Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Volt tulajdonosa pakoltatta ki az Ázsiót

Szeged - A Kárász utca és Kölcsey utca sarkán levő kínai divatüzlet volt tulajdonosát gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy másfél hete kirámoltatta a bolt teljes árukészletét. Három szegedi fiatalember segédkezett: vallomásuk szerint nem tudták, hogy bűncselekmény résztvevői. Önként jelentkeztek a rendőrségen.
Országos elfogatóparancsot adott ki a rendőrség a Kárász utca és Kölcsey utca sarkán levő Ázsió divatház előző tulajdonosa, egy 27 éves kínai állampolgárságú férfi ellen. Az üzletet – ahogy megírtuk – március 25-éről 26-ára virradóra rabolták ki, a készlet 95 százalékával, mintegy 2000 darab ruhaneművel távoztak a helyszínről.

Már a rablás másnapján önbetörésről vagy a korábbi tulajdonos akciójáról beszéltek a városban. A rendőrség az előbbi teóriát rövid úton kizárta: az új tulajdonos tett feljelentést, valamint semmi körülmény nem mutatott arra, hogy köze van a bűntényhez. Az üzlet ajtaján nem találtak erőszakos behatolásra utaló nyomokat.

Kedden kiderült: a divatboltot 3 szegedi fiatalember rámolta ki a korábbi tulajdonos kérésére, aki kulccsal engedte be őket. A nyomozásról lapunkban olvasott egyikük. Felhívta társait, majd besétáltak a rendőrségre, hogy tisztázzák magukat. Szerettük volna felvenni a kapcsolatot velük – ketten egyáltalán nem akartak nyilatkozni, a harmadik csak pénzért vállalta volna az interjút.

A volt tulajdonosa pakoltatta ki az Ázsiót. Fotó: Karnok Csaba
A volt tulaj pakoltatta ki az Ázsiót.
Fotó: Karnok Csaba

Vallomásukban információink szerint elmondták: a városban sétálva találomra szólította le őket egy kínai férfi március 25-én azzal, hogy lenne egy kis munka számukra. A férfi elmondta, ő az Ázsió divat volt tulajdonosa, segítséget keres az áru kipakolásához, mert az üzletet még aznap el kell hagynia. A 25 év körüli fiatalok fizetség fejében vállalták a munkát. Elmondásuk szerint semmi rosszra nem gondoltak: az üzlet ajtaját aznap este 10 órakor a kínai férfi kulccsal nyitotta ki előttük, majd kikódolta a riasztórendszert. Az árut egy furgonba pakolták, a munkával hajnali 2 órára végeztek. Megkapták a pénzt, majd elváltak útjaik.

Az ügyben tanúként hallgatták meg őket, mivel a rendőrség jelenlegi információi szerint nem követtek el bűncselekményt. Tévedésben voltak az üzlet kirámolásakor, hiszen megbízójuk kulccsal engedte be őket és a riasztó kódját is ismerte. A divatház a betörés előtt 3 héttel cserélt gazdát, a régi tulajdonos az árukészlettel együtt köddé vált. A Szegedi Rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett lopással gyanúsítja.

Távozás után

Az üzletben a lopás után a csupasz vállfákon kívül csak néhány áru maradt. Az elmúlt napokban a bejárat feletti cégérhez hasonlóan ezek is eltűntek. A pénztárgépet viszont kitették az egyik kirakatba a megszokott szöveggel: „pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el".

Olvasóink írták

 • 7. deszkás 2011. április 06. 20:11
  „A Kinai maffiát az életbe se érik el.Az hogy miért is hogyan kapnak letelepedési engedélyt örök rejtély ,hamarabb mint egy Erdélyi....”
 • 6. hát 2011. április 06. 18:00
  „Mindenki gondolta ba...meg.Ez még mindig hír?”
 • 5. picilany25 2011. április 06. 17:51
  „Tréfarépa .:)”
 • 4. varadipal 2011. április 06. 17:37
  „Az alkalmi munka nem jövedelemadó köteles? Számlát adtak az elvégzett munkáról? És a fuvaros? Hol az APEH?”
 • 3. IVY 2011. április 06. 13:03
  „szép munka”
 • 2. queenmargareth 2011. április 06. 12:16
  „ez még mindig hír?”
 • 1. bambinaXX 2011. április 06. 09:43
  „:D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Április 21-én adják át az M43-ast

A tervek szerint április 21-én, csütörtök adják át az M43-as Szeged–Makó közötti 31,6 kilométeres szakaszát. Tovább olvasom