Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Vince világgá akart menni, az erdőig jutott

Ópusztaszer - Polgárőrök találták meg a félmeztelen fiút: az erdőben bujdosott a 13 éves Vince.
Öt polgárőr, két civil és több helybeli fiatal kereste a 13 éves Vincét Ópusztaszer külterületén. A szegedi fiú a közelmúltban nagyszüleinél járt látogatóban. Megtudtuk, Vince a házuk közelében lévő csatornában pancsolt, amikor nagyapja ráparancsolt, hogy jöjjön ki a hideg vízből. A fiú sértődöttségében úgy döntött, világgá megy. Szerencsére nem jutott messzire.

Amikor a nagyszülők észrevették, hogy unokájuk eltűnt, azonnal a keresésére indultak. A közelben horgászott Simon Ervin fiatal polgárőr, aki felfigyelt a kétségbeesetten keresgélő emberekre. Abbahagyta a horgászást, érdeklődött, mi történt, felvette a gyermek adatait, személyleírását, szolgálatba helyezte magát, és csatlakozott a kutatáshoz. A polgárőr a kisfiú nagyszüleinek házától nem messze megtalálta Vince felső ruházatát. Mivel ekkor még nem tudta, mi történt, azonnal értesítette Mucsi Antalt az egyesület elnökét, és beszámolt neki a történtekről. A Szeri Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, a közelben járőrözött társával, Becsei Csabával, így rövid időn belül a helyszínre értek. Hosszas keresés után, késő délután a nagyszülők lakásától másfél-két kilométerre az erdő mélyén találták meg a 13 éves kisfiút. Vincének az ijedtségen kívül nem esett nagyobb baja.

Olvasóink írták

 • 7. tucat 2013. április 18. 23:42
  „5. vmagdi
  Most, amikor benézek ide, 23:33 van, éppen válaszolni készültem, amikor megláttam a 6. számú bejegyzést. Sajnos már ez sem lep meg, bár hogy miféle logikai menete lehet egy ilyen gondolatnak, és hogy mi a jelentősége a srác etnikumának, azt nem tudom. Mondom: a logikai menetet és kapcsolatot nem értem, a habitust igen...

  Ami pedig a világgá menést illeti, ilyen korú kölykök még azért produkálnak olykor első látásra infantilis, érzelmi-indulati alapú, spontán, de epizód jellegű, tehát általában orvosi segítséget nem indikáló reakciókat egy-egy pillanatnyi sérelmükre. Ha ismernénk a közvetlen előzményeket, akkor lehet, hogy itt is ilyesmit látnánk, például úgy, hogy valami felzaklatta a fiút (esetleg épp ezét ment ki a nagyszüleihez vigasztalódni, kicsit szabadon egyedül lenni...), dacos volt, így jelezte, hogy valami nyomja a szívét. A csatornában pancsolás is ennek része lehetett, s a nagypapa szigora csak olaj volt a tűzre esz esetben, és egy zsarolással egybekötött, a nagyszülőt egyben "tesztelő", autoegresszív játszmába futott a sértettség. Nem tudjuk, nem tudhatjuk. Természetesen nem lehet kizárni azt sem, hogy hosszan tartó előzményei vannak az indulati kisülésnek, amelyek az önértékelési és magatartászavarok rögzülését és súlyosbodást okozhatják. Remélem, nem erről van szó, hanem epizód jellegű indulatkezelési probléma az esemény csupán, így a srác nevelőinek nem is volt mire felfigyelniük. Ha pedig mégis igaza van, akkor talán ez az S.O.S. jelzés eljutott a címzettekhez, akik képesek lesznek megérteni, és a megfelelő választ is megadják rá.

  Távolról szemlélve, önmagában azonban mégiscsak egy olyan esemény ez, amely az embert fejcsóváló mosolyra készteti. Mi innen mást nem is tehetünk. Legfeljebb még szurkolhatunk, hogy rendbe jöjjenek a dolgok, és ne legyen semmi baj ezzel a Vince gyerekkel. Meg a többivel se. :)”
 • 6. StencilAtya 2013. április 18. 23:01
  „vmagdi,

  de az is lehet, hogy csak roma. nem tudni.”
 • 5. vmagdi 2013. április 18. 21:30
  „szerintem ennek a fiúnak orvosi segítségre van szüksége, 13 éves vagyis hetedikes és a csatornában pancsol, félmeztelenre vetkőzik az erdőben, mentálisan biztos problémái lehetnek, nem értem, hogy az iskola jelzőrendszere nem működik?”
 • 4. Tundi66 2013. április 18. 21:13
  „Kedves tucat! :)”
 • 3. tucat 2013. április 18. 20:14
  „Vince visszavág. :D
  Mert Vince önálló, nagy fiú, nem tűri már az aggódó regulát. A nagypapi pedig térdig belegázolt a kamaszos önérzetébe, hát, akkor már csak azért is megmutatta neki! :)
  Én is belegázolnék a férfiúi büszkeségébe, ha látná most az ábrázatomat, de hirtelen mozdulattal meg is ölelném, hogy csak úgy reccsenne a bordája a kis lököttnek! :D

  Bocs, Vince, de azt hiszem, nem vagy még elég nagy fiú. Ha az leszel, nem így oldod majd meg a konfliktusaidat. Nagyra nőj, kisöreg! Örülök, hogy szerencsésen ért véget a bosszúhadjáratod! ;)
  Mi van? Ne durcáskodj, ne fújtass már! Gyere ide!
  ({)
  Így, ni, most mehetsz! :)”
 • 2. queenmargareth1 2013. április 18. 18:49
  „:) szerencsés, hogy megtalálták, de 13 éves!!!5 évesen én is világgá mentem (szomszédig jutottam).
  szegény nagyszülők szerintem egyszerűen nem értenek a mai fiatalok nyelvén. Ha ritkán vannak együtt akkor nehéz is.”
 • 1. Roland1000 2013. április 18. 17:17
  „Na, ezt a kis csávót sem fogják ellopni az eszéért. Ha csak ennyi esze van 13 évesen, hogy az erdő mélyére menekül, ha rászólnak, akkor jobban kéne rá vigyázni, tisztelt nagyszülők!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mármarosi Tünde táncba vitte Vastag Csabát

Mármarosi Tünde és Vastag Csaba nyerte meg a Szombat esti láz idei szériáját. Tünde könyöksérülése… Tovább olvasom