Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Woodstockoznak az Ugaron Annáék - fotókkal, videóval

Ópusztaszer - Hétfőtől csütörtökig az ópuszatszeri Akhal Ménes területén tart rajongói tábort a Fonogram-díjas Anna and the Barbies zenekar. Pásztor Annát már többször elvarázsolta a táj, ami szerinte hihetetlenül inspirálóan tud hatni az emberekre.
 Szeretik a SZIN-t, mégsem lépnek fel

Az Anna and the Barbies zenekar az énekesnő elmondása szerint most van a csúcson. – Kedvenc fesztiválom a Szegedi Ifjúsági Napok, mert olyan jó itt játszani a nagy nyári fesztiválszezon zárásaként. Amikor meghirdették a szervezők a zenekaroknak a regisztrációt a fesztiválra, azonnal írtunk, hogy szeretnénk részt venni. Mégis azt a választ kaptuk, hogy már minden színpadon telt ház van. Nagyszínpadot kaptunk a soproni VOLT fesztiválon, meghívták a bandát Hollandiába is. A SZIN-en elég lett volna egy medencés buli is, mert tényleg szerettünk volna itt játszani – mondta szomorúan Pásztor Anna.
Négynapos rajongói tábort tart az ópusztaszeri Akhal Ménes területén a budapesti Anna and the Barbies zenekar Cseppentő Attila birtokán. A Fonogram-díjas banda a bulinak a Woodstock az Ugaron elnevezést adta.

– Többször jártunk látogatóban Attila birtokán, aki megemlítette, hogy van egy új feszített tetejű jurta sátra, ami háromszáz fő befogadására képes. Eldöntöttem, hogy én itt mindenképpen szeretnék koncertezni. Az első tábort tavaly tartottuk, akkor kacérkodtunk az akusztikus vonulattal, aminek ez a jurta sátor tökéletes helyszínt adott. Három napig voltunk lenn, ami alatt felvettünk egy albumot és csináltunk egy Woodstock az Ugaron kisfilmet. A rajongóinknak ez annyira tetszett, hogy szinte követelték a folytatást – mondta lapunknak Pásztor Anna.

Idén kétszázan regisztráltak a táborba, a többség sátorban alszik. A legfiatalabb táborlakó Anna kilenc hónapos Benjámin nevű kisfia, aki beszélgetésünk alatt békésen aludt anyja ölében.


– A tábor elnevezése adta magát: hippiélet, emberek körül lovak, szürke marhák, szöcskék, csend és biztonság. Ilyen fesztivál azért kevés van Magyarországon, ez engem kicsit Woodstockra emlékeztet. Az ugar szó az én olvasatomban azt a magyarságot jelképezi, hogy itt is lehet woodstocki csodákat csinálni – magyarázta az énekesnő.

Cseppentő Attila birtokán vendégeskedik az Anna and the Barbies zenekar. Pásztor Anna és kisfia, a 9 hónapos Benjámin nemcsak a „woodstockozást
Cseppentő Attila birtokán vendégeskedik az Anna and the Barbies zenekar. Pásztor Anna és kisfia, a 9 hónapos Benjámin nemcsak a „woodstockozást", a pusztai csendet is élvezi. Fotó: Segesvári Csaba

– Nagyon jó emberek vannak körülöttünk, sok a kisgyerek, de az idősebbek is jól érzik magukat. Ilyen intelligens, szabadságszerető, őszinte tömeget ritkán látni. A tábor elején azért mindenkit arra kértem, hogy a mobilos szelfik készítését hagyják az utolsó napra. Inkább arról szóljon ez a pár nap, hogy hagyjuk magunk mögött a főváros zaját, és élvezzük ezt a környezetet. A tavalyi táborban meglepődve tapasztaltam, hogy sok pesti ember még életében nem sütött szalonnát. A tavalyi kisfilmünket feltettük a közösségi oldalunkra, ami alá az emberek maguktól különböző esszéket kezdtek el írni: döbbenetes, hogy mennyire beindítja ez a táj az ember fantáziáját – mesélte Pásztor Anna.
Tavaly még csak ők adtak koncertet, idén már Frenk és Kardos-Horváth János is zenél a közönségnek. Az utolsó napon pedig Galló Béla pszichológus tart előadást az életről és a szeretetről, de lesz ruhakészítés is. 

Woodstockoznak Ópusztaszeren. Fotó: Segesváro Csaba (képgaléria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanyát mentettek a fiatalok

Az összeomlástól mentett meg egy régi bordányi tanyát a Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség. Tovább olvasom