Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Virágok és színek inspiráltak, szemeteszsákból készült a kisestélyi

Az IH-ban tartott Tavaszváró Divatbemutató kollekcióinak tervezői és készítői a Tömörkény Gimnázium leendő iparművészei, és a Kossuth Zsuzsanna divat- és stílustervező, valamint ruhaipari technikus növendékei.
Virágok és színek inspirálták a középiskolás diákokat az Ifjúsági Házban tartott Tavaszváró Divatbemutatón. A kollekciók tervezői és készítői a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola leendő iparművészei, és a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola divat- és stílustervező, valamint ruhaipari technikus növendékei.
Tavaszváró Divatbemutató az IH-ban középiskolás diákok kollekcióiból. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

A ruhákat újrahasznosított anyagokból állították össze, a régi függönyök habos szoknyává lényegültek át, még a szemeteszsákból is kisestélyi vált. A virágok témakörbe számos értelmezés belefért: megjelentek a klasszikus rózsa, orchidea, tulipán motívumok, de többször feltűntek levélminták is. A legmerészebb választás a cseresznyefa volt, mely egy barna overállt jelentett, rajta virágokként apró kiegészítőkkel.

A diákok nemcsak a műhelyben, hanem a kifutón is főszerepet kaptak: nem lehetett panasz a modellek jellegtelenségére. A felvonuló lányok arcán átfutó mosoly egyszerre szólhatott az ismerős közönségnek és a bemutató élményének.  Nem csorbította az örömöt, hogy a sikkes kosztüm korábban lepedőként szolgált.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csajozni is lehet a középiskolások hetén

Csajozni is lehet a középiskolások hetén
Összehozza a fiatalokat a Kö7. Voltak színpadi programok, fortélysátor, társasjáték és kézműves… Tovább olvasom