Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Világbajnokságra is készített már fel diákokat Erzsébet

Szeged - Világbajnokságra is vitt már csapatot Szabó Erzsébet, aki idén a megye egyedüli testnevelő tanáraként megkapta a Magyar Diáksport Szövetség kitüntetését. Azt mondja, minden diákban igyekszik megtalálni, miben tehetséges.
A Magyar Diáksport Szövetség kitüntetését vehette át múlt héten a Dugonics András Piarista Gimnázium testnevelője, Szabó Erzsébet. Mint arról korábban beszámoltunk (2016. január 13.: Tornatermük sincs, mégis sikeresek a diákolimpián), tizenöt iskola és 20 testnevelő tanár vehetett át díjat a fővárosban, olyanok, akik a legjobban teljesítettek az elmúlt tanév diákolimpiai versenysorozatán. Az iskolák közül a pusztamérgesit tüntették ki, a pedagógusok közül pedig Csongrád megyéből egyedüliként a városszerte ismert atlétikaedzőt ismerték el.

– Immár 24 éve tanítok. Korábban a Széchenyi-gimnáziumban és most a piaristáknál is mindig volt országos döntős diákom – mesélte Szabó Erzsébet. Nem csak diákolimpikonokat nevelt azonban: 2014-ben a középiskolások mezeifutó-világbajnokságán csapata képviselhette hazánkat Izraelben, mivel előző évben ők nyerték meg a diákolimpiát. A világ legjobbjai között pedig a fiúk a 10. helyen végeztek.
 
Lendületben.  Szabó Erzsébet minden diákjánál figyeli, hogy az atlétika mely ágában tehetséges. Fotó: Karnok Csaba
Lendületben. Szabó Erzsébet minden diákjánál figyeli, hogy az atlétika mely ágában tehetséges.
Fotó: Karnok Csaba

A pedagógus azt mondja, minden diákjában azt keresi, az atlétika mely ágában lehet tehetséges, függetlenül attól, hogy esetleg más sporttal foglalkozik. – A kézilabdások például kiváló kislabdahajítók és sprinterek – mondta. Az így kiválasztott tehetségeket aztán külön is edzi: akár testnevelésórákon, akár délutánonként.

– Szerencsés vagyok, hiszen egész nap itt dolgozok: az SZVSE edzőjeként is az iskola pályáit bérlem. Így alkalmazkodni tudok a gyerekek időbeosztásához, amikor ráérnek, edzünk. Ráadásul ebben az iskolában nemcsak a feltételek, hanem minden más is adott. A sporttagozaton mentorálunk is, hiszen élsportolók is járnak hozzánk. Őket egy-egy tanár segíti, hogy a rengeteg edzésük mellett a tanulmányaikkal is tudjanak foglalkozni. Mindenki láthatja tehát, hogy a tanulás és a sport összeegyeztethető, és bár egy diákolimpiai dobogó többéves munka eredménye, nem lasszóval kell összefogdosni a csapattagokat, hanem dicsőségnek tekintik, ha bekerülhetnek a keretbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több bírságot hoz a több traffipax - tudja mennyit kell fizetnie a gyorshajtásért lakott területen?

Több bírságot hoz a több traffipax - tudja mennyit kell fizetnie a gyorshajtásért lakott területen?
Emelkedett a közúti balesetek száma megyénkben a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint. Idén több traffipaxszal találkozhatunk majd az utakon. Tovább olvasom