Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Villanyoszlop állította meg a balesetet okozó fiatalokat

Szatymaz - Egy diszkóból hazatérő csapat sodort el autójával egy fiatal lányt, majd villanyoszlopnak csapódtak Szatymazon szombat hajnalban. A fiatalok a baleset után az autót hátrahagyva, segítségnyújtás nélkül elmenekültek. A nő szerencsére csak könnyebben sérült meg. Az öt fiatalt nem sokkal később elfogták.
A szerencsének és egy sóderkupacnak köszönheti, hogy nem történt nagyobb baja annak a fiatal lánynak, akit szombaton hajnalban sodort el egy autó Szatymazon.

– A barátommal reggel öt óra körül értünk haza egy buliból. Kiszálltam a kocsiból, becsuktam az ajtót. Ekkor vettem észre a közeledő autót. Nagyon gyorsan jött, átsodródott a szembe levő sávba, egyenesen felém tartott. Csak annak köszönhetem, hogy nem történt nagyobb bajom, hogy a kocsit megdobta a ház előtti sóderkupac, így csak a visszapillantójával sodort el. Elestem. A kocsi továbbhajtott, és a villanyoszlopnak csapódott. Feltápászkodtam, és utánuk mentem. Vaksötétben, a mobilommal világítottam a srác arcába. Addigra csak ketten álltak a kocsi mellett. Közöltem, hogy rendőrt hívok, erre ők is elszaladtak – emlékezett vissza a lány, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Villanyoszlop állította meg a balesetet okozó fiatalokat Szatymaznál.
Villanyoszlop állította meg a balesetet okozó fiatalokat Szatymaznál.

A hátrahagyott autó tulajdonosa menekülés közben felhívta a mórahalmi rendőrőrsöt, és azt mondta, az éjszaka folyamán ellopták az autóját – így próbálta elterelni a gyanút magáról.

Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, a Szegedi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály munkatársai a baleset után néhány órával azonosították azt az öt fiatalt, aki az utóban ült, s előállították őket. Kiderült: a sofőr ittasan vezetett.

Az elsődleges megállapítás szerint a sofőr ittasan vezette járművét.
Az elsődleges megállapítás szerint a sofőr ittasan vezette járművét.

Ottjártunkkor egy helybelitől megtudtuk, az autót vezető férfi ugyanabban az utcában lakik, mint az a lány, akit elsodort. A sofőrt is szerettük volna megkérdezni a történtekről, de hiába álltunk a ház előtt, senki nem nyitott ajtót.

A Szegedi Rendőrkapitányság ittas járművezetés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Az ellen a fiatalember ellen, aki menekülés közben bejelentette a rendőrségen, hogy ellopták az autóját, hatóság félrevezetése miatt is eljárás indulhat.

Száguldozók

A szatymazi 5425-ös úton élők régóta rettegtek attól, hogy egyszer baleset történik. Kulcsár Csaba, annak a háznak a tulajdonosa, amely előtt a villanyoszlopnak csapódott az autó, elmondta, esténként életveszélyes kilépniük az utcára. – Eszméletlen gyorsasággal száguldoznak itt, mintha országúton lennének. Nagy baj, hogy nincs kitéve tábla, ami jelezné, hogy emberek laknak, és hajtsanak lassabban. A másik nagy gondot pedig az jelenti, hogy nincs közvilágítás, így esténként vaksötétben kell közlekednünk – mondta felindultan.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. klj_54 2008. október 04. 19:14
  „Mi lenne, ha a rendőrség néha dolgozna is?
  Mármint, a diszkó elé állhatnának és szonda minden vezetőnek.
  De ez csak álom, tudom:(

  21. hozzászólás mayertom80 2008.08.31. 08:15
  Ma 14 év a "vétőképes kor" alsó határa, vagyis nem kérdés, hogy büntethető a vezető.

  17. hozzászólás Cc 2008.08.30. 20:25
  MI neveltük ilyennek őket! Tehát önmagadról (is) véleményt mondtál.

  5. hozzászólás k 2008.08.30. 14:01
  PÁV hogy kerül ide? Az csak aról szól, hogy legyen az államnak bevétele! NEM lehet eldönteni pár idióta teszt által, hogy alkalmas-é valaki vezetni. Évente újítom, tehát tudom miről beszélek.”
 • 27. egy szatymazi 2008. október 03. 18:12
  „Hihetetlen mik meg nem történnek. Ha már megtörtént a baleset és úgyis elkapják őket, legalább a lánynak segítettek volna!!!Mert ki tudja, a következő áldozat fel kel-e majd a földről?!Az ittas vezetésről már inkább nem is beszélek........”
 • 26. anonymmc 2008. október 02. 18:50
  „Ilyen nyomorult alkoholistáknak nem is kéne jogsit adni.......
  Még egy autóba sem ültetném be őket.
  Majd most elgondolkozhatnak rajta,h miko rülnem be legközelebb ittasan 1 autó,és h mit kellett volna tenni a lánnyal a baleset után”
 • 25. 1olvasó 2008. október 02. 15:00
  „Itt a legnagyobb baj a fiatalok fejében van. A szülők nem nevelnek beléjük felességtudatot. Ez nagyon hiányzik, valamint gondolkodni kéne néha. Elég szigorúak a bírságok, büntetések, de úgy látszik egyeseknek még ez is kevés. Az ilyet azonnal leültetném, ott lenne ideje gondolkodni. Az hogy kap jogsit, az egy dolog. Más is kap, még sem vezet részegen.”
 • 24. sajt 2008. szeptember 01. 11:23
  „Diszkóba autóval menni? Mit gondolt, hogy megy haza, gyalog? Nem, ittasan vezetve, már előre büntethető lenne...”
 • 23. Koviubi 2008. augusztus 31. 17:28
  „Hatóság félrevezetése miatt, azért csak indulhat, mert abban a rendőrség csak feljelentő. Maga az eljárást az ügyészség folytatja le és nem biztos, hogy lát benne bűnt, azaz megindítja az eljárást. Lásd tojásdobálás (bíróság szerint véleménynyilvánítás, azaz szabad, kivéve ha a tárgyalóteremben dobálnak) Örülök, hogy segíthettem.”
 • 22. 4 2008. augusztus 31. 11:05
  „A hűvösön egy pár hónapot eltölthetnének gondolkodással!”
 • 21. mayertom80 2008. augusztus 31. 08:15
  „Remélem büntethető korosztályba vannak a fiatalok!!!”
 • 20. nagypappa 2008. augusztus 31. 04:11
  „UNDORÍTÓ!

  Nem biztos, hogy a szülők felelőssége ennyire hangsúlyos. Mert nem foghatja a kezét a gyereknek. De szigorral, példamutatással lehet a gyerek jellemét befolyásolni.
  Az nagy gáz, hogy ha már okozott egy balesetet és nem meri vállalni a következményeket.
  Lehet, ha rajtam múlik a gépkocsivezetőt becsukatom, ha mást nem 72 órára, ugyanis fennáll az összebeszélés veszélye.
  A rokonságban volt egy fiú aki három napig benn volt. Lelkileg helyretette a gyereket. Azóta három gyermekes példás családapa.
  Megboldogult fiatal koromban én is EGYSZER részegen mentem haza a kocsival.
  Másnap, mikor rádöbbentem mekkora állatságot csináltam, megfogadtam, soha többet. Be is tartottam a mai napig is.”
 • 19. gabianya..... 2008. augusztus 30. 21:13
  „Sajna ilyen gyagyások is kapnak jogsit”
 • 18. impish 2008. augusztus 30. 20:56
  „Erre szokták azt mondani, hogy isten nem ver bottal...

  Amikor elsodorták a hölgyet, azonnal megállnak, nem történik semmi. Valószínűleg nem látták a sötétben. Megállnak. Kiderül minden rendben oké, felajánlák, hogy mentőt hínak, de nem volt rá szükség. Aztán szépen hazahajtanak. ...
  De ők nem álltak meg, összetörték a kocsit, kiderült hogy ittasan vezettek, és még hatóság félrevezetéséért is ülhet a kiscsákó:)”
 • 17. Cc 2008. augusztus 30. 20:25
  „Ezek nem fiatalok, hanem tetvek, de ők a jövö.”
 • 16. joy 2008. augusztus 30. 20:19
  „Idióta diszkópatkányok.”
 • 15. dögölj meg 2008. augusztus 30. 19:58
  „Az, hogy nem lett katasztrófa, hogy a vétlen hölgy nem sérült meg komolyabban, csak a véletlen műve. Ilyenkor, vagy amikor látom milyen szerencse éri a vétlen áldozatot, azt kívánom, dögöljön meg a vétkes. Most viszont azokat sajnálom, akik engedték részegen vezetni a sofört. Őket is kellene felelőségre vonni, hiszen ugyanolyan vétkesek, mint a vezető! És a szülők hol vannak? Lelkiismeretük van? Vagy van a vezetőnek? Vagy olyan pozícióban vannak, hogy nagyívben sz@rnak az egészre? Vagy olyan gazdagok? Megérné már a törvény módosítása az ilyen és hasonló esetek-azt nem mondom megelőzésére, mert azt nemfogják elérni- jogorvoslatára. Nézzük meg amerikát! Ott mindenért perelhető a vétkes és egész vagyonokra! Igaz, ott már az ilyenért lelőtték volna a rendőrök a vétkest. Most kívánjam ezt? A szülők felelőssége az egész.Mindkét részről hatalmas fájdalommal járt volna, ha elvesztette volna valaki is a szeretteit, de mint a képen is látszik, biztosan nem az első baleset ezzel az autóval.”
 • 14. k 2008. augusztus 30. 19:37
  „Az autót már nem elöször törték a jobb oldali ajtónak más a festése!”
 • 13. posTÁSKA 2008. augusztus 30. 19:35
  „Ha kiderül ki az apja még a villanypozna ellen fognak eljárást inditani? Mit ácsorog az út szélén? Szegény ittas vezetőket veszélyeztetve”
 • 12. lakme 2008. augusztus 30. 18:05
  „azert indulHAT, mert meg nem tudjak, ki az apuka. Ezen kivul, nalunk a hazugsag dicsoseg "Hazudtunk reggel , hazudtunk este..." az anyjuk uristenit, hasznos polgarai lesznek meg ezek a kolkot is az orszagnak..”
 • 11. Szép 2008. augusztus 30. 17:10
  „Van bőr a képükön még a rendőröket is megvezetni...”
 • 10. roli_81 2008. augusztus 30. 17:04
  „Menjetek Rúzsára vasárnap reggel 7-9 között!
  Ha egy autó nincs fejreállva,szarrátörve, villanyoszlponmo stb. akkor egy sem!”
 • 9. WhiteCurtain 2008. augusztus 30. 16:19
  „Én már meg sem lepődök azon, hogy a csapat a discoból jött, és abban is teljesen biztos vagyok, hogy nem csak a sofőr volt részeg.Azt ugyanis nem tudom elhinni, hogy valaki józanul képes beülni egy olyan autóba amit egy részeg vezet...
  Amúgy meg éljenek a villanyoszlopok!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablás Kisteleken: őrizetben két 18 éves fiatal

Kistelek - A Delmagyar.hu értesülése szerint őrizetbe vette a Kisteleki Rendőrkapitányság azt a két… Tovább olvasom