Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Vona: nem jobbikos unikum a közvetlen választás

Vona Gábor szerint Áder államfői jelölésével egy régi jó barátság érkezik újabb fejezetéhez. A Jobbik elnöke Szegeden azt mondta, Szegedi Csanád és közte nincs hatalmi harc, ők „nem csak barátok, hanem félig-meddig üzlettársak is".
– Azt javasoltunk, hogy az új államfőt közvetlenül válassza meg a nép, így állítsuk helyre az államfői tisztség megroggyant társadalmi becsületét. A környező országokban szinte mindenhol közvetlenül választanak, ez tehát nem valamiféle jobbikos unikum – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke Szegeden a köztársaságielnöki-jelölésől. Szerinte ha a Fidesz mindenképpen ragaszkodik az országgyűléshez, akkor olyan közéleti személyt kellett volna választania, aki nem pártpolitikus.

Vona Gábor. Fotó: Frank Yvette
Vona Gábor.
Fotó: Frank Yvette
Áder Jánosebből a szempontból teljes mértékben alkalmatlan, és nem tudok annak örülni, hogy Kövér Lászlónál még ő is jobb. Áder János szerepe nem lesz más, mint Schmitt Pálé volt: amit Orbán Viktor az orra alá dug, azt aláírja. Ebben nem hiszem hogy változás lesz, egy régi jó barátság érkezik újabb fejezetéhez, de Áder Jánostól nem várom, hogy a magyar társadalom egészét képviselje, ő a fideszes érdekeket fogja képviselni államfőként is.

Múlt héten Szegedi Csanád jobbikos EP-képviselő járt Szegeden – arról érdeklődtünk Vona Gábortól, kompánykörúzon van-e, és valóban folyik-e hatalmi harc a Jobbikon belül.

– A HVG és a Hetek feszegette ezt a témát. Ezek hallomások, valaki azt mondta hogy..., neve elhallgatását kérő X,Y... Ilyet én is tudok gyártani. Én azt hallottam, hogy a Hetek és a HVG között nemsokára fegyveres harc kezdődik, nekem ezt mondta nemrégiben a buszmegállóban egy idős hölgy. Körülbelül ennyire tudom ezt komolyan venni. Nekem Szegedi Csanád nemcsak barátom, hanem félig-meddig üzlettársam is. A megosztási kísérlet jól kitapintható, hiszen Szegedi Csanád az elnökség legnagyobb szavazatszámmal megválasztott tagja. Megkeresték azt az elnökségi tagot, aki mögött gyaníthatóan a legnagyobb népszerűség van, és megpróbálják az elnökkel szembefordítani. Annyiban tévednek, hogy azért közöttünk bizalmi, baráti kapcsolat van. Ez maximum arra volt jó, hogy nevessünk ezen. De majd eljön a tisztújítás időpontja, és akkor látni fogják, hogy mi az igazság.

A pártelnök elismerte, hogy „valóban, a sajtónak érdekes lehet", hogy egy héten belül jár Szegeden a párt két erős embere, de – mint mondta – az övé elhalasztott látogatás, korábban szeretett volna jönni.

– Az elmúlt hónapokban felkerestem az összes megyét, és találkoztam gárdistákkal és a Jobbik megyei választmányával. Egy belső beszélgetésről van szó, szeretném elmondani, én hogyan látom a politika, közélet alakulását, és szeretnék meghallgatni másokat is. Ezek nem nyílt lakossági fórumok, hanem belső összejövetelek, ahol értékeljük azt, hogy hol tartunk, hol állunk. A ciklus feléhez érkeztünk, lassan élesbe fordul megint a helyzet, jó ilyenkor megnézni, hogy állnak a csapatok.

Olvasóink írták

 • 14. bánki 2012. április 20. 11:46
  „ennek is van hírértéke !

  http://progressziv.blog.hu/2012/04/20/a_fiuk_haboruba_mennek”
 • 13. Queenmargareth 2012. április 19. 18:05
  „10. anyahajókabinajtóhajtogató 2012.04.19. 15:03 és Mozimasiniszta
  Csak ezzel az a gond, hogy én utoljára szavazni 1998-ban voltam. Akkor én is hittem Orbánnak, mert 96-ban jött Szegedre (akkor még mindenkit tegezett!!! fiatalt, időset akárkit) és akkora szónoka volt a narancsaival, meg "ha unod a banánt...."plakátokkal, hogy csak na...:(aztán két hónappal később már nagyon bántam. Utána én csa helyközi választáson voltam egyszer az is elég volt. Állítólag azzal, hogy távol maradtam a fideszt támogattam, nos szégyen, hogy ebben így is részt vettem.
  Szerintem a lopás már 89-ben elkezdődött, 90-től legalizálták:)utána ment a harc még jobban a pénzünkért. Úgy hogy MINDENKI lopott és belekakilt az országba. Ez a tisztogatás már 20 év eredménye.Attól én még elítélem!”
 • 12. gubanc 2012. április 19. 16:38
  „Egyébként a közvetlen elnökválasztásban igaza van a Jobbiknak! De nem ők találták ki a spanyolviaszt, hanem az általuk mélységesen utált másik párt. Tulzottan idegen a toll a csendőrkalapon.”
 • 11. gubanc 2012. április 19. 16:35
  „......na azért már szépen dagad egye jobbikos képviselők zsebe is. Főleg Brüsszelben éa egyes városházákon.”
 • 10. anyahajókabinajtóhajtogató 2012. április 19. 15:03
  „9. ezt te is tudod, hogy nem így van.Az eltűnt milliárdokat inkább az mszp és az szdsz házatáján kellene keresni.”
 • 9. NP1 2012. április 19. 13:56
  „Mozimasiniszta
  "..ők ,,nem csak barátok, hanem félig-meddig üzlettársak is".
  Igen, és a szavazataitok (illetve az ezek által elérhető politikai-gazdasági haszon) jelentik a tőkét. Ennyi. Sima gazdasági vállalkozás.”
 • 8. Queenmargareth 2012. április 19. 13:43
  „6. Mozimasiniszta 2012.04.18. 19:51
  zsidózol?ejj, ejj......”
 • 7. nagyen 2012. április 19. 12:10
  „Valóban csak ez a két jelöltje volt Orsós Úrnak . A bajszos csikós és a csornai jogász? Ednyire nincs választék? Ha igaz a 35%-os többéség a közvélemény kutatás szerint, akkor tényleg népszavazást kellett volna kiírni ebben a kérdésben , ezzel a demokratikus érték az EU szemében sok-sok piros pontot hozott volna. Igy azonban a régi idők szelleme kísért.”
 • 6. Mozimasiniszta 2012. április 18. 19:51
  „2.-3.-4. Úgy fintorogtok mindenen mint egy jobb zsidó családból származó ex-párttitkár komornyikja !”
 • 5. baba60 2012. április 18. 19:16
  „Unikum, unikum, miért is ez jutott az eszébe?”
 • 4. Yucca 2012. április 18. 16:46
  „Magyarul: semmi nem változik, hiszen Palink is aláírt mindent, mint igazi jó "motor"-hoz illik.
  Áderbe talán egy kicsivel több ész szorult, ami a lényeg szempontjából nem oszt-szoroz semmit.”
 • 3. Queenmargareth 2012. április 18. 16:21
  „:)Persze, hogy olyat választott, ezt mindenki tudta...
  amúgy nincs demokrácia, tehát orbán megteheti.”
 • 2. Írt-Alak 2012. április 18. 15:46
  „Szegény Viktornak is csak 1x adatott meg, emléke már csak az élénk
  fantáziájában él, hál´ Istennek!”
 • 1. bubuk 2012. április 18. 15:07
  „Savanyú a szőlő,reb Gábriel? Neked nem nagyon fog efféle esély megadatni, mint Orbánnak a 2/3.:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2-es villamos, ahogy a fiatalok sosem láthatták

Egy városi közösségi közlekedéssel foglalkozó blogon tűnt fel néhány régi kép a valamikori kettes villamosról. Íme, a régi vonal története, Nagy István, az SZKT nyugdíjas oktatótisztje tollából. Tovább olvasom