Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Villanyoszlopot is kidöntöttek az afgán menekültek

Embercsempész tarolt le autójával tegnap egy ruzsai villanyoszlopot. Ő elmenekült, 6 utasa kórházba került. Társa is lehetett, mert másik hét határszökevényt is láttak a falusiak.
– Öt menekültet három autóval rendőrök őriznek a templomkertben. Az öttömösi és pusztamérgesi út kereszteződésében egy fekete autó tarolt le egy villanyoszlopot, áramszünet van a fél faluban – hívták fel figyelmünket olvasóink tegnap reggel. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderült, hogy az ő járőreik találták meg hajnali fél 4-kor a villanyoszlopnak ütközött gépkocsit.

A balesetben 6 ember sérült meg, valamennyien afgán állampolgárok. A sérülteket a mentők kórházba vitték. A jármű sofőrje a helyszínről elmenekült, őt a rendőrök keresik. Kérdésünkre, hogyan kerültek a Bács megyei rendőrök Ruzsára, esetleg ők üldözték-e a határcsempészt, illetve hogy a templomkerti szökevények ügye összefügg-e a balesettel, azt válaszolták: a kelebiai határrendészek észlelték a jármű-
vet Öttömös belterületén, ezért intézkedtek ők. Nem üldözték, mivel szem elől tévesztették. A jármű haladási irányának tisztázása folyamatban van. Összefüggésben állhat a két ügy, a rendőrség jelenleg tisztázza a körülményeket.

Információ híján megindultak a találgatások a faluban, mi történhetett a főutcán. Egy fiatal nő azt mondta, kutyás rendőröket láttak a településen, embercsempészt keresnek. A fekete BMW-ről, amelyen osztrák rendszámot láttak, azt mesélte, „eszméletlen" sebességgel száguldott végig a főutcán, szerinte Öttömösről üldözték a rendőrök. Több kört mehetett, mert kidöntött virágládák, oszlopok maradtak utána. Úgy csapódott neki a méretes villanyoszlopnak, hogy az kidőlt, de az autónak csak a motorháza gyűrődött fel, még a szélvédője sem tört össze.

A szomszédságban azt tették hozzá, hogy Üllés felé az utcán és az erdőben elszórt pulóvereket is találtak a helybeliek. Egy fiatalember szerint a csoport a 20 kilométerre lévő Kelebiánál szökött át a határon, ott vehette fel őket a két embercsempész két autóval. Amikor elmenekültek a rendőrök elől, és megtörtént a baleset, az épen maradt gépkocsi sofőrje szélnek eresztette utasait, hogy felvehesse futva menekülő társát, és így oldottak kereket. Ennek a másik autónak az utasa lehetett a templomkertben várakozó öt menekült. Később a templomhoz két bizonytalan ember érkezett, a helyiek kérdésére, hogy közmunkások-e, hümmögtek, végül őket is összeszedték a rendőrök.

A villanyoszlopnak ütköző autó sofőrje elmenekült a helyszínről – a rendőrök keresik. Fotó: DM
A villanyoszlopnak ütköző autó sofőrje elmenekült a helyszínről – a rendőrök keresik. Fotó: DM


Közben az autót elszállították, az EDF DÉMÁSZ átmenetileg aggregátorral helyreállította az áramellátást, majd új oszlopot szerelt fel, és véglegesen javította a hibát.

A sérültekkel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat azt közölte: 4 mentőegységgel vonultak ki, 6 sérültet láttak el és szállítottak kórházba. Közvetlen életveszélyben senki nem volt, de többeknél felmerült a csonttörés, belső sérülés gyanúja. Betegjogokra hivatkozva mást nem írtak. Kérdeztük a szegedi klinikai központot is, de ugyanezen okból semmit nem közöltek, a látogatást sem engedélyezték. Úgy tudjuk, a sérülteket a traumatológiai klinikán ápolják.

Megerősítette információinkat, hogy a folyosón rendőr vigyázta az egyik ajtót. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lapzártánk előtt még vizsgálta a ruzsai ügyet, a balesetes autó sofőrjét még nem találták meg, aki után embercsempészet gyanújával nyomoznak. A tanyán lakó ruzsaiak most félnek, hátha náluk bukkan fel az embercsempész. Azt mondták, az ásotthalmiak és mórahalmiak sajnos megszokhatták az ilyen kalandokat, de ők eddig nyugodtan éltek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitört a Quaestor-pánik

Noha már kedden aggódtak a szegedi befektetők, a pánik igazán tegnap tört ki. Azután, hogy kiderült: sokan futhatnak a pénzük, a kibocsátott Quaestor-kötvények után. Tovább olvasom