Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Villanyszámla - csak kéthavonta

Szeged - Utánanéztünk olvasónk panaszának, aki szerint össze-vissza számláz neki az áramszolgáltató. Ezért fél, hogy túl sok tartozása gyűlik fel, és karácsonykor nem tudja kiegyenlíteni a magas elszámoló számlát.
- Tavaly év közben kértem, hogy havonta 100 kilowattot számlázzon az áramszolgáltató, így havonta 4530 forintot fizettem. Úgy éreztem, jól jártam, mert az év végi elszámoláskor nagyjából 2000 forintot kellett még befizetnem. Azóta viszont csak két számlát kaptam, 164-164 kilowattról, amiért 6660-6660 forintot kértek. Megnéztem, eddig már 100 kilowattóra árával tartozom. Félek, hogy ha ilyen összevissza kapom a számlákat, túl sok tartozásom felgyülemlik, és karácsonykor nem tudom kiegyenlíteni a magas elszámoló számlát. Javasolták, hogy havonta diktáljam az óraállást, de mivel többször hosszabb időt töltök a lakásomtól távol, tartok tőle, hogy elfelejtem. Mi a megoldás? – tudakolja Molnár István nyugdíjas szegedi olvasónk.

Az EDF DÉMÁSZ kommunikációs csoportja válaszolt. Azt írták, az energiahivatal által jóváhagyott üzletszabályzat szerint módosult a társaságnál a kis összegű részszámlák kibocsátásának gyakorisága. Ha a részszámla nettó összege nem éri el az 5000 forintot (bruttó 6350), akkor az ügyfél nem kap számlát abban a hónapban. Számla csak abban a hónapban készül, amikor az elfogyasztott energia mennyisége után a számla értéke meghaladja ezt az összeget. Az ügyfelek számára kedvező ez a módosítás, hiszen a fogyasztási díjat később kell rendezniük, vagyis a pénz tovább marad náluk. Egyes közszolgáltatásoknál (például a vízműnél) már régóta gyakorlat a kéthavi, vagy hosszabb időszakra kiterjedő számlázás. Az éves elszámoló számlák a megszokott rendben készülnek, azt nem érinti ez a változás. Azoknak az ügyfeleknek, akik mégis havonta szeretnék rendezni számlájukat, kényelmes megoldás az e-számla szolgáltatás. Regisztrációt követően csoportos beszedési megbízás mellett a társaság az 1000 forintot meghaladó összegről havonta nyújt be számlát az ügyfél számlavezető bankjának.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatások - látványos betonozások

Lengyel Imre szegedi egyetemi tanár szerint az uniós csatlakozás fő előnye a hiányos infrastruktúra modernizációja, fejlesztése volt a megyében. Tovább olvasom