Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Vizes örömök a zsombói óvodában

Zsombó - Tíz és fél millió forintból teljesen megújult a zsombói Nefelejcs Katolikus Óvoda vizesblokkja. Három mosdót újítottak fel ebből az összegből, amely négy csoportot szolgál ki a több mint 100 fős intézményben.
– Több mint tíz éve téma, hogy az immár 35 és 23 éves vizesblokkokat fel kellene újítanunk, hiszen hiába javítgattuk a gépészeti részt, rendszeresen csatornaszag volt. Pályázati forrást azonban nem tudtunk találni hozzá – mondta el Gyuris Zsolt polgármester. – Tavaly decemberben ezért úgy döntöttünk, egymillió forintból elvégeztetjük a szükséges javításokat.

Csakhogy a bontáskor kiderült: sokkal több munka lesz ezzel, mint amire számítottak, ezért 10,5 millió forintos hitelt vett fel az önkormányzat, hogy teljesen felújítsák a mosdókat. – A gépészettől a csöveken és a burkolaton át a szaniterekig mindent kicseréltek – mutatott körbe Fogasné Matula Zsuzsanna óvodavezető.

Színes, modern mosdóban mosakodhatnak ezentúl a zsombói ovisok. Fotó: Karnok Csaba
Színes, modern mosdóban mosakodhatnak ezentúl a zsombói ovisok. Fotó: Karnok Csaba

A két nagyobb vizesblokkban tusolót is kialakítottak, a földszinti pedig mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető. A gyerekek kedvence az automata piszoár: sok kislány is reklamált, ők miért nem használhatják.
Bár a munkálatok a tanévben folytak, nem zavarták az óvoda életét. Ráadásul végül az önkormányzat adósságát a kormány konszolidálta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a kerékpárút Mórahalmon

Az eddigi 27 kilométeres külterületi kerékpárút-hálózat bővül Mórahalom mellett a szerb határ irányába. Tovább olvasom