Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Virilisták a városházán

Szeged - A legnagyobb adózókat tájékoztatta a szegedi önkormányzat idei költségvetési terveiről, a városi fejlesztések alakulásáról Botka László polgármester.
Virilisták kaptak tegnap képet Szeged pénzügyeiről Botka Lászlótól. Szeged polgármestere közölte: az idei 68 milliárd 600 millió forintos költségvetés 52 százaléka a fejlesztést, 48 százaléka a működést szolgálja. Ez – Budapest után – az ország második legnagyobb költségvetése.

– 2008 óta nullszaldós a város, annak ellenére, hogy 1,4 milliárd forinttal kevesebb állami támogatást kapunk – hangsúlyozta a polgármester. Magyarázatként hozzáfűzte: a kormány csökkentette a munkabérre rakódó terheket, ami Szegeden 700 millió forint megtakarítást jelent. De az is javítja a város helyzetét, hogy élt a kistérségi társulások, azaz a kiemelt állami normatíva lehetőségével. Sokat köszönhet az eredményesen gazdálkodó vállalkozásoknak is: Szegeden dinamikusan nőtt az adóbevétel. Idén 7 milliárd 300 millió iparűzési adóra, összesen 8 milliárd 876 millió forint adóbevételre számít az önkormányzat. Legjobban Szeged élt a fejlesztési lehetőségekkel a megyei jogú városok közül – derült ki a kivetítőn látható grafikonokból.

Botka László polgármester tájékoztatott a város bevételeiről, kiadásairól, fejlesztéséről.  Fotó: Schmidt Andrea
Botka László polgármester tájékoztatott a város bevételeiről, kiadásairól, fejlesztéséről.
Fotó: Schmidt Andrea

A szocialista városvezetés – Ujhelyi István országgyűlési képviselő, államtitkár, Kozma József honatya és a kormány támogatásával –, a helyi vállalkozások és az egyetem összesen 494 sikeres pályázatot nyújtott be, a 2007–2013 közötti időszakra jutó uniós forrásokból eddig több mint 165 milliárd forint értékű beruházást valósíthat meg. Ennek egyik hatása, hogy az elmúlt 4 évben 6000 fővel nőtt a népesség, 170 ezres lakosságszámával Szeged az ország harmadik legnagyobb városa.

Olvasóink írták

  • 3. flexsnake 2010. február 13. 11:14
    „virslilistának olvastam.”
  • 2. nyomdasz63 2010. február 12. 13:30
    „Szűk körben mesélt-e,milyen volt az évvégi "kirándulás" ?”
  • 1. xcbcr 2010. február 12. 13:09
    „Akkor a költségvetés cseppet sem elszabotka?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

További havazás és fagy érkezik

A hétvégére beköszöntő pár fokos lehűlés nyomán mindenütt havazni fog az országban. Csongrád… Tovább olvasom