Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Villamoson bukhat le a legtöbb bliccelő

Villamoson bukhat le a legtöbb bliccelő
Két nap alatt hatszor futottunk ellenőrökbe, miközben harminc alkalommal használtuk a szegedi tömegközlekedési járműveket. Tesztünk eredménye szerint a villamos a legkockázatosabb terep egy bliccelőnek.
A legforgalmasabb villamos-, troli- és autóbuszvonalakon ültünk fel véletlenszerűen különböző járatokra az elmúlt két napban, hogy kiderítsük, hányszor futunk bele ellenőrökbe. Minden járművet tíz-tíz alkalommal teszteltünk. A villamosok közül az egyetemisták körében népszerű 4-es vonalon és a leghosszabb 2-es vonalon utaztunk, trolibuszokból minden járatot kipróbáltunk, autóbuszokból a forgalmas belvároson át közlekedőkre ültünk fel.
Mindegyikkel legalább három megállót mentünk.Zsinórban hat utazást úsztunk meg, az első ellenőrpárosba a hetedik utunkon botlottunk a 2-es villamoson a nagypostánál.

Ezenkívül a 4-esen még háromszor hallottuk tesztidőszakunk alatt: „Jegyeket, bérleteket!". A trolibuszok közül egy 5-ös járaton és egy 9-esen volt ellenőrzés, míg autóbuszútjainkon egyetlen ellenőrrel sem találkoztunk a városban. Így hatszor buktunk volna le két nap alatt, amiért a helyszínen összesen 42 ezer forintot fizettünk volna.
 

Kerék Csaba, a Dakört Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy munkatársaiknak a megrendelő tömegközlekedési vállalatok szabják meg, hogy melyik vonalukon hányszor ellenőrizzenek. Így tehát nincs több ellenőrzés a szegedi járműveken a hónapok ötödik napja után sem, amikor az előző havi bérletek már nem érvényesek. Szegeden jelenleg 30 ellenőr dolgozik a tömegközlekedésben.
 

Jó tudni

Ha bliccelésen kapnak minket, azonnal kifizethetjük a helyszínen a 7000 forintos pótdíjat. Hiába mondjuk, hogy otthon maradt a bérlet, ha ez nem igaz és utólag vennénk meg, mert a pénztárakban minden hónap ötödike után ráütik a bérletre a vásárlás napját. Sőt, sorszám alapján is kinyomozható, mikor vettük azt meg. Ám ha valóban csak feledékenyek voltunk, bérletünket 3 munkanapon belül bemutathatjuk a Dakört irodájában - feledékenységünk azonban ekkor is 900 forintba kerül. Igaz, 7000 helyett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fér több a tározóba

Nem fér több a tározóba
Egyelőre nem öntött ki Algyőnél a 47-es út mellett, az új körforgalom mellé épített csapadékvíz-tározó, de ehhez már nem sok kell. Tovább olvasom