Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Virágba borult az iskola

Szeged - Odakint már virágzik a pitypang, rügyeznek a fák, a Béke utcai általános iskolában is megrendezték a tavaszköszöntő kiállítást Virágom-virágom címmel.
Az alkotók között nemcsak diákok, hanem tanárok, tanítók is voltak, akik készítettek rajzokat, festményeket, fotókat, kerámiákat és ruhákat, ékszereket is.

– Először csak az első portrét készítettem el, utána jött az ötlet, hogy csinálok még hármat, hogy mind a négy őselemet ábrázoljam. Ha jól emlékszem, 3-4 szakkörön és 3 duplaórán át csináltam. Sokat segítettek az osztálytársaim is kivágni a virágokat, és ötleteket is adtak – mesélte mosolyogva Kupihár Fruzsina hatodik osztályos tanuló, aki egy nem mindennapi négyes portrét készített a négy őselemről.

Tanárok és diákok kiállítása a Béke utcai iskolában. Fotó: Frank Yvette (galéria)
A színes alkotások között nézelődve Baczkó Andrea rajztanárnő elmondta, hogy minden osztályból pályáztak a gyerekek, és a legjobb munkákat választották ki. A kiállítás április 23-áig látható az iskolában, ahol megcsodálhatunk virágba borult réteket, kiránduló alakokat, színpompás ékszereket és hímzett ruhákat is.

Megtudtuk, hogy ez egy hagyományteremtő kezdeményezés, amelybe később alkotó kedvű szülőket és volt diákokat is szeretnének bevonni. Az ünnepi megnyitón hallhattunk verseket, csengő dallamokat, a végén pedig az egész iskola együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt, miközben virágsziromeső hullott az iskola aulájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érdekelte a tilos jelzés, áthajtott a fénysorompón

A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja, akik látták a március 31-én reggel történt esetet a Bajai úti vasúti átjáróban. Tovább olvasom