Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Virágágyások városszerte

Felfrissíti és díszíti a környezetgazdálkodási kht. Szeged majdnem ötezer négyzetméternyi virágágyását. Idén több palánta nyílik, mint eddig bármikor.
A lakótelepekre is bőven jut virág Fotó: Gyenes Kálmán
A kétnyári és a hagymás virágok díszlenek nemsokára városszerte. Az árvácskákat és tulipánféléket még tavaly ősszel elültette a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht., munkatársai a napokban frissítik, díszítik az ágyásokat.

– Szegedet majdnem ötezer négyzetméter virág borítja idén. Több mint eddig bármikor – tájékoztatott Kovács János, a társaság közterület-fenntartási igazgatóhelyettese. A takarítók végleg eltüntetik a napokban a tél nyomait. A kétszáz fős kertészkommandó virágdekorációt kerít a Belvárosi híd lábához az Oskola utca és a Stefánia két oldalára, és ugyancsak bevirágozza a Deák Ferenc utcai fák tövét. Kétnyáriból összesen 80 ezer tő virul, különféle tulipánokból 35 ezer – 15 millió forint értékben. Mire ezek elnyílnak, vagyis egy hónap múlva, a környezetgazdák egynyáriakkal díszítik fel a várost – 120 ezer tő szalviát, begóniát és petúniát ültetnek 25 millió forintból.

A muskátlik is kiültetésre várnak, heteken belül több mint ezer tő futja be a város kandelábereit.
Gyakorta meglopják a friss ágyásokat. Mivel minden tizedik virágnak lába kel, jó néhány tövet kétszer-háromszor kell pótolni. Persze csak egy ideig lehet ültetni, hiszen júniusi kánikulában már kitikkadnak a palánták. A megdézsmált ágyásokban ezután már csak a virágok hűlt helye tátong.

Szép hagyomány, hogy az önkormányzati képviselők tavasszal palántákkal kedveskednek a körzetükben. Nekik is szaktanácsokkal segítenek a virágválasztásban a környezetgazdák.

A fűvel még ráér a kht., a pázsittelepítést idén a tarjáni Pósz Jenő és a Tarján széle utcában kezdték, másutt a régi gyepet újítják fel – tudtuk meg az igazgatóhelyettestől. Cserjéket és fákat csak szükség esetén vagy térfelújítás után cserélnek, annak igazi idénye az ősz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával ütötték az ellenőrt

Viperával vágtak fejbe egy SZKT-ellenőrt Szegeden, az Ortutay utcai megállóban. Az ellenőr nem… Tovább olvasom