Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Vízben fújt a zenekar

Teljes gőzzel üzemel a rendezvénymedence tegnaptól a mórahalmi fürdőben. Az avatón a fúvósok a vízben muzsikáltak, a hullámszínpadon szegedi lányok énekeltek. Akinek ez sem elég, sörrel töltött medencéről álmodik.
Máris kedvenc a vízgomba Fotó: Gyenes Kálmán
– Kérsz sört? – kérdezte egy fiatalember tegnap a mórahalmi rendezvénymedence partján. Ha a sörivás élményében nem is osztozhattunk, azt azért végignéztük, ahogy félmeztelen trombitások, fürdőruhás klarinétosok, fuvolások – kisteleki zenekar – muzsikáltak a hivatalosan tegnap délelőtt átadott medencében. A bárral, színpaddal ellátott, a vendégeket hidromasszázzsal, nyakdögönyözővel kényeztető, több mint 500 négyzetméteres vízfelületű medence tele volt. Az idősebbek szemüveggel és kalappal védték magukat a naptól, úgy hallgatták a színpadon éneklő szegedi lányokat: Molnár Orsolyát, Kékesi Dórát, Horváth Tímeát. A gyerekek egymást fröcskölték, dobálták műanyag labdával, a gombáról lezúduló vízzel dögönyöztették a hátukat.

– Csodálatos! A legjobb a nyárban a víz! Ezen a strandon minden van, ami kell! – lelkendezett egy Mélykútról érkezett fürdőző.

A tízéves szegedi Benák Orsolya a medence partján üldögélt: – Most nincs kedvem fürödni, de egyébként középsős korom óta tudok úszni. Itt a vízgomba tetszik a legjobban, de ha sok csúszda lenne, az még jobb lenne.

A kislány unokatestvére, a kilencéves Renáta úszószemüveggel a fején bukkant fel a víz alól. Ő a nyári szünetben vagy görkorcsolyázik, vagy a strandra jár. Ha lehet, akkor inkább az utóbbi. A vízre szavaz Apró Károly is, aki Bácsbokodról jár hetente többször a mórahalmi strandra. Múlt héten a családot hozta, most a barátokkal jött. Sok bokodi van – mondja, de még Baján túlról is érkeznek vendégek. – A város is szép, a fürdő is. Dolgoztam Mórahalmon sok évvel ezelőtt, ahhoz képest látványos a fejlődés – tette hozzá.

A medence bárját a vízből és a szárazföldről is hosszú sor keretezte. Az lesz még az igazi, ha sörrel töltik fel a medencét – jegyezte meg egy férfi. Erre tudomásunk szerint egyelőre nem kerül sor, bár újításokat a következő szezonra is ígérnek a mórahalmiak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az előre számlázás szolgáltatói szokás

A szegedi ügyfél olcsóbbra cserélte volna kábeltévés csomagját. Csakhogy a szolgáltató előre… Tovább olvasom