Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Vona Gábor kisérti a Cserepes sori romákat

Szeged - A vasárnapi választásra gőzerővel plakátolnak a politikai pártok Szegeden: a Cserepes sor környéki, döntően cigányok lakta utcákban azonban csak két óriásplakátot lehet felfedezni, mindkettő a Jobbiké. Az egyik egy család magánházának udvarán áll, a másik IKV-s területen.
Mindössze két politikai óriásplakát látható a Móravárosi körút és a Cserepes sori piac között levő utcák jobbára cigányok lakta házainál. Az egyik a Móravárosi körút első házában élő család magánházának udvarán látható, amelyről a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor, a plakátfelirat szerint a „legnépszerűbb ellenzéki politikus" tekint le az embereke.

– Szinte semmit nem tudok a Jobbikról, Vona Gáborról se hallottam eddig. A sógoromat keresték meg azzal, hogy engedjen óriásplakát-felragasztást az udvarán – mondta egy fiatalember a ház kapujában. Az épületben nővére, sógora és gyermekeik élnek. A ház tulajdonosa azt mondta, hogy neki a hirdetőtáblát üzemeltető reklámcéggel van szerződve, így nincsen belszólása abba, hogy milyen hirdetések kerülnek az udvarába.

Kontrasztok. A Cserepes sori cigányok házai között Vona Gábor óriásplakátja hívja fel magára a figyelmet. Fotó: Schmidt Andrea
Kontrasztok. A Cserepes sori cigányok házai között Vona Gábor óriásplakátja hívja fel magára a figyelmet. Fotó: Schmidt Andrea

– Volt itt már korábban fideszes és MSZP-s plakát is. Nekem mindegy, ki vette meg a hirdetési felületet, a mostani vonás plakátra sem nézek rá soha. A reklámcég háromhavonta fizet egy kis összeget a hidetésekért – magyarázta. Felesége azt mondta, a környékbeliek közül már többen szóvá tették, hogy mi a francot keres Vona Gábor arcmása az udvarukon, de atrocitások nem érték őket emiatt. – Én elmegyek szavazni, de még nem tudom, hogy kire – mondta. A családnál ottjártunkkor többen vendégeskedtek. Az egyik asszonynak eddig fel sem tűnt, hogy Vona arcmása díszeleg ismerőseik portáján. Kicsit meg is dorgálta az ottlakókat emiatt. – Én tudom, hogy mit csinál a Jobbik! Ha nyernek, elvisznek, és megégetnek minket! – magyarázta fennhangon.

A család szomszédságában egy IKV-s bérház van, annak kerítése felett található a másik politikai óriásplakát. Mondanivalója egyszerű: „Győzzön a Jobbik!" A környéken lakók között végzett rögtönzött felmérésünkből kiderült: a nagy többség – különösen az idősebbek – nem nagyon ismeri a Jobbik politikáját. Csak kevesen mondták, hogy a jövő vasárnap biztosan elmennek szavazni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítóberendezés miatt késtek a vonatok a szegedi vasútvonalon

Miért romlik el mindig a biztber? A menetrend szerinti közlekedés 15 óra körül állhat helyre. Tovább olvasom