiatalok és újrakezdők jelentkezését is várják a klubba, legyenek akár versenyzők, akár hobbi szinten sportolni vágyók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A végére megtanulunk autópályát építeni

Tanult a korábbi autópálya-építések hibáiból az M43-as új szakaszának beruházója, ez az út már nem hoz létre lefolyástalan területeket. Tovább olvasom