Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Vírustámadás után: Szeged, a halott város

A világ több nagyvárosáról is készült már olyan fotósorozat, amely azt egy elképzelt vírustámadás után ábrázolja, ember, és mozgó autók jelenléte nélkül, azt az érzetet keltve, hogy a város kihalt. Most itt a szegedi.
– Tudomásom szerint eddig Szegedről ezt még senki nem készítette el, ezért egy helyi fotós ismerősöm, Kissné Novák Anett segítségével végigfotóztuk a város frekventáltabb helyeit. Sajnos a Kárász utcát nem tudtuk felvenni az ott zajló aktuális programok miatt, de ezt pótolni szeretnénk a későbbiekben – írja Lauday András.

Egy-egy helyszínről több tucat fényképet készítettek azonos pontból, és egy digitális eljárással levettek mindent, ami mozgott. A parkoló autók maradtak benne, hiszen azok mögé nem láthattak be.


– Csatornát szeretnék nyitni a Szegeden élő emberek felé, hiszen ez valószínűleg minden a városhoz kötődő embernek érdekes látványt nyújthat, az ismert, forgalmas utcák kihalt megjelenítése nappali fénynél – írja Lauday András.

Láthatóan sokat dolgoztak a képeken, amely egy rövid videóvá állt össze, a hatás olyan, mintha a napokban valamelyik kora hajnalban végigsétálnánk a városon – és a jelzőlámpák mellett még vagy már működne az SZKT villanyújságja, az új utastájékoztató rendszer.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenéves feleségemet elcserélném...

A kutya nem válogatós, megeszik mindent. Szereti a gyerekeket. 25 éves a Déli Apró. Íme a legjobb hirdetések! Tovább olvasom