Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Vonatos variációk, átszállással

Várhatóan július végére épül meg a Ferihegy 1-es terminál vasúti megállója. A fővárosi repülőtéren a Nyugati pályaudvarról Cegléd felé induló, illetve a ceglédi vonalról a Nyugati pályaudvarra közlekedő, menetrend szerinti elővárosi vonatok állnak majd meg augusztus elsejétől.ez azt jelenti, hogy Szegedről vonattal továbbra sem juthatunk el közvetlenül Ferihegyre.
Ferihegy megálló néven idén januártól épül a vasúti állomás a nemzetközi repülőtér 1-es terminálja mellett. Az új gyalogos felüljáró tartószerkezete már elkészült, hamarosan beemelik az áthidaló elemeket, elvégzik a kétoldali utasperon és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítását is.

Ferihegyen csak a Nyugati pályaudvarról Cegléd felé induló, illetve a Ceglédről a Nyugati pályaudvarra közlekedő elővárosi vonatok állnak majd meg. – A távolsági és az IC-járatok nem érintik majd a repülőteret, oda csak az elővárosi vonatokkal lehet eljutni. Ezek félórás gyakorisággal járnak majd – mondta el lapunk érdeklődésére Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

A munkálatok idején olcsóbb a pótjegy

A Budapest és Szeged között közlekedő vonatok menetideje pályakorszerűsítési és állomás felújítási munkálatok miatt május 9-éig hosszabb volt. A munkálatok idején a Budapest és Szeged között közlekedő IC-járatokra kedvezményes áron, 130 forintért lehetett pótjegyet váltani. A jelenlegi vágányzári menetrend miatt 500 forint helyett 350 forintba kerül a pótjegy – tudtuk meg a MÁV szóvivőjétől. 
Mindez azt jelenti, hogy augusztus elseje után háromféleképpen juthatunk el vonattal Szegedről Ferihegyre. Amennyiben nem szeretnénk a vonatjegyen kívül pluszköltséggel megterhelni a pénztárcánkat, akkor egy átszállással, Ceglédről érhetjük el a repülőteret. Egy másik variáció szerint a szegedi intercityvel a Nyugati pályaudvarig utazunk, ahol egy Cegléd felé közlekedő elővárosi vonatra kell felszállnunk. Mivel a Ferihegy a Nyugatitól a húsz kilométeres díjövezetbe esik, így a teljes, másodosztályú jegyért hozzávetőleg 300 forintot kell fizetnünk. A harmadik megoldás sokak számára ismert, hiszen a legtöbb szegedi idáig is így közelítette meg a repülőteret: Szeged–Budapest gyorsvonatról Kőbánya-Kispesten kell leszállni, ahonnan a 93-as járat húsz perc alatt visz el a Ferihegy 1-es terminálig. Ferihegy 2-re is eljuthatunk közvetlen busszal: a 200-as járat huszonöt perc alatt ér oda. Ebben az esetben 230 forint lesz a pluszköltségünk – jelenleg ennyi az egy utazásra érvényes vonaljegy ára a fővárosban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődnek a Szeged napja rendezvények

Ma kezdődnek a Szeged napja köré szervezett ünnepi rendezvények, nyit a hat napig tartó XIII.… Tovább olvasom