Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Volt szegedi pályázó is a megyeközponti tankerület igazgatására

Szeged - Az ország egyik legnagyobb tankerületének vezetésére nem találtak alkalmas helyi pedagógust – Solymos László furcsállja ezt. A szegedi alpolgármester azért is aggódik, mert a kinevezett tankerületi vezető a hónap végéig még igazgatóként dolgozik Mezőkovácsházán, így az átadás-átvételre mindössze egy hónap marad.
Ahogyan arról beszámoltunk, Mezőkovácsházáról delegáltak Szegedre tankerületi igazgatót. A megye legfontosabb feladatot ellátó tankerületének vezetésére nem találtak ezek szerint alkalmas helyi szakembert. A Hunyadi János Közoktatási Intézmény jelenlegi igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit felügyeli majd a szegedi járás iskoláit, de a szakképzés, a kollégiumok, a pedagógiai szakszolgálati feladatok, valamint a pedagógiai-szakmai szolgáltatások tekintetében illetékessége egész Csongrád megyére kiterjed. A tankerület illetékességi területén működő általános iskolák, alapfokú művészeti iskolák és gimnáziumok fenntartásával kapcsolatban pedig ellát egyes fenntartói feladatokat is.

– Furcsának tartom, hogy abban a városban, ahol több mint 3000 pedagógus van, nem sikerült közülük találni alkalmas vezetőt. Úgy tudom, volt is helyi pályázó – reagált a történtekre Solymos László alpolgármester. Hozzátette: új információ volt számára, hogy Plesovszkiné november 30-áig igazgatói feladatokat lát még el intézményében. – Így mindössze egy hónapra rövidíti le az egyébként is szoros, két hónapos átadás-átvételi időszakot, kérdésessé téve annak sikerességét. Ez ügyben egyébként még nem kereste sem a polgármester urat, sem engem.

Solymos László arra a kérdésre, szerinte valóban érzékelhetetlen módon zajlik-e majd az átalakulás a tanulók, a tanárok és a szülők számára, annyit mondott: az elmúlt két és fél évben sokszor hallottuk már ezt. – Mindenesetre bízom benne, hogy kellő tapasztalattal vezeti majd a kinevezett igazgató az ország egyik legnagyobb tankerületét.

– Rendelkezem a pályázati kiírásban meghatározott képzettséggel, több mint 27 éves közoktatási, illetve köznevelési tapasztalattal, 17 éves köznevelési intézményvezetési gyakorlattal – írta magáról szerkesztőségünknek küldött e-mailjében a kinevezett tankerületi igazgató. – Vezetői munkám során a köznevelési feladatellátás széles vertikumában szereztem elméleti ismeretet és gyakorlatot: így gimnáziumi, szakközépiskolai és kollégiumi feladatellátásban 1985 óta, az alapfokú művészetoktatás irányításában, a pedagógiai szakszolgálat kistérségi szervezésében és irányításában, a gyermekvédelemben és a sajátos nevelési igényű tanulók gyógypedagógiai feladatellátásában, általános iskolai és szakiskolai képzésben, a speciális szakképzésben van közvetlen tapasztalatom. Szakmai tudásommal, a köznevelés területén szerzett tapasztalatommal szeretném szolgálni a Csongrád megye székhelyén, Szegeden működését megkezdő megyeközponti tankerület igazgatói feladatainak ellátását. Az új feladat megtisztelő számomra, és elkötelezett vagyok arra, hogy képességeim, szakmai tudásom legjavát nyújtva Csongrád megye, Szeged városának és térségének köznevelését szolgáljam.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. czindi 2012. november 16. 22:05
  „Én pl. arra lennék kíváncsi, hogy fideszes vezetésű városba is vittek ( mondjuk "szoci" városból ) vezetőt?”
 • 23. macs 2012. november 15. 15:57
  „22. NP1,
  kösz!
  Igazából sose értettem, miért csak az szeretheti Szegedet, aki itt született, hiszen azok akik "gyüttmöntek", azoknak Szeged a választott otthonuk, vagyis valamiért fontos nekik a város. :-)”
 • 22. NP1 2012. november 15. 15:08
  „macs
  A "gyüttmöntekről"....
  Azzal áldott meg a sors, hogy néhánnyal közülük együtt dolgozhattam.
  Csak Gregor Jóskát említeném... ha Ő gyüttmönt volt (Móra Ferenccel, Vaszy Viktorral, Tömörkény Istvánnal együtt) akkor ki a ...SZEGEDI?”
 • 21. macs 2012. november 15. 12:52
  „11. Egyolvasó,
  olyan sokszor hivatkoztok arra, hogy Szegeden vannak helyiek és nem helyiek, tehát kérlek indokold meg mi a bajod a "gyüttmöntekkel"?
  Tudja valaki, hogy hány, nem itt született él és dolgozik, ebben a városban? És azokkal mit csinálsz, akik mondjuk a környező településen élnek, de a szegedi kórházban vagy klinikán látták meg a napvilágot?
  "Sőt tudok olyan választásról is, hogy már a leendő polgármester előre lefoglalt egy termet a választási sikerének megünneplésére." Kifejtenéd mire gondolsz, a Reök kávéházra?”
 • 20. PiszokAlfréd 2012. november 15. 11:33
  „A lényeg a következő. Idehoznak egy embert, akit itt, ebben a városban nem nagyon ismer senki. /új seprű, jól seper alapon!/ Így ő érzelem nélkül végre tudja hajtani a parancsot, amit megkapott és még kapni fog! Lehet rettegni az érintetteknek! Remélem nagyobb szaktudással rendelkezik, mint az államtitkár asszony!:-) Igaz, őt felülmúlni nem oly nagy erőfeszítés senki számára!”
 • 19. dondongó 2012. november 15. 10:58
  „16. bánki 2012.11.14. 21:01
  Legyen Solymos Lászlóné ?

  Nem. Legyen bánkiné, muhaha.”
 • 18. nemtudomka67 2012. november 15. 08:29
  „Van ám 1olyan iskolaigazgató,aki még tíz év elteltével se volt képes értelmezni a közoktatási törvényt.
  Ennek dacára nála jóval képzettebb igazgatókat oktathatott annak végrehajtására.Sőt!Minősítette is őket!
  Az,hogy valaki 27 éve a kötoktatási rendszerben tevékenykdik,nem jelent semmit.Azt meg a jó fene se tudja,hogy a megszerzett tapasztalatai milyen természetűek.Tapasztalhatta például azt-sok kollégájával egyetemben-,hogy az aktuális hatalom részesének "csiszolatlan gyémánt" gyermekét megszagolni se célszerű,nemhogy oktatni,nevelni.
  Ha eme tapasztalat alpján végezte oktató-nevelő munkáját és vezetőként ennek betartását a kollégáitól is megkövetelte,akkor nem tudtak olyan pályázati kiírást produkálni az illetékesek,aminek ne felelt volna meg.
  Az még érdekelne,milyen szakos a hölgy!Hol szerezte a diplomáját?Mikor?
  A szakdolgozatáról már nem is merem kérdezni!
  Nem lennék ilyen undok dög,ha nyilvánosságra hoznák a benyújtott pályázatokat.Lehet,hogy azok ismeretében a lehető legalkalmasabbnak ítélném a hölgyet a poszt betöltésére!Mi a fenéért kell sunnyogni?Miért kell egy pedagógust ilyen kellemetlen helyzetbe hozni?
  Más.Mikor fog a fennhatósága alá tartozó igazgatókkal találkozni?Jó lenne,ha erről a DM részletes beszámolót
  közölne!Még az is lehet,hogy kiváló munkakpcsolat alakul ki köztük.Kettőn áll a vásár!”
 • 17. tzs_szeged 2012. november 14. 21:46
  „"- Rendelkezem a pályázati kiírásban meghatározott képzettséggel, több mint 27 éves közoktatási, illetve köznevelési tapasztalattal, 17 éves köznevelési intézményvezetési gyakorlattal - írta magáról szerkesztőségünknek küldött e-mailjében a kinevezett tankerületi igazgató."

  Tényleg pont 27 és 17 év szerepelt a kiírásban? :)”
 • 16. bánki 2012. november 14. 21:01
  „Legyen Solymos Lászlóné ?

  Pórlód ! Temesi Ferenc klasszikusa után szabadon.”
 • 15. NP1 2012. november 14. 19:53
  „Egyolvasó 2012.11.14. 18:37

  Ajánlanám a figyelmedbe a Magyar Értelmező Kéziszótár "választás" és "kinevezés" szócikkeit, mert a kettő közötti óriási különbséget láthatóan nem érted.”
 • 14. szentmihályi 2012. november 14. 19:25
  „Mondtam már-ezt mások is igazolhatják-hogy szánalom ami ebben az ország folyik. De így tovább a lenini/sztálini úton!

  Vajon ehhez a tanárok mit fognak szólni. Egyik nagybátyámtól,aki tanár, kérdeztem már hogy mi a szitu náluk( mármint az oktatás terén-mégiscsak jobban látja ezt belülről). Erre röviden csak annyit mondott,hogy elkeserítő. Többet ennél nem tudtam kihúzni tőle

  De érzésem szerint,ha megkérdezném a volt tanáraimat a jelenlegi helyzetről,lehet hogy valami hasonló lenne a válasz.”
 • 13. rodnás 2012. november 14. 18:55
  „Ez egy politikai (bizalmi) állás! Mit gondoltok, az MSZP-sek talán Fideszest neveztek volna ki erre a posztra? Ugye ennyire nem vagytok ostobák? Ha pedig nem vagytok azok, akkor miért csodálkoztok? Ti is így tennétek a FIDESZ vezérkar helyében!”
 • 12. anya5353 2012. november 14. 18:37
  „"Az ország egyik legnagyobb tankerületének vezetésére nem találtak alkalmas helyi pedagógust "
  Szakmai szempontból ezt egyszerűen nem hiszem el!!!!
  A politikai szempont az más.......:((((
  Saját munkahelyemből kiindulva UNDORÍTÓ dolgok mennek......”
 • 11. Egyolvasó 2012. november 14. 18:37
  „Solymos úr! Mi választók ugyan így érzünk egy-egy polgármester megválasztásakor, hogy hogyan lehet az, hogy egyes községekben, városokban nem helyi nyeri a választást.
  Mégsem csinálunk belőle sajtóhírverést.
  Sőt tudok olyan választásról is, hogy már a leendő polgármester előre lefoglalt egy termet a választási sikerének megünneplésére.”
 • 10. Dr.Tonyk 2012. november 14. 14:18
  „9. Gyanítom a feladata elsősorban a kirúgások és a bezárások levezénylése lesz. Ehhez kellett arcokat találni, mert ezt odafönn nem vállalják be. Ezek a csóringer pártkatonák meg ugrottak rögtön. Jó fizu, lakás, autó, költségtérítés. A többi meg lepörög róluk. 2 év múlva pedig a kutya nem mondja meg róluk kicsodák. Csak addig sok-sok pénzbe kerülnek és sok-sok család döglik bele az ámokfutásokba.”
 • 9. macs 2012. november 14. 12:36
  „Tud valaki valami bővebbet a tankerületről, mert én csak ezt találtam.
  6) A tankerület az illetékességi területén működő általános iskolák, alapfokú művészeti iskolák és gimnáziumok fenntartásával kapcsolatosan ellátja az Intézményfenntartó Központ szervezeti és működési szabályzatában számára meghatározott egyes fenntartói feladatokat.
  www.pedagogusok.hu/dokumentumtar/Korm.rendelet.doc”
 • 8. tatár 2012. november 14. 11:17
  „Nem láttam azt a nyilvános pályázatot, amelyet megnyert ez az asszonság. A többi pályázóról se lehet tudni semmit. A sorba persze beleillik:
  -gabona nemesítőt köztársasági megbízottnak
  -tisztítószer dílert megyei intézmény ellátó nagyfőnöknek
  -muzeológust takarító cég vezetőjének.
  Ebből logikusan következik ez a döntés, csak azt nem tudjuk, hogy a gabona nemesítő, vagy esetleg a tisztítószer díler hozta-e a döntést.”
 • 7. dondongó 2012. november 14. 10:51
  „Mibe fáj ez az adófizetőnek, mert gondolom kell a néninek legalább havi bruttó 1 milkó fizu + prémium a jó munkáért, szép nagy lakás ezen kívül iroda, adminisztrációs személyzet satöb. mi lesz, ha Botka irodáját nézi ki magának, amit Bénagy elkoboz?:-)”
 • 6. Qllancs 2012. november 14. 10:46
  „És azokkal az emberekkel mi lesz : akik most ülnek a polgm,hívatal oktatási osztályain ?? ők is mennek ?? v. maradnak ???”
 • 5. macs 2012. november 14. 10:32
  „Nem kéne bántani Plesovszkiné Ujfaluczki Juditot, mivel egy központilag irányított szervezet vezetője lesz, tehát nem hiszem, hogy nagy szabadsággal fog rendelkezni, csak végrehajtó lesz. Amennyiben van menedzser vénája, boldogulni fog. :-)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a sétány, épül az egészségház Ópusztaszeren

Park és sétány létesült Ópusztaszer központjában. Tovább olvasom