Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Weiszdorn elhagyná a Csillag börtönt

Szeged - Egy hónapja a szegedi Csillagban tölti életfogytig tartó szabadságvesztését Weiszdorn Róbert, aki társtettesként részt vett a 2002-es móri mészárlásban – értesült a Blikk. A lap szerint a férfi áthelyezését kérte, hogy közelebb legyen három kisgyermekéhez.
Sajnálatát fejezte ki az utolsó szó jogán Weiszdorn Róbert a móri per tárgyalásán decemberben a Fővárosi Ítélőtáblán. Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, leghamarabb 40 év múlva, 74 esztendősen bocsátható feltételesen szabadlábra.

A táblabíróság előre kitervelten, társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek – 2002. május 9-én, a móri bankrabláskor Weiszdorn volt az, aki segített a bankfiók feltérképezésében, a rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd – magát őrnek kiadva – a pénzintézet ajtajához állt, és elküldte az érkező ügyfeleket. Társa, Nagy László lemészárolt nyolc embert. Ő az ítélet után, 36 évesen felakasztotta magát.

A Blikk értesülése szerint Weiszdorn a szegedi Csillag börtönben kezdte meg szabadságvesztése letöltését – ám ügyvédje, Lichy József már postázta a büntetés-végrehajtásnak áthelyezési kérelmét. A férfi Sopronkőhidán töltené le a maradék 37 évét, hogy közelebb legyen három gyermekéhez. Feleségétől elvált, a kicsiket a nagyszülők hoznák hozzá – de ez Tatabányáról szinte megoldhatatlan a családnak.

Adatvédelmi okokból nem adhat tájékoztatást konkrét ügyekben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága – a sajtóosztály még azt sem erősíthette meg, valóban Szegeden van-e Weiszdorn. Kérelmét – ahogy minden beadványt – megvizsgálják, és büntetés-végrehajtási szempontok alapján bírálják el, figyelembe véve például az ítélet tartalmát, fokozatát.

Olvasóink írták

 • 15. szandokán 2011. január 12. 09:27
  „Előbb kellett volna gondolkodni hülye gyerek!Azért jó lenne az az összeg,amit ez az ember a szabadulásáig felemészt az adófizetők pénzéből.”
 • 14. utazó81 2011. január 12. 08:35
  „Akkor miért nem gondolt a családjára,gyermekeire,mikor elindult rabolni.Ön ellátó börtönök kellenek az ilyen elvetemült alakoknak.Termelje meg a tartása költségeit.”
 • 13. info 2011. január 12. 07:50
  „Valóban?????????? és az ügyeletes klinikákon embertelen körülmények uralkodnak, a beteg kis híján a folyóson van elhelyezve, ha megfigyelésen tartják elfelejtenek neki enni-inni adni! de ezeknek a szutykoknak meg emberséges körülményeket biztosítani?????????????? Na az sem volt normális aki vizsgálatot indított ezért!!!”
 • 12. info 2011. január 12. 07:45
  „és elmesélné apuka?, hogy ő is részt vett a gyilkosságokban??????a gyerekei nagyon örülnének!!!!hajrá csak így tovább!”
 • 11. jozko 2011. január 11. 21:50
  „40 év-emberkínzás!
  Megérdemelne egy kegyelemlövést!
  Ennyi!

  Aki felfegyverkezve megy rabolni-az mindenre elszánta magát!
  Családja akkor is volt, amikok kezbe vette a pisztolyt-még otthon!

  Előre kellett volna arra gondolni:
  A kilőtt golyót nem fordíthatja vissza, vagy nem állíthatja meg!

  A halálbüntetés életfogytiglanra változtatása nem megoldás-ezt a jogalkotók átgondolhatnák!
  Itthon és valahol Európában!

  Amíg a munka , bér- és szociális viszonyaink, adórendszerünk a nyugatival nem mérhető össze, miért kell mindenben Európát majmolnunk?”
 • 10. novaklaszlo56 2011. január 11. 20:46
  „- Nagypapííí! Nagyííí! Mi most hová utazunk?
  - Apuhoz, kicsinyeim.
  - De az apu embereket bántott! Minket nem fog bántani?
  - Dehogyis, kicsim! Csak egy pár grammos fémdarabkát lőtt bele egy bácsiba, meg különben is elvették már a stukkerjét. Meg aztán az apátok jó ember: csak egy kis pénzt akart szerezni, hogy megvegye nektek az új play stationt, a számítógépet, építsen nektek kerti medencét, meg hát magának is akart már egy új Cryslert a régi, kopott autója helyett. És szeret is benneteket. Úgy tudom, épp a minap kérte, hogy beköltözhessetek hozzá, hogy ő nevelhessen, taníthasson benneteket. De hisz mondom, nagyon jó ember ő.

  Azé´ álljunk már meg egy kis dombon, oszt´ csücsüljünk már le egy percre! A fenébe is! Rendületlenül híve vagyok az emberi (szabadság)jogoknak, meg a méltóságnak - sok bajom is van emiatt -, de azért mindennek van határa! Még akkor is, ha netán kacsa ez a hír. Remélem, az. Ilyenkor azért helyt adok a Szilléri-matematikának. Persze, nem az emberi élet rovására, mert az, bármily mocskos is egyeseké, számomra szent marad - néha dühös is vagyok az elveimre, de amikor a haragom elmúlik, akkor újra belátom: azok ez ügyben logikusak, és ezért helyesek. De ezt a fickót én sem engedném ki többé élve a helyéről - mert most ott van pontosan. Így aztán a külvilággal való kapcsolattartása is felesleges lenne. Azelőtt volt rá lehetősége, és ő ezt egy emberre célzott lövedék ballisztikus pályája mentén kívánta megvalósítani. Ezzel pedig az én szememben kijátszotta a dzsókert: a parti számára véget ért. Pont. Full stop.”
 • 9. szilléri 2011. január 11. 18:35
  „40 év x 365 nap x 9500 forint/nap = 138 700 000 Ft

  Egyszázharmincnyolcmillióhétszázezer -forint !

  Hoppá!

  Így mulat a magyar adófizető !”
 • 8. csupika 2011. január 11. 17:54
  „Büntetésvégrehajtási alapelv, hogy kívánatos dolog az elítéltet hozzátartozóihoz lehető legközelebb elhelyezni.
  Ezt felesleges vitatni, az elítélt nem tárgya, hanem alanya a büntetésvégrehajtásnak, ezt be kell látnotok. Nektek már úgysem árthat.”
 • 7. Carlo 2011. január 11. 16:03
  „én is kérelmezném , hogy a Csillagból kikerüljek, , szerencse én még kinn vagyok, ...”
 • 6. antikos 2011. január 11. 15:18
  „Az 50-es években kevesebbért sem sz.rakodtak...”
 • 5. deszkás 2011. január 11. 12:43
  „Sajnos teljesiteni fogják a kérését (boritékolom) ismerve ezeknek csak akkor jut eszébe a család ha nyivákolni kell.Előtte nem, há mé? A sose látott gyerekre hivatkozik esetleg mert ezt a kutya se vizsgálja.Azt meg végkép nem érdekes hogy a gyerektartással mi lesz? Mert elválhat a börtönbevonulása után is és akkor a büntetésre hivatkozva az ÁLLAM fizet! Erre varrjatok gombot.”
 • 4. dodó 2011. január 11. 11:41
  „"Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétőknek"

  Nem tudom, mit akartok? Bocsánatot kért az utolsó szó jogán!
  Én támogatom, hogy elhagyhassa a Csillagot! Bádogdobozban, lábbal előre.”
 • 3. vidai 2011. január 11. 11:23
  „1.
  Aki 8 embert megölt, az már nem él - benne van a cikkben.
  Egyébként miért ne lehetne kérése? Az már más kérdés, hogy teljesítik-e neki.”
 • 2. KolompárRómeó 2011. január 11. 11:19
  „Majd egy könnycseppet elmorzsolok, ha éppen lesz időm, ugyanis dolgozom, hogy adót fizessek, hogy abból etessék ezt a görényt.”
 • 1. zoltanszabo 2011. január 11. 11:08
  „Aki 8 embert megölt, egy csomo pénzt ellopott--hogyan lehet bármilyen kérése ???Miért kell 40 évig etetni ?
  Aki elveszi más életét--a sajátjával fizessen- Ezért jó Kínában. Mindent átveszünk onnan ---ezt miért nem ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a koldussal - a koldulással van baj

Továbbra is kifogásolja a Társaság a Szabadságjogokért a szegedi koldusrendeletet, és további 43 hasonló szabályozást támadott meg az Alkotmánybíróságnál. Tovább olvasom