Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Vivát, Hunyadi!

Szeged – Színpadi produkciókban ezen a hétvégén sem lesz hiány, de a zenés, táncos, drámai produkciók mellett jó pár „egyéb" program is várja ezen a hétvégén. Válogasson kedvére!
Pénteken meló után Szegeden három isteni kulturális kalandban is része lehet: a városháza udvarán előbb nézze meg az Alma együttes koncertjét. Nyugi, nem ciki beülni a gyerekek közé, sőt! Aztán este választhat: a Dóm tér A víg özvegyet játsszák, a várudvarban pedig az Egy csók és más semmit. Előbbi ugye a szabadtéri egyik produkciója, utóbbi pedig a Pinceszínházé. Éjfélkor a Régi Zsinagógában a Thealteren fejezheti be a színházi élményeket: éjféltől a szegedi Focus műhely, Good bye sweet naivety című darabját izgulhatja végig. Jegyeket is nyerhet rá nálunk. A Freddy Krueger-adaptáció előtt a Thealteren este nyolctól szintén a Régi Zsinagógában a GoBe Társulat VaDULva – generációs táncerotikája látható. Hogy tovább haladjunk visszafelé az időben. este héttől pedig Trefeli JózsefVarga Gábor (Svájc): JINX 103 című darabja. És akkor itt ugrás a jövőbe: ezt szombaton is megnézheti a Klauzál téren, ha arra jár. Trefeliék ugyanis ott játsszák.

Tudományos előadással kezdődik a Nándorfehérvári napok ünnepségsorozata: délután öttől a Kapcában Történelmi emlékülés – Zombori István történész Kapisztrán és Nándorfehérvár címmel tart előadást. Fél héttől A nándorfehérvári győzelem és Hunyadi János – filmbemutató, utána beszélgetés a film rendezőjével, Blaskó Mártával.

Javában tart a Makkosházi körúti „nagyréten" a kalózkodás.

Domaszéken Levendulaszüret néven háromnapos falunap veszi kezdetét. Délután hattól traktorfelvonulás lesz a település utcáin, fél hát után pedig interaktív levendulabemutató lesz.

Nagymágocs is falunapot tart: a kétnapos rendezvény megnyitóján a Sweet Sixteen lesz a sztár, majd hét óártól utcabált tartanak, ahol a Szűcs–Gazsó duó zenél majd.

Sweet Sixteen, amikor Robert Johnsont játszanak


Csongrádon este héttől a művésztelepen A stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelep és a XXI. Csongrádi Plein Air VI. Mesterek és tanítványok találkozójának bemutatkozó kiállítását tartják meg. A megnyitó után a Molnár Dixieland Band ad koncertet.

Ezen a hétvégén sem lehet szó nélkül elmenni a kiszombori kukoricaútvesztő mellett. Tévedjen el benne! Higgye el, érdemes! És nyugodjon meg, ha tényleg eltéved, megtalálják.

Szombaton Szegeden a Nándorfehérvári napok programsorozata fél tízkor kezdődik, a Klauzál térről lehet a reneszánsz dobosokkal, zászlósokkal a Mátyás térre vonulni. Ott a Pavané lesz a főszerep, előbb zászlós, majd táncbemutatót tartanak, de lesz felnőtt bábjáték nem beszélve a különböző vitézi bemutatókról. Utoljára játsszák ebben az évadban A víg özvegyet a szabadtérin, elméletileg. Mert lehet, hogy a gyakorlatban elmossa az eső a szombati „búcsúelőadást." A kalózok megint eljutnak a Végtelen boldogság szigetére. A Thealteren a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Metanoia Artopédia, a Bitef Teata&Grad Teatar, illetve a Neptun brigád egy-egy produkcióját lehet megnézni, a Metanoiát egyébként vasárnap is lehet majd látni. Játsszák a várudvaron az Egy csók és más semmit is.

Ha a természetbe vágyik, irány a vadaspark, és etessen állatokat éjszaka! Zseblámpát vigyen magával!

Ha pedig más autóját akarja vezetni, akkor ezt legálisan szombaton a Toyota Tmaxnál megteheti: a Dorozsmai úti autószalonban ugyanis hibridtörténeti kiállítást és tesztvezetést tartanak.

Algyőn Anna napi búcsúra várják nemcsak az Annákat, hanem mindenkit.

A domaszéki Levendulaszüreten este a Unique koncertezik, majd a Gera fivérek csinálnak minden bizonnyal príma kis utcabált.

Unique - Hiszed vagy semNagymágocson a falunapon hét próbát és főzőversenyt is rendeznek szombaton, este nyolckor a Csillag születiket is megjárt Sinka Zsolt erőemelő és felesége, Korsós Mónika bizonyítja újra nem mindennapi erejét.

Szentes-Lapistón délután háromtól negyedszer rendezik meg a Lepényváró fesztivált. Ne izguljon, amiatt, hogy fogalma sincs merre kell menni: Szentesig biztosan eltalál, onnan a rendezvényre pedig ingyen buszjárat indul. Persze ettől még nem sörözhet, hiszen haza is kell vezetnie valahogy... Ittasan meg nehéz és veszélyes, nem beszélve a rendőri következményekről.

Vasárnap Szegeden véget ér a Thealter, az Aradi Kamaraszínház és az Andaxínház, valamint a szabadkai Urbán András Társulat vendégjátékával. Délután hattól az újszegedi szabadtéri színpadon Nótadélutánt tartanak.

Domaszéken a Levendulaszüreten a kispályás focitorna, a motoros street fighter show és a hét órakor kezdődő Vecsernyés Róbert fémjelezte utcabál lesz az attrakció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmondták a norvégok: esik, maradjon otthon, és olvasson minket!

Nem lesz jó idő a hétvégén, hátizsákos kirándulást meg tavasszal és ősszel „illik" teljesíteni, úgyhogy tartson velünk! Tovább olvasom