Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Vivien meglepte a családot

A nyolcéves Illés Vivien szülei nem számítottak arra, hogy egyetlen lányuk színötös bizonyítvánnyal végzi az első osztályt. A család méltán büszke a kislányra.
Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi Illés családban kellemes meglepetést okozott Vivien jeles bizonyítványa. A nyolcéves kislány a szegedi Gedói Általános és Művészeti Iskolában ősszel lesz másodikos.

– Nem számítottunk arra, hogy a lányunk ilyen szép bizonyítványt hoz haza – nyilatkozott lapunknak az édesanya. – Az első félévben még döcögött egy kicsit a tanulás, de félévkor a tanító néni jelezte, hogy egy kis szorgalommal év végén színötös is lehet. A biztatás hatására a szőke kislány igyekezete meghozta az eredményt.

– Már a nagycsoportban tudtam írni, olvasni, így eleinte egy kicsit unalmas volt az iskola, nem nagyon kötött le – magyarázta Vivien.

– Egyikünk sem volt színötös tanuló, és ami a magaviseletet illeti, nem voltam mintadiák – vallotta be az édesapa, Illés Zoltán. – De szerencsére a kislányomnál semmi ok az aggodalomra. Nagyon fogékony, okos, és a magaviselete is példás.

Vivien nagyon szépen rajzol, gyöngybetűkkel ír, és a legjobb helyesíró az osztályban. Kézügyességét bizonyítják a polcain sorakozó termésbábok, gyöngyökből fűzött állatkák is. A szünidő elején kézművestáborban volt. A tanulás mellett néptáncra jár, igaz még a kezdeti lépéseknél tart, de az iskolában már felléptek. Vivien büszkén mutatta táncos öltözékét a kék pántlikával. Azt is elárulta, hogy szeret csinosan öltözködni, minden reggel maga választja ki a ruháit. Szabadidejében legszívesebben ír, olvas, rajzol, de a görkorcsolya is a szenvedélye. Az állatokat imádja, kedvence a vadasparki hópárduc.

A nyári szünidőt főként a nagyszülőknél tölti, Kelebián és Békéscsabán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földön a bizalmas iratok

László Gábor önkormányzati biztos szerint betörtek az irodájába és a földre hajigálták a bizalmas… Tovább olvasom