Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Visszatér a Marica grófnő

Szeged - Már fényezik a hatalmas vörös cipőt, és hangolják a Guinness-rekord méretű hegedű húrjait a díszletmunkások.
A tavalyi, hatalmas sikerre való tekintettel újra Szegedre érkezik ugyanis az a fantasztikus szereplőgárda, amely az elmúlt évadban már három estén szórakoztatta a szabadtéri közönségét a Dóm téren. Az Eszenyi Enikő rendezte Marica grófnőt a nézők szinte visszakövetelték.

A siker garanciája jelen esetben a változatlanság, most is a tavalyi sztárok lépnek majd fel a Dóm téren, többek között Lukács Gyöngyi, Pindroch Csaba, Nagy Ervin, Tordy Géza, Nyári Zoltán, Lehoczky Zsuzsa és Király Levente. Az előző nyárhoz képest azonban eggyel több Nemzet Színésze áll majd a szegedi deszkákon, hiszen Király Levente mellett immár Tordy Géza is a cím tulajdonosa. Lukács Gyöngyi művészetét pedig azóta Kossuth-díjjal jutalmazták. Egyedül Nagy Ervin szerepének koreográfiája módosul, hiszen a tavalyi év előadásai óta a színész bokaszalag-szakadása már a múlté.

Pindroch Csaba és Lehoczky Zsuzsa jelenete tavaly nagy sikert aratott a Dóm téren. Fotó: DM/DV
Pindroch Csaba és Lehoczky Zsuzsa jelenete tavaly nagy sikert aratott a Dóm téren.
Fotó: DM/DV

Hamarosan megérkeznek a Dóm térre a Kentaur által megálmodott elképesztő méretű díszletek is: a világrekorder, gigantikus, 22 méter hosszú és 17 méter magas hegedű, a 11 méteres, 6,6 méter magas és 3,2 méter széles vörös körömcipő, melynek belsejébe a díszlettervező lépcsőt építtetett, valamint a díszlet részét képező 10 méteres kesztyű is.

Marica grófnő idén először július 11-én gurul be old timer autóján a Dóm téri színpadra, melyet további két alkalom követ 12-én és 13-án.

Közönségtalálkozók a REÖK-ben

Két alkalommal is találkozhat a közönség a Marica grófnő szereplőivel és alkotóival. Július 8-án, kedden fél ötkor Nyári Zoltán, Lukács Gyöngyi, Nagy Ervin és a rendező, Eszenyi Enikő várja az érdeklődőket egy kötetlen találkozóra a REÖK átriumában. Július 9-én fél ötkor pedig Lehoczky Zsuzsa és Pindroch Csaba válaszol a kérdésekre. A beszélgetéseket Herczeg Tamás vezeti.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minőség-díj Ruzsának

Ruzsa - Magyar Közigazgatási Minőség-díjat kapott július 1-jén a fővárosi Duna-palotában a ruzsai… Tovább olvasom