Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Víz-hajtás a Tiszán

Szeged - Hétállomásos akadályverseny színtere volt csütörtökön Szeged – 23 iskola csapatai kerékpárral közelítették meg a város különböző részein elhelyezett akadálypontokat.
A „Víz-hajtás" nevű vetélkedőt a szegedi iskolavédőnők szervezték, idén másodszor. Az általános és középiskolás csapatok elméleti és gyakorlati feladatokat hajtottak végre az egészséges életmód témaköréhez kapcsolódva. Idén kiemelt téma volt vizeink védelme – az egészséges környezet emberi szervezetre gyakorolt hatása. A vízi telepen például az ivóvíz-szolgáltatással kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk.

A fiatalok a gyakorlati próbatételeket élvezték legjobban: a Rókusi pályaudvaron hajtányversenyen vettek részt, az SZISZ Déri Miksa Tagintézménye udvarán a rekeszmászást próbálhatták ki. Az Arany János Általános Iskolában elsősegély-nyújtási tudásukról adtak számot, és totót is kitöltöttek. Levezetésként sárkányhajóban eveztek a Tiszán.

Az akadályversenyen részt vevő csapatok levezetésként sárkányhajózhattak a Tiszán. Fotó: Schmidt Andrea
Az akadályversenyen részt vevő csapatok levezetésként sárkányhajózhattak a Tiszán.
Fotó: Schmidt Andrea

A középiskolák közül 3. helyen végzett a School of Business csapata, második lett az SZISZ Déri Miksa Tagintézménye, első a Tömörkény István gimnázium csapata. Az általános iskolák közül a Tisza-parti Általános Iskola csapata végzett első helyen, második lett a Táltos, harmadik az újszegedi Gregor József Általános Iskola. Az első helyen végzett csapatok a Magyar Védőnők Egyesülete által felajánlott vándorkupát vihették haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süllyed a Dél-Alföld

800 métert süllyedt a Dél-Alföld Csongrádtól Szegedig húzódó része – 2 millió év alatt. Tovább olvasom