Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Világvége elmaradt: az utolsó közgyűlés nem

Szeged- A képviselők név szerint biztosították a hallgatókat támogatásukról. Keresztúri lemondott bizottsági elnöki posztjáról. Véget ért a közgyűlés.

Búcsúzik az elnökségtől Keresztúri

13:57
Az év utolsó közgyűlésének vége. Az átmeneti gazdákodásról szóló rendelet és a hallgatók határozatának megszavazása mellett a közgyűlés pályázatot írt ki a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatói munkakörére és támogatást szavazott meg a Városi televíziónak is.

Kettőtől közmeghallgatással folytatják a képviselők.

13:55 Értesüléseink szerint a zárt ülésen Keresztúri Farkas Csaba lemondott a jogi-, ügyrendi- és közbiztonsági bizottságban elfoglalt elnöki posztjáról.

13:49 Zárt ülés.

13:43 Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet.

13:39 Szavazással folytatja a munkát a közgyűlés.

13:38 Megérkezett a többi képviselő is. Talán kezdünk.

13:35 A Fidesz frakción kívül már bent ülnek a képviselők a teremben. Hamarosan folytatódik a közgyűlés.

12:46 Véget ért Keresztúri Farkas Csaba tárgyalása. A képviselőt első fokon 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit egy év próbaidőre felfüggesztett a bíróság, a másik két vádlottat - akik lánytestvérüket védték a tavalyi egyetemi jogászbálon -  egy-egy év próbaidőre bocsátották. Az ítélethirdetés után Keresztúri Farkas Csaba bejelentette, hogy a jogi-, ügyrendi- és közbiztonsági bizottságban betöltött elnöki pozíciójáról lemond.

10:45 A zárt ülésnek vége, már csak a határozat hozatal van hátra. Szünet fél kettőig.

10:38 A további napirendi pontokhoz senkinek sincs hozászólása. Kezdődik a zárt ülés.

10:35 Solymos László alpolgármester vezeti tovább az ülést.

10:30 Szentgyörgyi Pál (MSZP) javasolja, hogy a módosító javaslatot ne tárgyalja a közgyűlés.

Az utolsó szegedi közgyűlés percről-percre. Fotó: Frank Yvette - galéria


10:25 Botka László az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet meghozásának jelentőségéről beszél. Nem tudnak még a 2013-as állami költségvetéshez igazodni, így szükséges az átmeneti szabályok meghozatala, áll az iratban.

Mózes Ervin főjegyző tesz törvényességi észrevételt a jogi és ügyrendi bizottság egyik módosító javaslatához. Ők a járásokkal összefüggő kifizetésekhez a pénzügyi bizottság hozzájárulását kérnék, ez Mózes szerint jogszabály ellenes. Azt is elmondja, hogy a járási hivatal végül 7 embert nem vesz át a 138-ból, így az ő felmentésükről gondoskodni kell, ezt szomorúnak tartja.

10:23 A további napirendi pontok megtárgyalásával folytatódik a közgyűlés.

"Nincs tandíj"

10:19
Név szerint szavaznak a képviselők. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a határozatot ( Hüvös László , Keresztúri Farkas Csaba és Mihálffy Béla nincs jelen). A hallgatók tapsolnak.

10:17 Kalmár Ferenc Ujhelyi István példáját hozza fel, akinek "sikerült" 10 év alatt elvégeznie az egyetemet. Talán megérti a polgármester, ha ezt az állam nem kívánja tovább finanszírozni.

Folytatódik a személyeskedés, mondja Botka László. Felelőtlenség, ami zajlik, teszi hozzá.

Kalmár Ferenc elmondja, három diplomája van. Botka megkérdezi, mennyit fizetett érte. A válasz: semennyit, az még egy másik rendszer volt.

10:14 Póda Jenő (FIDESZ) szerint nincs tandíj. A tandíj egy olyan fizetendő eszköz lenne, amit mindenkinek fizetnie kell. Amiről most szó van, az nem tandíj, mert nem kell mindenkinek fizetni, csak azoknak, akik nem teljesítenek eleget. A társadalmonak elvárásai vannak, ezt meg kell érteni. A társadalom nem tudja elviselni a kidobott pénzt és azt, hogy sokan 8-10 évig életvitel szerint hallgatók.

Ez a kérdés a pénzről szól, mondja.

Botka László szerint a hallgatók is tudják, hogy amit most Póda Jenő mondott, az nem igaz. Újra felhívja a figyelmet a pár ezer és a több százezer forintos tandíj különbségére.

10:11 Nagy Sándor szerint a kormány "rátolja" az egészet az egytemekre. Mérhetetlenül cinikusnak tartja mind a tanárokkal,  mind a felvételizőkkel szemben azt, hogy sem keretszámok, sem ponthatárok nincsenek. A 240 pont ugyanis a technikai ponthatár, amivel be lehet jutni, ez szakonként nyilván változni fog.

10:08 Haág Zalán szerint szerényebben kellene nyilatkoznia a baloldalnak ebben a kérdésben. Botka újra a népszavazást emlegeti: akkor azt mondta a Fidesz, hogy sosem lesz tandíj, most mégis van, mondja.

Nagy Sándor és Haág Zalán diákhitel kamatokról vitatkoznak.

Botka László kéri, hogy ne bekiabálással vitatkozzanak, mert fiatalok ülnek a karzaton, jó lenne, ha nem ez lenne az első demokratikus élményük.

10:05 Kalmár Ferenc szerint úgy látszik, hogy a baloldal képtelen bizonyos dolgokat megérteni. Jövőre 24 milliárd forinttal több pénz jut a felsőoktatásra, mint idén. Az, hogy az elmúlt héten több ízben is válatozott az oktatási kormányzat álláspontja, az pozitívum, hisz azt jelenti, hogy a kormányzat meghallotta a hallgatók kéréseit.

186 milliárd forint volt a 2010-es költségvetése az egyetemeknek, amikor átvették a kormányzást, mondja Botka László. Ez idén 134 milliárd forint volt, jövőre 105 milliárdot terveznek.


Háttal a tévének?

10:03 Solymos László alpolgármester látta a tegnap esti tv műsort, amiben Balog Zoltán nyilatkozott. Arcpirítónak nevezi a mondatait.

10:00 Szentistványi István (LMP) kiemeli, hogy a Fidesz mostani álláspontja szöges ellentétben van azzal, amit korábban mondtak. A felsőoktatás átalakítása is bizonyítja, hogy csak a felső réteg felemelkedése érdekli őket. A kasztrendszerek megszilárdításának szándékát mutatják az eddigi intézkedések. Teljességgel elfogadhatatlan intézkedések ezek, és az LMP mindent megtesz azért, hogy ez megváltozzon, mondja.

9:58 Kalmár Ferenc azzal folytatja, hogy nem tudja a magyar állam finanszírozni azoknak az oktatását, akik elmennek. Úgy tudja, Norvégiában például nincs is orvosképzés, mert az ország inkább szerződéseket köt más országokkal és átveszi az orvosokat.

Lehet nevetni és hülyeségeket beszélni, mondja. De hiba van az előterjesztésben is, mert nem 30.000 a hallgatók száma csak 27.000 Szegeden.

Az utolsó szegedi közgyűlés percről-percre


9:54 Haág Zalán az "elmúlt nyolc évvel" kezdi. Szerinte Kozmának nincs erkölcsi alapja bármit számon kérni. Úgy érzi, természetesen mindenképpen támogatható a hallgatók kérése.

Botka az kérdezi, hogy Haág szerint erkölcsös politika-e, hogy 2008-ban leszavaztattak egy néhány ezer forintos tandíjat, most viszont több százezreset vezetnének be.

Kalmár Ferenc (FIDESZ) szerint Botka megint háttal ült a tv-nek, mert tegnap Balog Zoltán világosan megmondta, hogy nincs tandíj. A szocialisták nevetek.

9:50 Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) felhívja  a figyelmet, hogy akik diplomát szereznek, többet keresnek, így többet adóznak, boldogabbak és egészségesebbek is. A "diplomás munkanélküli" réteg létezése csak tévhit.

A szegedi gazdaságnak jelentős szelete az egyetem. Ha a diákoknak tandíjra kell költeniük, azt a helyi gazdaság is meg fogja érezni. Teljesen egyetért a hallgatókkal. De lehettek volna határozottabbak is, az autonómia kérdésében úgy gondolja, a teljes autonómiát kell támogatni. 

9:47 Tóth Károly (MSZP) szerint a Szegedi Tudományegyetem az ország legjobb vidéki egyeteme és világszinten is jegyzik. Akkor lehet megőrizni az egyetemeket, ha a finanszírozást megerősítik, teszi hozzá, az egyetemnek nem volna szabad bezárnia azért két hétre, mert a fűtésen kell spórolni.  

9:42 Kozma József (MSZP) szerint el kell törölni a röghöz kötést és a diákhitel 2-t is. Méltányos ösztöndíj és tandíj rendszerre van szükség, ami a szociális helyzetet is figyelembe veszi, mondja. Felülről kitalált koncepcióval nem lehet megreformálni a felsőoktatást, ez kiderült a múlt héten. Szükség van rá, hogy az összes szereplőt asztal mellé ültessék, teszi hozzá.

Szeged felemelkedéséért tenni a képviselők dolga, a város és a gyerekeik, unokáik érdekében kell szavazni, mondja.

9:39 A felsőoktatással kapcsolatos indítvány három pontból áll. ( az SZTE 12 karának, képzési rendszerének és 30.000-es hallgatói létszámának megtartása a cél, az, hogy a gimnazisták ne az utolsó pillanatban értesüljenek a lehetőségeikről és az, hogy SZTE autonómiája minél nagyobb mértékben megmaradjon)  A vitát megnyitja Botka László.

Haág, a baloldal és a Rubicon

9:36
Botka László is áldott karácsonyt kíván és mivel nincs több napirend előtti felszólalás, kéri, hogy szavazzák meg a napirendet.

A közgyűlés napirendre tűzte Haág Zalán sürgősségi indítványát a Városi Televízió támogatási kérelmével kapcsolatban. A felsőoktatás kérdésében nem kér szavazást a polgármester, mert arról már legutóbb kéz feltartással szavaztak a képviselők. A napirendet megszavazták.

Ha mindenki komolyan veszi a munkát, délig be is fejeződhet a közgyűlés, mondja a polgármester.

9:34 Áldott karácsonyt kíván Haág Zalán az ő halálukat kívánó szocialista aktivistáknak ( az előző közgyűlésen a bekiabálások között többször elhangzott a Fidesz felé, hogy " Fel lesztek akasztva").

9:33 Dicsőség a magasságos Istennek, kezdi Haág Zalán (FIDESZ). Szerinte a legutóbbi közgyűlésen a baloldal átlépte a Rubicont. Haág Zalán kéri, ennek ellenére senki ne inzultálja a szocialistákat, ez nem a jobboldal sítlusa.  

9:31 Csak az összefogás segíthet a bajban lévő cigányságon. Akik segítenek rajtuk, mind jó emberek. Áldott, békés karácsonyt kíván.

Botka László is ajánlja a kiállítást és boldog ünnepeket kíván.

9:27 Napirend előtt Nagy Mihály , a helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szólal fel. Köszöni, hogy az elmúlt év jól sikerült. Felhívja a figyelmet a folyosón látható kiállításra, mely a két szegregátumot mutatja be.

9:25 Vége a műsornak. A gyerekek ajándékul örökzöld növényt osztanak a képviselőknek. Botka László köszöni az előadóknak és a felkészítő tanároknak a műsort.

9:14 Népviseletbe öltözött lányok és fiúk énekelnek. Mögöttük érkezik a három király.

Jézus születésének történetét mesélik tánccal, dallal és verssel.

9:11 Botka László elfoglalta a helyét. Az Arany János Általános Iskola műsorával kezdődik a közgyűlés.

9:07 Megérkezett Keresztúri Farkas Csaba (JOBBIK), a garázdasággal vádolt képviselő, akinek ma is zajlik a pere. Ő kérte a bíróságon, hogy a napirend megállapításánal, 9-10 óráig jelen lehessen a közgyűlésen, így a tárgyalása 10 órakor folytatódik.

8:54 A képviselők már szállingóznak. Hamarosan kezdődik 2012 utolsó közgyűlése.

Korábban írtuk:

Az év utolsó közgyűlésén név szerint foglalnak állást a képviselők a továbbtanulást érintő kérdésekkel kapcsolatban a hallgatók kérésére.  Ezen kívül lesz szó a Szegedi Közlekedési Társaságról, születnek pályázati- és településfejlesztési döntések. De módosíthatják a 2012. évi
önkormányzati költségvetést is.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. deszkás 2012. december 23. 13:59
  „KT! Ok.”
 • 74. kipkop 2012. december 23. 11:29
  „Az előzetesben arról írt a DM, hogy a közgyűlésen - többek között - döntenek a szemétdíj, a tömegközlekedési díjemelésről. A tudósításban nincs róla szó, ezek szerint az újság - szokása szerint - riogatott.”
 • 73. K.T. 2012. december 22. 23:13
  „71. deszkás 2012.12.22. 14:25

  Nem képviselő, hanem egy lakos.
  Érdekes, annak ellenére hogy alapból hülyére vették Solymos és a képviselők, én értettem, hogy mit szeretne mondani. Az egy más kérdés, hogy nem tudta hatékonyan előadni, ami talán egy nem "profitól" nem probléma, de ha meg sem akarják érteni a közmeghallgatók az nem őt minősíti.

  Azon túl, hogy tudom, a KRESZ szerint csak a villogó kék fény és hangjelzés együttes használata a megkülönböztetett jelzés, - amivel suhanhat keresztül a kereszteződéseken át a mentő - én sem értem, hogy hajnali háromkor mi szükség van ugyan arra a hangerőre, mint a napközbeni zajos környezetben. Miért nem lehet ksebb hangú jelzést asználni kihalt városi utak esetén éjszaka? Hmmm?”
 • 72. deszkás 2012. december 22. 14:32
  „HORTYSZOBOR! ( 18 hsz ) Kevesebb komcsizás több és jobb munka aztán elpárolognak a szocik. Ha nem megy akkor viseljétek!”
 • 71. deszkás 2012. december 22. 14:25
  „"miért szirénáznak a mentőautók ok nélkül mert ott lakok a híd mellet"......zavar a zaj...és többen meghalnak mint akin segítenek.."(VTV egyik kévvizselő.) Magyarország 2012.”
 • 70. CsImre 2012. december 22. 13:25
  „62. Commander-V2:

  Nem szavaztak mások helyett, csak a jelenlétét szimulálták a határozatképességhez. Nem tudom kinél nyomogattak, nem ismerem a helyeket, különösebben nem is izgat. Ez egy eldugott program volt, hétköznap, munkaidőben, ünnepek előtt. Ezen mit lehet szépíteni? Nem akarják a közt meghallgatni, az egész műsor azért volt, hogy a törvényi kötelezettséget az év utolsó pillanatában letudják, és aki próbálná tartalommal megtölteni, az szereplési kényszeres idealista nyomorék. Amit írsz, az a részvételi demokrácia gyalázása. Nekem nem Málovics szereplése volt szembeötlő, hanem pl. az, hogy egy óra olvashatatlan diák vetítésével, meg szavazgatásokkal ment el, majd minden felszólalni kívánónak igyekeztek elvenni a kedvét. Függetlenül attól, hogy gyakorlati haszna van-e egy ilyen alkalomnak, szerinted helyes az ilyen? Elárulom, más fórumokon sincs lehetősége beleszólnia az embereknek az őket érintő kérdésekbe. Egyedül a villamosok, trolik színének megválasztása van kellően propagálva, mint k..vára lényeges kérdés, amiben viszont nem állnak forintmilliói potentátoknak.

  64. Együgyű:

  Úgy hallottam, a nép egyszerű vénasszonya erről is fölszólalt volna, de a magukat unó választottjaink már nem engedték szóhoz jutni, és szétzavarták a közmeghallgatást. Vér ciki ez a jutalmazós téma ugyanis, mostmár illik hallgatni róla, itt a karácsony, szeressük egymást, aztán meg elsikkad magától, a nép gyorsan felejt...

  65. Damoklesz:

  Akkor különös módon milyen sokan lettek. Biztos spontán odagyűltek, csak a közmeghallgatás nem érdekli őket.”
 • 69. Qllancs 2012. december 22. 10:28
  „Támogatás a VTV:nek ???? mINEK ??? mikor az nyereséges ???? mert a vezető többmilliós jutalmat kapott a fidesztől ?? a jó munkájáért ! v. NEM ????”
 • 68. DMagóg 2012. december 22. 09:32
  „10:05 Kalmár Ferenc: "... a kormányzat meghallotta a hallgatók kéréseit."
  Nem hallotta meg, mert akkor már takarodánának a hűvös ..."”
 • 67. csonakos 2012. december 22. 09:27
  „66. Drakón 2012.12.22. 08:58
  Írd már le mit fogadtak el! Te, tudod?”
 • 66. Drakón 2012. december 22. 08:58
  „Nem értem a diákok miért tüntetnek még a kormány elfogadta javaslataikat. Ezek a fiatalok a közgyűlésen szerintem már nem a diákokért küzdenek hanem eszközként Botkáért.”
 • 65. Damoklesz 2012. december 22. 08:55
  „Érdekes ha a Botka melletti kiállásról van szó a karzat nem életveszélyes!”
 • 64. Együgyű 2012. december 22. 08:46
  „,,Világvége elmaradt: az utolsó közgyűlés nem"
  Az sem mellékes, hogy a városatyáknak és város anyáknak a város által év közben biztosított bevételeik és a haverok év végi prémcsijei sem maradt el!”
 • 63. K.T. 2012. december 21. 23:48
  „49. Logaritmus 2012.12.21. 17:21

  " Ugyanezeket a kérdéseket hatékonyabb formában, képviselői úton, hivatalokon keresztül is el lehet juttatni. Többet ér vele az ember, ha segíteni szeretne egy jó ügynek. "

  Feltehetően soha sem próbáltad, ha így látod, mert ez nem igaz. Illetve nagyon kevés esetben. Leginkább a csip-csup ügyeknél működhet az ilyen, de a nagyobb horderejű kérdéseknél nem. Egyszerűen összezárnak a politikusok és nem engednek, nem teljesítenek, hiába lenne közérdek a dolog, ha nekik több munkát jelent vagy nem jár könnyű szavazatszerzéssel . Pl. szmog helyzet javítása. Nem látványos az eredmény (értsd:nehéz kommunikálni) ha tesznek érte, csak épp 237 szegedi élhetett volna tovább 2010-ben ha jobb a levegő, kevesebb a PM10.
  A Közmeghallgatásnak pont az a lényege, hogy nagy nyilvánosság előtt tudsz tenni olyan javaslatokat, kérdéseket, vagy visszajelzéseket, amit nem tudnak a szőnyeg alá söpörni. Persze, szereplési vágy is lehet az emberben, de elsődlegesebb, hogy beszéljen olyan közügyről amiről egyébként más nem beszélne. Ezt nem lehet szereplés nélkül megoldani. Van aki ezt felvállalja, van aki nem. A képviselők, de leginkább a polgármester hálája sosem marad el, mert a rutinjukkal mindent megtesznek azért hogy a felszólalót ott azonnal hülyének lássa mindenki, ne tudja elmondani amit szeretne. A kihangosítás is "véletlen" változtatja olyankor a hangerejét és a (al)polgármester is azonnal kiforgatja az ember szavait, közbevág, lezárja a témát, stb...

  Eredményesség? Nem véletlen kérdeztem a Főjegyző urat a törvényi kötelmeikről, mert úgy tűnik erről igyekeztek/igyekeznek megfeledkezni és nem megválaszolni a kényelmetlen kérdéseket.

  "A civilek elől tavaly elvették a lehetőséget a legkisebb párt emberei. Mi értelme így az egésznek?"
  Ezt az esélyt éppen "szeretett" polgármesterünk próbálta elvenni azzal, hogy minden civil felszólalót le-LMP-sezett. Arroganciájával csak azt érte el, hogy jó néhány hívőjének pattant ki még inkább a szeme, mert amit tavaly művelt az nem emberhez méltó viselkedés volt. Talán nem véletlen, hogy most bent sem maradt a "közmeghallgatásra". Valószínűleg most sem tudott volna önuralmat gyakorolni magán, ahogy Solymosnak sem sikerült.
  Szentistványi ezzel szemben nem állítja magáról, hogy ő az isten. Segít minden témát bejuttatni a plénum elé és átláthatóságot biztosítani a lakosság felé. Rámutatni arra, hogy a narancsos és szegfűs gondolkodási módon túl is léteznek más alternatívák, lehet ezt a politizálást valóban demokratikusan, eredeti értelme szerint, alulról építkezve is művelni. (Ti. másképp nem az/nincs értelme)
  Nagyjából ennyi a véleményem a mai "Közmeghallgatásról".

  Ui.: Azért az jó érzés volt amikor a közpénzes felvetésemre ráugrottak, mint tyúk arra a bizonyosra, Solymos pedig nem nagyon tudott kilátni a skatulyájukból, úgy kellett rászólni. :)”
 • 62. Commander-V2 2012. december 21. 23:15
  „61 meg tudod mondani, ki helyett szavazott másik képviselő? Ez fontos lenne, lehetne feljelentést tenni. Ha este 6 órakor kezdődne és hónap közepén lenne, akkor sem lenne több ember véleményem szerint. Nem lehet, hogy csak téged és pár embert izgat ez az egész dolog? Nem volt annyira eldugott program ez, aki követi a közéletet az tudta hogy ma lesz és hogy délután 2 órakor kezdődik! Szerintem el vagy kicsit tájolva, de örülök ha van pár ember mint te, akik követitek az eseményeket. Egyszerűen csak ez a fajta fórum, a közmeghallgatás értelmetlen dolog. Panasznap, ahol félbolondok, bolondok kapnak szót, az értelmes dolgokról beszélgetni így nem sok értelme van, színvonaltalan. Mindennek a teteje, hogy az egyszerű emberek elől Málovics féle karrier politikusok veszik el a szót és szerepeltetik magukat, akik egyébként is napi szintű politikai szereplők. Elfér ő is ott, csak minek megy oda pont ilyenkor?”
 • 61. CsImre 2012. december 21. 22:16
  „55. Ebgondolat

  ,,Nyugodj meg, a tévében láttalak! Szép a pulcsid."

  Oh, de jó, már féltem, hogy nem lát majd senki. Köszönöm a dicséretet, nagyon szeretem ezt a pulcsit. :) A taplóságos felvetésed érdekes, de leginkább butaság. Miért lennének taplók? Direkt szemétkedésből szívatják magukat szerinted?

  57. vélemény:

  Nem aggódok, láttam, hogy közvetítettek. Miért mondod, hogy nyögdécseltem, nem is igaz. Biztos a hangzavar miatt tűnt úgy...

  58. Commander-V2:

  Láthattad az előzményt, amire írtam, ennek fényében kell értelmezni. Nem tudom, milyen a tökéletes közmeghallgatás, de az ideálisabb esetben:

  - nem hallgatják agyon, dugdossák el a városi honlapon, hanem népszerűsítik
  - Nem munkaidőben van, mikor az emberek nem érnek rá
  - Nem karácsony előtti utolsó munkanapon van, mikor senki nem ér rá, még a képviselők sem, meg a polgármester sem
  - nem előre meghatározott témákkal húzzák az időt, meg szavazgatásokkal, amit úgy tudnak lebonyolítani, hogy a határozatképességet az üres székeknél bekapcsolt gépekkel hamisítják meg.
  - Nem akarják a 3 napirendi pontos közmeghallgatást a 2. pont után befejezni, majd minden lakossági hozzászólást utolsónak nevezni, és minden új jelentkezésnél morogni, hogy még mindig hallgatni kell...
  - nem folytatnak félhangos csoportos diskurzust a felszólalások alatt

  Meg ilyenek. De tudom, mindez irreális elvárás egy demokratikusan működő város egyetlen éves közmeghallgatása kapcsán.”
 • 60. vélemény 2012. december 21. 19:31
  „55. Ebgondolat
  Nyugodj meg, a tévében láttalak! Szép a pulcsid.
  - Normálisan is felöltözhetett volna, ha tudja, hogy nyilvánosság elé lép.”
 • 59. vélemény 2012. december 21. 19:18
  „54. csonakos
  Nő a nyugdíjad is.
  A 16 féle támogatott gyógyszart ezután is beveheted. :)”
 • 58. Commander-V2 2012. december 21. 19:12
  „53 ha ez a véleményed a képviseleti demokráciáról, neked valamelyik szélsőséges pártban vagy anarchista körben a helyed. :) Maximálisan érdekel, hogy akik elmennek felszólalni-kérdezni a közmeghallgatáson azok mire számítanak? Ott fognak megvilágosodni? A politikusok által eddig nem is tudott problémát fognak felvetni? Amit a hivatal nem intézett el, azt így el fogja? Milyen lenne az ideális közmeghallgatás ha ezzel elégedetlenek?”
 • 57. vélemény 2012. december 21. 19:09
  „52. CsImre
  Ne aggódj a nyögdécselésedet közvetítették. :))”
 • 56. vélemény 2012. december 21. 19:06
  „48. biztositos711
  botka oda se merte dugni az arcát!
  - Fontosabb dolga volt.”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged–Makó: busz, vasút, tramtrain?

Ma közmeghallgatás lesz 14 órakor a szegedi városházán a közgyűlés programjába illesztve. Tovább olvasom