Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Visszatér a nagyszínházba a Pillangókisasszony

Szeged - Visszatér a népszerű Puccini-opera a nagyszínházba: április végétől a Dömötör-díjas Kovács Éva címszereplésével négy bérletszünetes előadásban játsszák a Pillangókisasszonyt.
– Mi vagyunk az ország legnagyobb Pillangókisasszony-exportőre. Az utóbbi évtizedben minden hazai produkció tőlünk származik. A Magyar Állami Operaházban is Kerényi Miklós Gábor nálunk létrejött előadását játsszák Kentaur tőlünk bérelt díszletével. A tavaly tavasszal bemutatott új Pillangókisasszony-produkciónk pedig annyira megtetszett Debrecennek, hogy ősszel Molnár Zsuzsa tőlünk bérelt díszletével ugyanazt a produkciót valósították meg, ráadásul több főszereplőnket is átvették. Mivel tavaly nem tudtunk annyi előadást játszani, mint amennyi érdeklődés volt, ezért most négy bérletszünetes előadásban újra műsorra tűztük a Puccini-operát. Április 28-án, vasárnap, 30-án, kedden, május 10-én, pénteken és 11-én, szombaton 19 órától láthatja újra publikum. Kovács Éva énekli Cso-cso-szánt, aki tavaly ezzel a főszereppel ugrott ki. A Dömötör-díjat is elnyerte, Debrecenben is sikert aratott, nemrégiben pedig az új Rigoletto-produkciónk egyik Gildájaként találkozhatott vele a közönség. Pinkertonként László Boldizsár és Balczó Péter is fellép – ajánlja a Pillangókisasszony-előadás-sorozatot Gyüdi Sándor karmester, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

László Boldizsár Pinkerton és Kovács Éva Cso-cso-szán szerepében a Puccini-opera első felvonásában.
László Boldizsár Pinkerton és Kovács Éva Cso-cso-szán szerepében a Puccini-opera első felvonásában.

A szegedi teátrum opera tagozata aktív az évad végén is; nemrégiben nagy sikerrel vendégszerepelt az újra megnyitott Erkel Színházban a Juronics Tamás rendezésében, Kentaur trónszékdíszletében bemutatott Rigolettóval. A Verdi-operából április 18-án, 19-én, 24-én és 25-én is tartanak előadást a nagyszínházban, továbbá májusban is műsoron tartják. Huszka Jenő operettje, a Mária főhadnagy is nagy siker. Gyüdi Sándor úgy véli: a sportsérülést szenvedett Gömöri Krisztián helyett Zwickli Tóbiás szerepében beállt tánckari tagból, Nemes Rolandból igazi táncos-komikus lett. Bebizonyította, hogy nem kell vendégbeugrót hívni, így továbbra is játssza a szerepet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kétkilós kamera a kis Kámea

– Nekem is egy hétig tartott, mire megjegyeztem, az édesapám pedig egy cetlire írta föl – mondta Gajda Zoltán. Tovább olvasom