Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Világbajnokok lettek a szegedi sárkányhajósok

Szeged - A magyar válogatott Premier Open csapata is részt vesz a Floridában zajló sárkányhajó-világbajnokságon. 17 ország csapata méri össze tudását 4 versenyszámban. A 2000 méteres döntőn, magyar idő szerint szerda éjjel a négy szegedi versenyzőt is soraiban tudó csapat állhatott a dobogó legfelső fokára.
Tizenhét ország evezősei versenyeznek a tizedik sárkányhajó-világbajnokságon Floridában, Tampa Bayben. Az augusztus 2. és 7. között rendezett rangos eseményen a magyar sárkányhajó-válogatott Premier Open csapata is részt vesz. Versenyzőink ezt megelőzően egy magyarországi válogatón szerepeltek, itt szereztek jogot az indulásra. A 26 fős csapatnak négy szegedi tagja is van: Bán Zoltán, Dombi Miklós, Farkas Gábor és Zombori Tibor. Farkas Gábor evezős lapunknak elmondta: odakint fullasztóan meleg, párás, embert próbáló időben kell helytállniuk. A közel harmincórás utazás után mindössze három napjuk volt, hogy hozzászokjanak az új környezethez, az ottani klímához, és eddzenek.

A győzelemig evezett a magyar csapat Amerikában. Fotó: DM/DV
A győzelemig evezett a magyar csapat Amerikában.
Fotó: DM/DV

A versenyen a csapatokat tizenöt másodpercenként indították, a pálya két ezerméteres körből, három fordulóból állt. A magyar hajó harmadikként állt rajthoz a magyar idő szerint szerda éjjel rendezett döntőben. Erőteljes, gyors evezést produkálva szelte a habokat, tökéletes összhangban. Mindez meg is hozta az eredményt: a válogatott a 2000 méteres versenyszámot megnyerte, világbajnok lett. 9 perc 23 másodperc alatt „repültek" a célba, 3 másodperccel legyőzve a másodikként befutó Egyesült Államok csapatát.

A legnagyobb ellenfélnek pont őket, valamint a kínaiakat tartják – árulta el Farkas Gábor. Tegnap rendezték az 1000 méteres döntőt, ennek lapzártánkig még nem derült ki az eredménye. Ma az 500 méteres szám következik, holnap pedig 200 méteren bizonyíthatnak a magyarok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiscicát dobtak az erkélyre

Ez kegyetlenség – mondta Novákné Szuhai Margit, akinek szombat éjszaka egy kiscicát dobtak be az erkélyére. Tovább olvasom