Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -5°C | 4°C Még több cikk.

Virtuális egyetem Szegeden

Szeged - Virtuálisan járhatnak iskolába a külföldön tanuló, vagy gyakorlatukat töltő diákok a Szegedi Tudományegyetemen. Internetes videóhívás segítségével vehetnek részt a hallgatók az előadásokon, beszámolókat tarthatnak, és be tudnak kapcsolódni a szemináriumokon kialakult szakmai vitákba is.
Az órákba akár 20 diák is bekapcsolódhat egyszerre ilyen úton. Azok a diákok, akik külföldön tanulnak, de részt vesznek az internetes órákon, és megtartják kötelező beszámolóikat, nem kell félévet halasztaniuk. A rendszer kitalálói szerint fontos, hogy a hallgatók a külföldön töltött idejük alatt se szakadjanak el egymástól, és továbbra is csoportokban tudjanak készülni.

A diákok az új rendszer segítségével profi internethasználókká válnak, akár előadásokat is tarthatnak a világhálón. Ez pedig ma már elengedhetetlen - mondta a Független Hírügynökségnek Megyeri Eszter, SZTE Gazdaságtudományi Karának tanársegédje.

A szegedi egyetemen már most is több olyan tantárgy van, amelyet több ezer diák vesz fel, de már nem az osztályteremben, hanem a világhálón teljesít - mondta Majó Zoltán, az intézmény fejlesztési igazgatója.

Az egyetem most egy olyan programon dolgozik, ami ha megvalósul, már egyáltalán nem kellene a diákoknak bemenniük az iskolába bizonyos képzéseknél, az oktatás kizárólag az internetre korlátozódna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább pusztul a SZVSE-pálya

Szeged - Lejárt annak az opciós szerződésnek a határideje, amely az SZVSE és a Szeviép Investment Zrt. között jött létre egy évvel ezelőtt a Szeol-pálya megvásárlására, felújítására. Tovább olvasom