Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Virtuális sport - valódi edzés

Szeged - Repülőt vezethet, vízisíelhet, íjászkodhat vagy „síugorhat" is hétfőtől bárki Szegeden. Az ország első virtuális edzőtermében több mint 30 sportág közül lehet választani: ugyanúgy átmozgatják a testet, mintha valóságosan sportolnánk.
Az országban egyedülálló virtuális edzőterem nyílik hétfőn Szegeden. Korábban csak filmeken láthattunk olyasmit, amelyre ezentúl bárkinek lehetősége nyílik: mozgáskövető segítségével egy számítógépes játék „részévé válva" lehet sportolni.

– A fiatalok ma már nem sokat mozognak, viszont rengeteget számítógépeznek. A Wii tulajdonképpen összeköti a kettőt – mesélt a nyitás előtt Juhász Róbert társtulajdonos. – A játék lényege, hogy egy távirányítót fogva azokat a mozdulatokat végezzük, amik a sportoláshoz szükségesek, a mozgásérzékelő ezt viszi át a képernyőre.

Számítógépezés és mozgás egyszerre: a virtuális világ részeként sportolhatunk.  Fotó: Veréb Simon
Számítógépezés és mozgás egyszerre: a virtuális világ részeként sportolhatunk.
Fotó: Veréb Simon

A most nyíló virtuális „sportközpontban" több mint 30-féle sportot lehet majd űzni, köztük olyanokat is, amelyekre a valóságban csak keveseknek van lehetőségük. Így például van boksz, síugrás, vízisí, kenu és íjászat is, sőt: még repülőt is vezethet, aki akar. De aki hagyományos edzésekre vágyik, az is megtalálhatja a maga programját: egy egyensúlyozó pad révén ugyanis nemcsak a kéz, de az egész test mozdulatai is lekövethetők. Így tehát lehet jógázni, aerobikozni vagy éppen hulahoppozni is – akár saját, személyi edzővel, aki természetesen szintén virtuális.

A számítógépes sportba pillanatok alatt bele lehet feledkezni, és éppen úgy el lehet benne fáradni, mint „valóságos" megfelelőjében. Ráadásul a társaságot sem veszi el, hiszen minden sportágban akár többen is játszhatnak egyszerre. Kívülről nézve talán furcsa lehet, amint valaki egy távirányítóval hadonászva ugrál ide-oda, de egy biztos: az izomláz másnapra nem virtuális lesz.

Olvasóink írták

  • 2. Lavazza 2010. június 27. 00:09
    „Feeling Centerben nyílik, 2010. június 28 (hétfő) 12.00 órai kezdettel!”
  • 1. GyurEEE 2010. június 27. 00:02
    „Azt meglehetne tudni, hogy hol nyílik, meg, hogy kb. milyenek az árak?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kabala titkos ereje

Nincs is annál meghatóbb, mint amikor egy kisgyerek kedvenc játékát öleli magához. A gyakorló szülők tudják: a kedvenc takaró, plüssállat vagy kisautó nélkül a kicsiket még a mamához sem szabad elengedni. Tovább olvasom